Prima pagină » Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii

Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii

de Roboțelul @ iDOR.info
studiu-de-caz:-google-maps-versus-waze.-ce-prefera-soferii

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 22:07

9350 citiri

Un studiu recent, realizat de MarketWatch, a dezvăluit preferințele șoferilor în privința aplicațiilor de navigație. Conform studiului, aproximativ 70% dintre participanți folosesc Google Maps pentru orientare și pentru a evita radarele, fixe sau mobile.

Studiul a inclus un eșantion de 1.000 de șoferi din SUA, cu vârsta medie de 41 de ani, distribuția pe sexe fiind egală, 50% bărbați și 50% femei. Rezultatele arată că, deși Google deține și Waze, cea din urmă este utilizată doar de 27% dintre respondenți, în timp ce Apple Maps este preferată de 25% dintre utilizatori.

Google Maps, ce mai utilizată aplicație de navigație

De asemenea, în ciuda popularității dispozitivelor iPhone în SUA, Google Maps este favorită chiar și printre utilizatorii de iOS. Apoi, analiza a mai arătat că 34% dintre respondenți au fost avertizați de aplicațiile de navigație despre existența radarelor cel puțin o dată, scrie MarketWatch.

De asemenea, studiul a inclus și un sondaj pe tema sancțiunilor pentru depășirea vitezei, unde a fost evidențiată o preferință pentru amenzi bazate pe venitul individual în loc de valori fixe. Marja de eroare a sondajului a fost de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Datele colectate sugerează că multe persoane folosesc simultan mai multe aplicații de navigație, cum ar fi Google Maps și Waze, ceea ce explică cum suma procentelor depășește 100%.

Astfel, Google Maps se distinge ca fiind aplicația de top pentru majoritatea șoferilor americani, în ciuda numeroaselor opțiuni disponibile pe piață. Totuși, statisticile nu se aplică și pe piața din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Funcția Android care le va permite utilizatorilor să-și încarce dispozitivele wireless în câteva minute. Cum funcționează

Google introduce o actualizare majoră în sistemul de operare Android 15, permițând încărcarea wireless a unor dispozitive precum căștile wireless și stilourile, folosind tehnologia NFC….

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate

Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Studiu de caz: Google Maps versus Waze. Ce preferă șoferii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă