Prima pagină » Lucruri mai puțin cunoscute despre SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk: miliardarul are planuri mari, vrea să cucerească spațiul

Lucruri mai puțin cunoscute despre SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk: miliardarul are planuri mari, vrea să cucerească spațiul

de Roboțelul @ iDOR.info
lucruri-mai-putin-cunoscute-despre-spacex,-compania-spatiala-a-lui-elon-musk:-miliardarul-are-planuri-mari,-vrea-sa-cucereasca-spatiul

Lucruri mai puțin cunoscute despre SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk: miliardarul are planuri mari, vrea să cucerească spațiul

„Când ceva este suficient de important, o faci chiar dacă șansele nu sunt în favoarea ta” – Elon Musk.

Este întotdeauna distractiv să ne uităm înapoi la vechile narațiuni SF și să vedem cum se compară cu viitorul. Astăzi avem taxiuri zburătoare, mașini autonome, asistenți electronici în telefoanele noastre care ne vor programa întâlniri și case inteligente. Ce altceva ar putea urma?

Potrivit lui Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, urmează rachetele reutilizabile. Și după aceea, un oraș pe Marte. Uneori, pare că Musk face de unul singur fiecare ficțiune SF să devină realitate. În momentul de față, proiectul principal este această rachetă, în ciuda faptului că nu are experiență în acest domeniu.

El este fondatorul și CEO-ul SpaceX, care este prescurtarea de la „Space Exploration Technologies Corporation”. Musk preia rapid industria transporturilor și o face cu umor și fler. În cele din urmă, intenționează să dezvolte un Hyperloop care va aspira pasagerii printr-un tub cu vid la viteze record. Iată o listă cu câteva fapte uimitoare despre creierul Elon Musk și compania sa SpaceX.

Elon Musk fondatorul Space X
Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX

Ce planuri are Musk cu SpaceX

SpaceX a fost fondată în 2002 cu o foaie de calcul și un vis. Elon Musk a vrut să creeze nave spațiale pentru a permite transportul oamenilor către alte planete unde ar putea trăi și prospera. Compania este încă deținută și operată privată, are trei vehicule în uz în prezent și peste 5.000 de angajați.

Nu îmi pot imagina un client mai mare de achiziționat decât guvernul SUA, iar SpaceX a făcut-o. Vehiculele lor sunt responsabile pentru lansările comerciale de sateliți și alte misiuni atât pentru guvernul SUA, cât și pentru NASA. Ei au obținut acești clienți mari în doar 16 ani și au primit aproximativ 12 miliarde de dolari în contracte în acel timp.

Sediul SpaceX este în Hawthorne, California și, în conformitate cu reputația lui Musk pentru convențiile de numire pline de umor, se află pe „Rocket Road”. Sediul se află într-o veche fabrică de fuselaj de avioane Boeing – o companie care este acum concurența directă a SpaceX – iar facilitățile sunt o fabrică industrială cu un singur etaj.

Unul dintre cele mai înalte și mai importante obiective ale SpaceX în succesul companiei este acela de a crea rachete complet reutilizabile. În 2017, au început să îndeplinească acest obiectiv prin organizarea primului zbor al unei rachete de clasă orbitală. Motivul pentru care acesta este un obiectiv atât de important pentru companie este reducerea semnificativă a costurilor atașate rachetelor zburătoare. Cea mai mare parte a prețului lansării rachetelor este, de fapt, în construcția lor. Are și sens. Avioanele sunt refolosite de mai multe ori pe zi pentru călătorii – de ce nu și rachetele?

Una dintre cele mai mari realizări ale SpaceX de până acum a fost să ducă mărfuri către și de la Stația Spațială Internațională. Anterior, doar agențiile guvernamentale au fost capabile și au permis să realizeze această performanță dificilă.

Musk crede că mutarea vieții umane pe Marte și crearea unui transport ecologic și durabil sunt două modalități de a salva viața umană așa cum o cunoaștem. De asemenea, susține că știe care va fi căderea sa finală: inteligența artificială. El crede că ar trebui să urmărim cu atenție dezvoltarea IA pentru a ne asigura că rezultatele sunt bune și nu îngrozitoare.

BFR este doar un nume de cod pentru noua rachetă aflată în dezvoltare. Numele său oficial va fi lansat la o dată ulterioară. Totuși, a avut multe nume de-a lungul anilor. Înainte de 2016, vehiculul era denumit „Mars Colonial Transporter”. Inspirația sa actuală este din arma „BFG” din multe jocuri video, în special în Doom, unde reprezintă „Big F***ing Gun”. Noua rachetă a lui Musk este denumită de către mass-media și companie în mod informal „Big F***ing Rocket”.

Deși Musk speră că există viață inteligentă pe alte planete și afirmă că este probabil acest lucru, el personal crede că singura altă viață din universul cunoscut este foarte simplă. Ei bine, dacă există ființe gânditoare oriunde altundeva în univers, sunt sigur că Musk, cu ajutorul SpaceX, va fi cel care le va găsi.

Urmăriți Playtech.ro și pe




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lucruri mai puțin cunoscute despre SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk: miliardarul are planuri mari, vrea să cucerească spațiul

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă