Prima pagină » Studiu Motorola – preferințele utilizatorilor din Europa Centrală și de Est – Arena IT

Studiu Motorola – preferințele utilizatorilor din Europa Centrală și de Est – Arena IT

de Roboțelul @ iDOR.info
studiu-motorola-–-preferintele-utilizatorilor-din-europa-centrala-si-de-est-–-arena-it

Într-un efort de a-și cunoaște mai bine clienții și de a personaliza experiența utilizatorilor, Motorola a desfășurat primul său sondaj cu privire la preferințele de culoare și materiale în alegerea telefoanelor.

Această inițiativă marchează nu doar o schimbare în abordarea brandului, ci și un parteneriat exclusiv cu Pantone Color Institute pentru anunțarea culorii anului 2024.

Studiu Motorola - preferințele utilizatorilor din Europa Centrală și de Est

Sondajul a fost realizat în 8 țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, Bulgaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Serbia, cu peste 22,200 de respondenți. Aproximativ 35% dintre femei și 30% dintre bărbați au indicat că culoarea este un factor crucial în alegerea unui telefon, subliniind evoluția telefoanelor din dispozitive practice în obiecte de expresie personală.

Albastrul a fost declarat favorit incontestabil, cu 33% dintre respondenți afirmând că este culoarea lor preferată. Sondajul a dezvăluit surprize, cum ar fi faptul că albul este cea mai puțin dorită opțiune, iar Viva Magenta a primit un entuziasm de 63% din partea femeilor și 47% din partea bărbaților.

82% dintre respondenți, în special milenialii, se declară dispuși să opteze pentru culori mai vibrante și mai expresive pentru telefoanele lor, semnificând o schimbare de la epoca monocromă. Negrul rămâne popular, dar culorile își fac drum.

Sondajul a relevat că 49% dintre respondenți preferă atingerea rece a metalului pentru carcasele de spate ale telefoanelor, iar 62% consideră că materialul de finisare influențează decizia de cumpărare. Plasticul, sticla și pielea vegană sunt și ele preferate în funcție de grupul demografic.

Motorola și Pantone au consolidat parteneriatul lor, intrând în al treilea an consecutiv în care telefoanele Motorola vor purta culoarea anului Pantone. În 2022, a fost Very Peri, în 2023, Viva Magenta, și pentru 2024, Peach Fuzz. Această colaborare nu numai că reflectă evoluția în modul în care telefoanele sunt percepute, dar și îmbrațișează inovația și individualitatea, transformând dispozitivele în adevărate declarații personalizate de identitate.

Practic au făcut și ei cam ce am încercat noi aici. 🙂 Personal am apreciat ultimele telefoane Motorola pe care le-am testat li din acest motiv – al culorilor bine alese.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Studiu Motorola – preferințele utilizatorilor din Europa Centrală și de Est – Arena IT

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă