Prima pagină » Raiffeisen Bank înlocuiește toate cardurile Mastercard cu Visa, care devine partener exclusiv. Etapele schimbării

Raiffeisen Bank înlocuiește toate cardurile Mastercard cu Visa, care devine partener exclusiv. Etapele schimbării

de Roboțelul @ iDOR.info
raiffeisen-bank-inlocuieste-toate-cardurile-mastercard-cu-visa,-care-devine-partener-exclusiv.-etapele-schimbarii

Clienții Raiffeisen Bank România care au carduri Mastercard vor fi anunțați în etape că vor primi în loc carduri Visa. Banca a anunțat astăzi că Visa devine partenerul său exclusiv.

„Visa devine partenerul nostru exclusiv. În următoarele luni, toți clienții vor primi carduri Visa, toate vor fi înlocuite până anul viitor, fără costuri adiționale pentru clienți”, a declarat Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank. Potrivit afirmațiilor sale, decizia de a lucra pe mai departe în zona de carduri cu un singur partener a fost luată pentru a îmbunătpțirea priceselor operaționale, care va permite băncii să investească și mai mult în inovație tehnologică 

Revolut vrea să ofere credite imobiliare CITEȘTE ȘI Revolut vrea să ofere credite imobiliare

Vladimir Kalinov, vicepreședintele pe retail al băncii, precizează că înlocuirea cardurilor va începe cu cele de credit, din 15 iulie anul acesta, urmând să se încheie până pe 31 octombrie. „Apoi, de la 1 august pana în martie 2025 vom înlocui și cardurile de debit. Clienții vor fi anunțaști în tranșe, ca sa nu creăm probleme operaționale”, spune Kalinov, adăugând că 99% din materialul utilizat pentru noile carduri visa va fi reciclat.

Cardurile Mastercard vor fi înlocuite cu Visa în aceste etape, chiar înainte de a expira, iar clienții va trebui să înroleze noile carduri în toate platformele folosite, arată Kalinov.

Parteneriatul exclusiv cu o singură comoanie în emiterea cardurilor va deveni o tendință și mai accentuată în perioada următoare, fiind deja vizibilă și în alte țări decât România, pentru că îmbunătățește eficiența operațională, spune Cătălin Crețu, General Manager Visa Europe pentru Bulgaria, Croatia, Romania, and Slovenia. 

FOTO Umbrărescu a început noi lucrări la autostrada cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu a început noi lucrări la autostrada cu tuneluri pentru urși

„Parteneriatul exclusiv de azi e o bornă în colaborarea noastră de peste trei decenii. Am început parteneriatul din perioada Băncii Agricole, preluată de Raiffeisen ulterior, și împreună am dezvoltat piața locală de carduri. Este un moment de referință pentru piața din Romania, ne va permite sa accelerăm adoptarea următorului val de inovație. Împreună vom îmbunătăți experiența de cumpărare în online, care va trece la următorul nivel”, a declarat Cătălin Crețu.

Potrivit afirmațiilor sale, Visa a dezvoltat noi soluții care beneficiază de inteligența artificială pentru a observa cele mai importante trenduri în fraudele cibernetice. „Vor fi și soluții de plată instant incluse în produsele și soluțiile viitoare, plus soluții pe zona de companii. Vom introduce aceste soluții pe un teren fertil. Efectul transformativ al introducerii tabletelor smart în toate agențiile Raiffeisen, în relația cu clienții, e important”. 

FOTO Bucureștiul începe construcția unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița CITEȘTE ȘI FOTO Bucureștiul începe construcția unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița

„De ce parteneriat exclusiv? Pentru că suntem lideri globali și investim masiv în tehnologie si cybersecurity. Avem 130 milioane comercianți la nivel global, 266 miliarde tranzacții procesate anul trecut, cu un volum de 15 trilioane dolari. Este cel mai mare volum tranzacționat, care ne poateda informații utile despre fraude. Pe fondul creșterii comerțului online, am putut să protejăm de fraudă  clienții, așa încât fraudele nu au depășit la 0,1% din total tranzacții la nivel mondial. A fost posibil pentru că am investit și în inteligența artificială, avem peste 100 funcționalități care depistează orice încercare de atac”, spune Crețu.

Banca lansează, totodată, Cardul galben care face bine. „Pentru fiecare tranzacție pe care o vor face clienții cu cardul vom face o donație pentru o cauză bună, fundației Dăruiește Viața”, spune Zdenek Romanek. Raiffeusen Bank a anunțat, de asemenea, o donație de 1 milion de euro pentru Dăruiește Viața, bani care ar trebui să susțină demararea construcției campusului medical de la Marie Curie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Raiffeisen Bank înlocuiește toate cardurile Mastercard cu Visa, care devine partener exclusiv. Etapele schimbării

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă