Prima pagină » Soția lui Bruce Willis, ultimele informații despre boala actorului: Este dureros! – Evenimentul Zilei

Soția lui Bruce Willis, ultimele informații despre boala actorului: Este dureros! – Evenimentul Zilei

de Roboțelul @ iDOR.info
sotia-lui-bruce-willis,-ultimele-informatii-despre-boala-actorului:-este-dureros!-–-evenimentul-zilei

Demența frontotemporală este boala care îl transformă într-o legumă pe renumitul actor Bruce Willis. Cu ocazia Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Demenței Frontotemporale, Emma Heming Willis, soția actorului a oferit primul interviu de când soțul ei a fost diagnosticat cu această boală.

Pe 25 septembrie, Emma Heming Willis va participa și la o emisiune a postului american de televiziune AZI, împreună cu CEO-ul Asociației pentru Degenerarea Frontotemporale, Susan Dickinson. Emma va povesti despre experiența ei de îngrijitoare și despre sănătatea lui Bruce Willis.

Începând de duminică, Heming Willis lansează, de asemenea, pe canalul ei de YouTube un nou videoclip în conversație cu experții în fiecare zi, în onoarea Săptămânii Mondiale de Conștientizare a FTD, din 24 septembrie până la 1 octombrie.

Bruce Willis
Bruce Willis/ Sursă foto: Instagram

Ce se întâmplă cu renumitul actor

Familia lui Bruce Willis a dezvăluit în februarie a acestui an că, după ce s-a confruntat cu dificultăți de comunicare cunoscute și sub numele de afazie. Starea lui a evoluat în DFT. Este un tip mai puțin frecvent de demență care afectează lobii frontali și temporali ai creierului.

De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie, în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demența frontotemporală (cunoscută sub numele de DFT). Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. este dureros, este o ușurare să ai în sfârșit un diagnostic clar, a spus familia Willis într-o declarație la acea vreme.

Ce este demența frontotemporală

Demența frontotemporală se referă la un grup de boli neurodegenerative. Aceasta afectează lobii frontali și temporali ai creierului. Afecțiunea afectează 15 până la 22 de persoane la 100.000 și se prezintă mai devreme decât majoritatea tulburărilor cerebrale legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer. Vârsta medie de apariție a simptomelor este de 58 de ani, potrivit Clinicii Cleveland.

Cei mai mulți oameni, când se gândesc la cuvântul demență, se gândesc la probleme de memorie și de boala Alzheimer. Dar FTD nu se manifestă cu adevărat ca probleme de memorie… Afectează modul în care oamenii se comportă, modul în care interacționează cu ceilalți și cum interacționează cu ceilalți”, spune dr. Sami Barmada, directorul Michigan Brain Bank și profesor asociat de neurologie la Universitatea de Medicină din Michigan, pentru TODAY.com.

Este mai frecventă la bărbați decât la femei

Aceste funcții de comportament și limbaj trăiesc în părțile din față ale creierului și părțile laterale din apropierea tâmplelor noastre, lobii temporali, spune Barmada. Lobul frontal este responsabil pentru lucruri precum luarea deciziilor, judecata, mișcarea, vorbirea, autocontrolul și abilitățile sociale, iar lobii temporali sunt responsabili pentru auz, înțelegerea limbajului vorbit, memorie și exprimare emoțională, conform Clinicii Cleveland. La persoanele cu DFT, aceste funcții vor fi afectate pe măsură ce acele părți ale creierului se deteriorează progresiv.

În cazul demenței frontotemporale, există o acumulare anormală de proteine în neuroni sau în celulele nervoase din creier. Proteinele le opresc să funcționeze normal”, a declarat dr. Jagan Pillai, neurolog la Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health.

Aceste disfuncționalități ale proteinelor apar ca urmare a anumitor mutații ale ADN-ului nostru, care pot fi spontane sau pot apărea în familii, conform Clinicii Cleveland. Aproximativ patru din 10 persoane diagnosticate cu DFT au antecedente familiale, estimează Barmada.

„Când (acumularea de proteine) începe să afecteze partea lingvistică a creierului, aparei demența frontotemporală. Cu o prezentare de afazie”, spune Pillai. El a adăugat că dacă neuronii sunt deteriorați în alte zone ale creierului, acest lucru poate cauza probleme de comportament.

Cauzele maladiei

Cel mai frecvent motiv pentru care oamenii suferă de afazie este un accident vascular cerebral. Dar afazia poate apărea și cu afecțiuni neurodegenerative care sunt progresive. Uuna dintre acestea este demența frontaltemporală, explică Pillai, dar boala Alzheimer se poate prezenta și cu afazie.

Spre deosebire de afazia care urmează unui accident vascular cerebral afazia progresivă începe adesea la fel de ușoară. Se agravează substanțial în timp, spune Barmada.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Soția lui Bruce Willis, ultimele informații despre boala actorului: Este dureros! – Evenimentul Zilei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă