Prima pagină » Actorul celebru din România care s-a apucat de manele. Cum sună pe piesele lui Guță și Tzanca Uraganu

Actorul celebru din România care s-a apucat de manele. Cum sună pe piesele lui Guță și Tzanca Uraganu

de Roboțelul @ iDOR.info
actorul-celebru-din-romania-care-s-a-apucat-de-manele.-cum-suna-pe-piesele-lui-guta-si-tzanca-uraganu

Marcel Iureș (72 de ani), unul dintre cei mai buni actori de teatru și film din România, a ştiut întotdeauna să ţină departe de ochii publicului viaţa personală, familia şi hobby-urile, însă la fiecare interviu a reușit mereu să inspire plin modestie, candoare și înțelepciune. O lume întreagă îl iubește și, pe lângă filmele și spectacolele în care este urmărit de o mulțime de fani, domnul Iureș este recunoscut și pentru interpretările deosebite ale diferitelor poezii. Iată totuși, că de data aceasta actorul a demonstrat că poate interpreta cu măiestrie orice! Chiar și manele!

Actorul celebru din romania care s-a „apucat” de manele. Foto: colaj/captură youtube

Marcel Iureș, recital de versuri celebre

Nu, Marcel Iureș nu s-a apucat să cânte manele, ci să le interpreteze în stilul său caracteristic, cu o finețe fantastică. Invitat în cadrul emisiunii „Morning Glory” cu Răzvan Exarhu, actorul a fost provocat la un recital de versuri celebre. Ce versuri? Ei bine, de toate! De la piese rock celebre, la manele și mai celebre. Cum s-a descurcat? Noi spunem că i-a ieșit minunat și pe lângă asta ne-a stârnit și o poftă bună de râs!

Una dintre melodiile pe care a dorit  în special să o recite a fost „Mi-am urcat tronul pe munte”, de la cunoscutul manelist Tzanca Uraganu.

„E o splendoare!

Mi-am urcat tronul pe munte La cota 3500, Unde-i cel mai curat aer Să nu simt miros de fraier.

E gigantic! Ăsta e un uriaș. Și trecem la refren.

Mister loba loba loba De la mine pleacă moda Voi scoateți fum ca soba Și faceți spume ca soda.”

Și desigur, nu putea rata și veterani în acest gen muzical precum Nicolae Guță, așa că a continuat și cu versurile celebre care ridică sute de oameni în picioare ale piesei „Locul 1 sunt doar eu”.

„Aici începe cu refrenul

Locul 1, numai 1, Sunt mereu pe locul 1, Nu dau un pas înapoi Și nu cad pe locul 2.

Aici scrie în paranteză (bis). Ca să ne intre în cap. Bun. Of dusmanilor, prefăcuților Voi perverșilor, trădătorilor, Locul unu-i pentru mine, Vouă nu vă aparține.

Este deja intuitiv.

De ce căutați să mă supărați, Voi știti că vă fac și vă pun capac Am fumat șmecheri ca voi, Ciocul mic, că fac razboi.

Și revenim la refren.”

Iată că actorul a demonstrat că artă se face oricând, oricum, doar talent din plin îți trebuie.

Marcel Iureș a jucat cu vedete de la Hollywood

Născut la data de 2 august 1951, Marcel Iureș a fost desemnat de două ori drept cel mai bun actor de teatru din România. A absolvit în 1978 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucuresti, iar în perioada 1978-1980 a jucat la Teatrul National Cluj, după care a desfășurat, începând din anii ’80, o prodigioasă activitate teatrală la teatrele „Bulandra” și „Odeon” din București.

Din 1995, este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele primei scene independente de teatru din țara noastră, iar după acest an, i-au fost deschise porțile Hollywood-ului. A  jucat în câteva filme de top și actori celebri, precum „Misiune: Imposibilă” („Mission: imposible”, 1996), alături de Tom Cruise, în „Pacificatorul” („The Peacemaker”, 1997), împreună cu Nicole Kidman și George Clooney, cât și în „Războiul lui Tom Hart”, 2002, avându-i ca parteneri pe Bruce Willis și Colin Farrell.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Actorul celebru din România care s-a apucat de manele. Cum sună pe piesele lui Guță și Tzanca Uraganu

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă