Prima pagină » 7 lucruri interesante despre Solitaire pe care probabil nu le știai

7 lucruri interesante despre Solitaire pe care probabil nu le știai

de Roboțelul @ iDOR.info
7-lucruri-interesante-despre-solitaire-pe-care-probabil-nu-le-stiai

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri din toate timpurile, Solitaire, vine cu câteva avantaje: poate fi jucat singur, nu necesită conexiune la internet, are reguli foarte simplu de înțeles.

Nu întâmplător, a căpătat o reputație atât de bună, concurând la partea de popularitate cu jocuri video de top, mult mai complexe, care au necesitat investiții majore în producție și eventuale francize.

Universul Solitaire s-a dezvoltat, apărând mai multe variante. Există în prezent chiar și jocuri ca la aparate gratis inspirate din acest joc de cărți: Vegas Solitaire, Retro Solitaire, Casino Solitaire, 7 Solitaire sau Solitaire Tropical.

Pe internet există diverse tipuri de jocuri Solitaire gratuite, unele se pot juca direct online, altele necesită descărcare pe dispozitiv. Chiar și cei de la Google au dezvoltat o variantă Solitaire de jucat în browser, cu două niveluri de dificultate – ușor și greu.

Iată 7 lucruri interesante despre Solitaire pe care merită să le știi:

1. Originea cuvântului Solitaire

Termenul Solitaire provine din cuvântul Solitarius, din limba latină. Se referă desigur la faptul că jocul se poate juca fără a necesita un partener de distracție. Un cuvânt asemănător există și în limba română – “solitar”. În timp ce majoritatea jocurilor pun accent pe socializare, iată că acest joc este pentru acele momente în care vrei să petreceri timp pe cont propriu.

2. Este mai probabil să câștigi decât să pierzi

Dacă jocurile sunt construite pentru a fi dificile, deci șansele nu sunt de obicei în favoarea ta, Solitaire a fost conceput pentru un alt tip de experiență. Versiunea clasică de pe computerele cu sistem de operare Windows aduce mai des un final în care utilizatorul câștigă, decât un final în care jocul este pierdut.

3. Microsoft Solitaire a fost dezvoltat de un intern

Jocul Microsoft Solitaire, instalat automat în platforma Windows încă de la primele variante, când PC-urile deveneau populare la nivel internațional, a fost dezvoltat de un stagiar pe nume Wes Cherry. Un intern de la Microsoft a programat jocul care s-a dovedit un real succes.

YouTube video

4. Cel mai mare scor posibil

Versiunea cel mai des jucată, Classic Solitaire, permite un scor maxim posibil: 24.113 puncte. Jucătorii câștigă aceste puncte în funcție de așezarea cărților de joc, dar și de timpul în care realizează operațiunile. Conform algoritmului, este imposibil să depășești acest scor.

5. Versiuni diferite … ca denumire

Căutând online jocul Solitaire, se poate observa că există și varianta jocului de cărți Patience. Este practic același joc Solitaire, cu o denumire în limba engleză, care subliniază nevoia de răbdare a utilizatorului. Există versiuni și în alte limbi, de exemplu Réussite în franceză sau Pasjans în poloneză.

6. Variantele principale ale Solitaire

Principalele 5 variante sunt Spider Solitaire, Pyramids, Klondike, FreeCell și TriPeaks. Jocul există în sine de mai bine de un secol, însă popularitatea sa internațională a crescut abia când a fost introdus pe platforma Windows. Ca orice joc de cărți, a cunoscut în timp multe variante cu mici deosebiri în ceea ce privește regulile.

YouTube video

7. Există jucători profesioniști de Solitaire

Poate părea uimitor, însă chiar există persoane care au dus acest hobby la un alt nivel și au devenit… jucători profesioniști de Solitaire!  În lumea eSports, iată că și Solitaire și-a făcut loc. Au fost organizate turnee cu premii în bani care au ajuns și la 100.000 de dolari. Iată astfel că un asemenea joc nu este doar pentru momente de plictiseală la birou sau în timpul liber, ci poate reprezenta o pasiune transformată într-o oportunitate profesională, am putea spune.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: 7 lucruri interesante despre Solitaire pe care probabil nu le știai

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă