Prima pagină » Apple pregătește cel mai important eveniment de lansare al anului, unde va prezenta inclusiv noul iPhone 15

Apple pregătește cel mai important eveniment de lansare al anului, unde va prezenta inclusiv noul iPhone 15

de Roboțelul @ iDOR.info
apple-pregateste-cel-mai-important-eveniment-de-lansare-al-anului,-unde-va-prezenta-inclusiv-noul-iphone-15

Apple organizează marți, la sediul său din Cupertino, California, cel mai important eveniment de lansare al anului, unde este de așteptat să prezinte noi echipamente, inclusiv iPhone 15, relatează CNBC, care face o trecere în revistă a noutăților așteptate.

Apple va prezenta o înregistrare video preînregistrată cu executivi ai companiei pentru a lansa produsele, care va fi transmisă pe YouTube și pe site-ul Apple. Evenimentul de anul trecut a durat aproximativ o oră și jumătate. Apple a folosit videoclipuri preînregistrate pentru prezentarea produselor sale începând din 2020.

În acest an, gigantul tehnologic speră ca noile iPhone-uri să poată stopa o scădere a vânzărilor, să respingă concurența reînnoită din partea Huawei și să convingă proprietarii de telefoane Android să schimbe.

Apple a anunțat, de asemenea, noua sa cască VR, Vision Pro, în iunie, înaintea unei lansări planificate pentru 2024. Compania ar putea oferi o actualizare a eforturilor sale de atragere a dezvoltatorilor, dar este posibil ca mai multe detalii despre acest produs să nu fie publicate până anul viitor.

Este puțin probabil ca Mac-urile și iPad-urile Apple să aibă parte de noi dezvăluiri marți, având în vedere că, de obicei, compania preferă să le ofere propriile lor evenimente. Anul trecut, Apple a anunțat noile iPad-uri printr-un comunicat de presă.

Invitațiile de lansare din acest an au sloganul “Wonderlust”, deși sloganurile nu prevestesc neapărat ceea ce anunță compania. CNBC va acoperi lansarea în direct de la sediul Apple și cu un blog în direct pe CNBC.com.

Anul trecut, Apple a anunțat la evenimentul din septembrie noi iPhone-uri, Apple Watch-uri și AirPods actualizate. CNBC punctează câteva elemente la ce s-ar putea aștepta cumpărătorii de la ediția din acest an.

Se așteaptă ca Apple să lanseze patru noi modele de iPhone, continuând modelul care a fost în vigoare din 2020. Dacă Apple își păstrează modelul de denumire, modelele din acest an vor avea în comun marca iPhone 15.

Este probabil ca Apple să lanseze două dimensiuni de iPhone-uri din gama medie, unul cu ecran de 6,1 inci și unul cu ecran de 6,7 inci, precum și două dimensiuni de telefoane “Pro” de top, cu carcasă din titan și camere mai bune, potrivit rapoartelor Bloomberg News, analistului de hardware Ming-Chi Kuo de la TF International Securities și analiștilor de pe Wall Street.

În acest an, cea mai mare schimbare este așteptată să fie un port de încărcare USB-C, care va înlocui portul Lightning, proprietatea Apple, care a fost introdus în 2012 ca fiind încărcătorul iPhone “pentru următorul deceniu”.

Un port de încărcare USB-C de pe iPhone-uri se va potrivi cu același port de încărcare de pe telefoanele Android, laptopurile mai noi, iPad-urile, căștile wireless și alte gadgeturi.

Schimbarea este stimulată de noile reglementări europene care impun un port de încărcare comun. Este puțin probabil ca Apple să menționeze că schimbarea a fost impusă de o nouă lege, dar probabil că va sublinia aspectele pozitive pentru utilizatori, cum ar fi comoditatea și încărcarea mai rapidă. De asemenea, ar putea da portului un nume de marketing propriu Apple.

Noile modele Pro ar putea primi, de asemenea, o carcasă din titan, înlocuind oțelul inoxidabil folosit la ultimele modele. Titanul este mai ușor decât oțelul, ceea ce reduce greutatea totală a telefoanelor. Invitațiile pentru eveniment arată un logo Apple în ceea ce pare a fi un finisaj din titan.

Telefoanele din gama inferioară – care se așteaptă să se numească pur și simplu iPhone 15 – ar putea primi un upgrade la ceea ce compania numește “insula dinamică”, sau un decupaj care ține camerele de recunoaștere facială ale telefonului spre partea superioară a ecranului. Modelele Pro de anul trecut au renunțat la “crestătura” Apple pentru fereastra ondulată, care poate afișa actualizări în timp real, cum ar fi cât de departe se află un Uber sau ce rulează în aplicația de muzică. Comutatorul de mute, care este prezent pe iPhone-uri de peste un deceniu, ar putea căpăta noi funcții ca “buton de acțiune” personalizabil.

De asemenea, este probabil ca Apple să se concentreze pe îmbunătățirile aduse camerei și cipului ca motive pentru upgrade. Cel mai mare și mai scump model de iPhone, cel mai mare Pro, ar putea primi un nou obiectiv care poate face zoom cu o putere dublă față de obiectivul cu zoom 3x de pe iPhone 14 Pro, potrivit Bloomberg.

O întrebare deschisă este dacă Apple va crește prețurile. Unii analiști cred că da, remarcând creșterea costurilor pentru componente precum memoria sau procesoarele. Cu toate acestea, Apple nu a majorat prețurile iPhone-urilor din SUA anul trecut în condiții similare. Aceasta își modifică prețurile în întreaga lume în mod regulat după lansări și ca răspuns la fluctuațiile valutare.

Anul trecut, Apple a lansat Apple Watch Series 8 și un nou model high-end din titan numit Ultra în septembrie.

Este probabil ca ambele să primească actualizări în acest an, deși ceasurile Apple nu primesc, de obicei, atât de multe modificări majore de la un an la altul, precum iPhone-urile. Ceasurile mainstream de la Apple au avut aceeași dimensiune și formă din 2018, menționează analiza CNBC.

Articolul integral AICI




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Apple pregătește cel mai important eveniment de lansare al anului, unde va prezenta inclusiv noul iPhone 15

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă