Prima pagină » RADAR MOBILISSIMO 08.04.2024 – Subiectele zilei: Noua strategie HarmonyOS menită să zguduie Windows și Android; Xiaomi declanșează războiul prețurilor în industria EV

RADAR MOBILISSIMO 08.04.2024 – Subiectele zilei: Noua strategie HarmonyOS menită să zguduie Windows și Android; Xiaomi declanșează războiul prețurilor în industria EV

de Roboțelul @ iDOR.info
radar-mobilissimo-0804.2024-–-subiectele-zilei:-noua-strategie-harmonyos-menita-sa-zguduie-windows-si-android;-xiaomi-declanseaza-razboiul-preturilor-in-industria-ev

Astăzi ne concentrăm pe ultimele mișcări din industria tehnologiei: eforturile Apple de a anula interdicția de import pentru modelele sale Apple Watch, progresele semnificative făcute de HarmonyOS în China, și lansarea de către Google a unui nou encoder JPEG care îmbunătățește calitatea imaginilor. Detalii despre aceste subiecte și alte noutăți tehnologice, mai jos.

Radar Mobilissimo 08.04.2024 – Subiectele zilei:

1. Guvernul chinez promovează intens HarmonyOS de la Huawei, stabilind ținte ambițioase pentru adopția acestui sistem în Shenzhen, cu scopul de a depăși platformele Windows, Android și iOS. Prin Planul de Acțiune din Shenzhen, se urmărește creșterea ecosistemului de aplicații pentru HarmonyOS, încurajând dezvoltarea software nativ și atragerea a peste 500.000 de dezvoltatori până în 2024. Acest efort face parte dintr-o strategie mai amplă de înlocuire a sistemelor de operare străine cu HarmonyOS în industria chineză. (Tom’s Hardware)

2. Apple va lansa un nou film din seria „Prehistoric Planet Immersive” pe 19 aprilie, destinat utilizatorilor de Apple Vision Pro. Acesta va prezenta povestea unui triceratops tânăr, explorând legăturile familiale într-o pădure, urmând formatul inițial de video imersiv 180 de grade 3D, filmat în 8K. Aceasta este a doua producție video imersivă lansată de Apple de la debutul dispozitivului în februarie. (AppleInsider)

3. Google a lansat jpegli, un nou encoder pentru imagini JPEG, care promite o calitate superioară și o comprimare mai eficientă, economisind astfel spațiu și lățime de bandă. Noua bibliotecă, compatibilă cu standardul JPEG original, utilizează o cuantizare adaptivă pentru a îmbunătăți claritatea și a reduce artefactele vizuale, comprimând imaginile cu aproximativ 35% mai eficient decât codec-urile tradiționale. (GSMArena)

4. Apple a licențiat biblioteca vastă de imagini de la Shutterstock pentru antrenarea modelelor sale de inteligență artificială, plătind între 25 și 50 de milioane de dolari. Această mișcare sugerează că WWDC24 va include prezentări importante legate de caracteristici AI, folosind resurse vizuale extinse pentru îmbunătățirea capabilităților de AI ale companiei. (Cult of Mac)

5. OpenAI a transcris peste un milion de ore de videoclipuri YouTube pentru a antrena modelul său avansat de limbaj, GPT-4, cu acordul Google, proprietarul YouTube. Această practică, care a fost realizată folosind modelul de transcriere audio Whisper dezvoltat de OpenAI, se află sub scrutiniul publicului, deși companiile susțin că se încadrează în utilizarea echitabilă. (Neowin)

6. Google dezvoltă un buton „Lookup” pentru apelurile de la numere necunoscute pe Android, facilitând căutarea rapidă a unui număr direct din ecranul apelurilor recente. Această caracteristică, testată în versiunea beta a aplicației Google Phone, ar permite utilizatorilor să identifice și să blocheze apelurile spam mai eficient. Totodată, Google intenționează să adauge rezumate Gemini pentru emailuri în aplicația Gmail pentru Android. (The Verge)

7. NASA avertizează utilizatorii de smartphone-uri să nu fotografieze eclipsa solară direct cu telefonul, deoarece acest lucru poate deteriora senzorul camerei. În timpul eclipsei care va avea loc luni, 8 aprilie, se recomandă folosirea unor filtre adecvate, similare celor pentru aparatele foto obișnuite, sau plasarea unor ochelari de eclipsă în fața lentilei telefonului. NASA sugerează să capturați mai degrabă reacțiile oamenilor și peisajul afectat de eclipsă. (PhoneArena)

8. Vânzările puternice ale primului vehicul electric Xiaomi intensifică războiul prețurilor pe piața auto din China, forțând producătorii mai mici să iasă din afaceri. Modelul SU7, care a acumulat peste 40,000 de comenzi de la lansarea sa pe 28 martie, este vândut de Xiaomi sub costul de producție. Aceasta strategie a determinat alți producători să reducă prețurile sau să ofere stimulente, afectând profitabilitatea generală a industriei. (South China Morning Post)

9. Apple a solicitat anularea interdicției de import pentru anumite modele Apple Watch, contestând decizia Comisiei Internaționale de Comerț (ITC) care blochează vânzarea în SUA a modelelor cu oximetru de puls. Apple argumentează că patentele Masimo sunt invalide și că interdicția se bazează pe judecăți brevetate defectuoase. Compania încearcă să inverseze sau să anuleze decizia ITC prin apel. (PhoneArena)

10. Noile modele iPad Pro și iPad Air vor fi lansate în mai, potrivit unor surse apropiate producătorului. Lansarea este programată pentru săptămâna din 6 mai, împreună cu un nou Magic Keyboard și Apple Pencil. Se așteaptă ca iPad Pro să includă cipul M3, încărcare MagSafe și ecrane OLED, ceea ce ar putea crește prețurile. De asemenea, sunt în lucru versiuni noi pentru iPad Mini și iPad-ul de bază, care ar putea fi disponibile spre sfârșitul anului. (Android Authority)

11. Apple ar putea lansa un nou Apple TV cu cameră integrată și control prin gesturi, potrivit unui raport recent de la Mark Gurman de la Bloomberg. Se discută și despre un display inteligent portabil, asemănător unui iPad de bază, care ar putea fi mutat din cameră în cameră. În plus, se preconizează lansarea unor noi modele de iPad și iPad Mini spre sfârșitul anului, iar inginerii Apple explorează ideea unui iPad pliabil. (Patently Apple)

12. Vânzările puternice ale SUV-ului Xiaomi SU7 accelerează războiul prețurilor în China, scoțând din afaceri jucătorii mai mici și forțând industria să se adapteze rapid. Xiaomi vinde acest model sub costurile de producție pentru a câștiga cote de piață, provocând scăderi de prețuri semnificative între concurenți. (South China Morning Post)

Abonați-vă la newsletterul nostru săptămânal pentru mai multe știri și analize detaliate din lumea tehnologiei: https://mobilissimo.substack.com/




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: RADAR MOBILISSIMO 08.04.2024 – Subiectele zilei: Noua strategie HarmonyOS menită să zguduie Windows și Android; Xiaomi declanșează războiul prețurilor în industria EV

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă