Prima pagină » Scandal la Opera Națională din Iași! Vlad Mărculescu a dat

Scandal la Opera Națională din Iași! Vlad Mărculescu a dat

de Roboțelul @ iDOR.info
scandal-la-opera-nationala-din-iasi!-vlad-marculescu-a-dat

Scandalul de la Opera Națională Română Iași (ONRI) continuă! Prim-balerinul Vlad Mărculescu face niște dezvăluiri incendiare despre acțiunile din interiorul instituției culturale. Contactat de reporterii BZI, Andrei Fermeșanu, managerul ONRI, declară faptul că balerinul este extrem de conflictual, motiv pentru care nu a fost luat în turneul internațional.

Balerinul Vlad Mărculescu susține că este sabotat de conducerea ONRI

Cunoscutul balerin de la ONRI, Vlad Mărculescu, a fost exclus de pe lista persoanelor care participă la turneul internațional, deși are un rol important în componența corpului de balet. Asta s-a întâmplat după ce persoanele desemnate de managerul Andrei Fermeșanu să se ocupe de organizarea turneului au decis să nu îl ia.

„Sunt denigrat și sabotat în ultimele șapte luni. Am fost agresat direct și indirect de către conducerea Operei Naționale Române Iași. Ultimul lucru care mi-a pus capac a fost când la un consiliu de administrație s-a stabilit printr-un mod dubios cine să se ocupe de turneul care valorează 800.000 de euro. Mi s-a spus că impresarul nu mă dorește în acel turneu, dar eu am niște schimburi de mesaje prin care se vedea clar faptul că avem o relație cordială. Au venit la mine cu o hârtie prin care se arăta că impresarul nu vrea să particip la turneu. Sabotarea vine din interiorul compartimentului balet, din partea unui băiat pe care chiar eu l-am ajutat să ajungă aici. A început să facă tot felul de probleme și până la urmă am ajuns să nu ne mai înțelegem și să nu mă mai ia în turneu”, declară Vlad Mărculescu, balerin.

Vlad Mărculescu a dat în judecată instituția culturală pentru denigrare și cere suma de 200.000 de euro. Amintim faptul că, în anul 2022, acesta a fost acuzat de unele angajate că ar fi intrat de mai multe ori în vestiarul destinat balerinelor, unde acestea se schimbau. De atunci, bărbatul a primit eticheta de „agresor sexual”.

„Orice făceam ajungea să fie o problemă pentru o parte din compartiment. Este vorba despre un grup de fete, din care face parte și fiica persoanei care acum se ocupă de turneu și, mai mult decât atât, este persoana care a dus dosarul meu de plângeri cu agresiunea sexuală la manager. Eu mă duceam insistent la conducerea ONRI și ceream să fie mai multe spectacole de balet.

Având mai multe spectacole de balet sau în egală măsură cu cele de operă, atunci numărul de relații și numărul de chemări de soliști la operă erau mai puține și atunci am început eu să deranjez conducerea care face angajări fără concurs. Divergențele între mine și conducere de aici au plecat. Am dat în judecată opera pentru 200.000 de euro, pentru denigrare. Imaginea mea este stricată până ies la pensie”, adaugă Vlad Mărculescu, balerin.

Andrei Fermeșanu: „Aici este problema cu anumiți băieți cu creierul mic”

Reporterii BZI l-au contactat pe Andrei Fermeșanu, manager ONRI, care a declarat faptul că Vlad Mărculescu nu a fost luat în turneul internațional, deoarece are o fire conflictuală și își amenință colegii.

„El nu a mers în turneu pentru că nu a fost desemnat. Eu am desemnat doi coordonatori de proiect și ei au hotărât să nu îl ia. Există și o hârtie scrisă din partea impresarului cu care noi colaborăm, în care scrie cu subiect și predicat că nu îl vor. Disciplina lui lasă rău de dorit. Acest individ este conflictual, cum să trimiți un balerin în străinătate când el este într-o formă continuă de scandal cu propriii colegi? Să-l fi trimis în Italia cu colegii lui pe care îi amenință? Povestea în care el pozează într-un avertizor de integritate este o minciună”, declară Andrei Fermeșanu, manager ONRI.

Legat de procesul pe care l-a deschis prim balerinul împotriva ONRI, Andrei Fermeșanu susține faptul că este culmea obrăzniciei ceea ce a făcut și că este absurd să ceară și daune morale pentru asta.

„Oriunde pe Terra, dacă intri în intimitatea femeilor, se lasă cu sancțiuni. El este cel care ar trebui să pună capul în pământ. Când intri în vestiarul colegelor tale, nu are importanță că este o profesie care implică corpul, una este pe scenă, unde lucrezi cu corpul într-o direcție artistică, și cu totul altceva este când intri în intimitatea lor. Să mai ceri daune pentru asta? Obrăznicia în formă întruchipată.

În orice teatru, un astfel de comportament era taxat cu mult mai grav, însă noi vom aplica procedurile legale, instituționale, astfel încât să readucem starea de echilibru și de disciplină. Este total absurd, să dai instituția în judecată că ce? Te-a pus cineva să intri în vestiarul fetelor? Era normal să fac o comisie de disciplină pentru că au fost opt sesizări, dimpotrivă, cred că era o problemă dacă nu mă autosesizam. Dacă tot timpul acesta l-ar folosi în interesul artei și să-și vadă de balet, ar fi mult mai productiv decât să-și piardă timpul în lucruri de scandal”, mai spune Andrei Fermeșanu, manager ONRI.

Managerul instituției culturale mai spune că nu încalcă legea prin angajarea fără concurs și subliniază că Vlad Mărculescu are creierul mic.

„În cadrul ordonanței 21, dacă citim legea, căci aici este problema cu anumiți băieți cu creierul mic, trebuie să pună mâna pe lege, în baza ordonanței 22, după care se ghidează instituțiile de cultură, se poate angaja personal artistic, și nu numai, pe stagiune, pe proiect, pe perioadă determinată, nedeterminată, deci nu este o încălcare a unei legi. În momentul de față, potrivit legislației, în afară de posturile unice, nu se pot organiza concursuri. Eu sunt un om cu o integritate profesională, dacă vă uitați la persoanele pe care le-am angajat pe perioadă determinată, o să vedeți că sunt persoane cu o integritate morală, profesională și nu i-am luat pe alte criterii, decât pe competențe, dar asta nu este treaba unui balerin cu creierul mic”, adaugă Andrei Fermeșanu, manager ONRI.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Scandal la Opera Națională din Iași! Vlad Mărculescu a dat

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type