Prima pagină » Regele Charles și Regina Camilla și-au întrerupt vacanța la Balmoral pentru o ieșire oficială

Regele Charles și Regina Camilla și-au întrerupt vacanța la Balmoral pentru o ieșire oficială

de Roboțelul @ iDOR.info
regele-charles-si-regina-camilla-si-au-intrerupt-vacanta-la-balmoral-pentru-o-iesire-oficiala

Regele Charles și Regina Camilla au surprins cu apariția lor în cadrul unui turneu sportiv anual atât de îndrăgit de regretata Regină Elisabeta.

Sâmbătă, Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, a participat la Braemar Royal Highland Gathering din Braemar, Scoția. Evenimentul festiv anual de jocuri tradiționale e ca o manifestare mândră a moștenirii scoțiene și are loc la doar o scurtă distanță de Castelul Balmoral, unde regele continuă tradiția reginei Elisabeta de a se retrage pentru o vacanță privată de vară.

Apariția a marcat o ultimă piatră de hotar a primului an de domnie a lui Charles, fiind primul său eveniment Braemar Games de când a devenit rege. Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani la iubitul ei Balmoral, la 8 septembrie 2022, iar fiul ei cel mare și succesor este așteptat să petreacă prima aniversare în liniște și în privat vinerea aceasta. 

Regele Charles a participat la acest eveniment sportiv alături de soția sa, Regina Camilla, plus Prințesa Anne și soțul ei, Sir Timothy Laurence. El a purtat un costum tradițional scoțian, inclusiv un kilt, dar și șosete până la genunchi. Tartanul său verde, albastru și roșu a fost conceput de The Scottish Tartans Authority la începutul acestui an, scrie People

S-au schimbat multe de la Jocurile Braemar de anul trecut, la care Regele Charles a participat împreună cu Regina Camilla (cunoscută pe atunci ca Ducesa de Cornwall) și Prințesa Anne. Cei trei au radiat de pe locurile din primul rând și s-au amuzat în timp ce priveau jocurile, care aveau loc pe 3 septembrie 2022. Atunci, a fost un an important pentru competiție, deoarece jocurile au fost anulate în 2020 și 2021 pe fondul pandemiei COVID-19.

Cu câteva zile înainte de eveniment, surse de la palat au confirmat că Regina Elisabeta nu va participa la mult îndrăgitul eveniment. Surse regale au declarat că decizia a fost luată având în vedere „confortul” monarhului. Aceasta se confrunta cu probleme episodice de mobilitate.

Absența ei a marcat o ruptură de tradiție, deoarece ea a lipsit doar de patru ori de la Jocurile Braemar în timpul domniei sale de 70 de ani, a precizat Braemar Gathering într-o declarație după moartea sa.

Regina Elisabeta a fost mândra patroană a Braemar Royal Highland Society încă de la urcarea sa la tron în 1952 și a devenit cel mai longeviv membru al familiei regale care a deținut acest rol.

Regele Charles și Regina Camilla

Imaginea 1/7: Regele Charles și Regina Camilla

Foto: Getty Images




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Regele Charles și Regina Camilla și-au întrerupt vacanța la Balmoral pentru o ieșire oficială

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă