Prima pagină » Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după publicarea ultimelor date privind livrările de mașini electrice

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după publicarea ultimelor date privind livrările de mașini electrice

de Roboțelul @ iDOR.info
pretul-actiunilor-tesla-a-scazut-puternic-dupa-publicarea-ultimelor-date-privind-livrarile-de-masini-electrice

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu până la 7% în timpul sesiunii de tranzacționare de marți a bursei de la New York, rezultatul publicării unor date privind livrările de mașini electrice mai slabe decât estimările analiștilor, relatează Markets Insider.

Elon Musk la inaugurarea Gigafactory Berlin in 2022Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tesla a livrat 386.810 de autoturisme electrice în primul trimestru al acestui an, semnificativ sub estimările Wall Street de aproximativ 449.000, potrivit datelor agenției Bloomberg.

Declinul marchează totodată prima scădere trimestrială a vânzărilor de la începutul pandemiei de COVID-19 în 2020. Rezultatele din primul trimestru al lui 2024 indică o scădere de 9% a livrărilor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un declin cu 20% față de trimestrul 4 al lui 2023, când Tesla a fost depășită în premieră de chinezii de la BYD în ceea ce privește livrările de mașini electrice.

Unii analiști își revizuiseră deja în jos așteptările privind livrările Tesla, având în vedere cererea slabă din China, problemele de la fabrica sa din Germania și creșterea vertiginoasă a cererii pentru unul dintre cei mai mari concurenți ai producătorului auto condus de Elon Musk: mașinile hibrid.

„Să spunem lucrurilor pe nume: Ne așteptam la un Q1 prost, dar acesta este un Q1 dezastruos care este greu de explicat”, a notat analistul Dan Ives de la firma de consultanță Wedbush într-un raport publicat marți.

„Vedem acesta ca un punct crucial în povestea Tesla, în care Musk să redreseze lucrurile și inverseze ochiul vânăt al rezultatului din Q1”, a mai notat acesta, adăugând că, în caz contrar, producătorul auto s-ar putea confrunta cu un viitor turbulent.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după publicarea ultimelor date privind livrările de mașini electrice

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google