Google Bard

Indicând maturizarea AI-ului său, Google deschide accesul la chatbot-ul Google Bard pentru tinerii din lumea întreagă. Adolescenții eligibili, care îndeplinesc cerințele minime de vârstă pentru gestionarea Contului Google, pot testa capabilitățile Bard în limba engleză, cu asistență lingvistică suplimentară planificată pentru viitor.

În Spațiul Economic European (SEE), Elveția și Regatul Unit, vârsta minimă acceptată este de 18 ani, în timp ce în alte țări de pe listă poate fi chiar de 13 ani, sau altă limită aplicabilă în regiune.

La fel ca Chat GPT, Bard probabil că va deveni o resursă valoroasă pentru adolescenți, servim deopotrivă ca un instrument de inspirație pentru găsirea de noi hobby-uri, rezolvarea problemelor de zi cu zi și sprijinirea activităților educaționale. Poate oferi sfaturi de scriere, sugestii universitare sau asistență în învățarea unei noi abilități, exemplificate prin experiența viitoare de învățare a matematicii.

Desigur, în practică, vor fi și foarte multe abuzuri. La fel ca rivalul Chat GPT, Google Bard poate genera veritabile esee pornind de la instrucțiuni de câteva cuvinte, rezolva probleme și ecuații complexe de matematică. Iar Bard nu numai că va oferi răspunsuri, ci va oferi și explicații pas cu pas. Bard acceptă acum învățarea interactivă cu capabilități de vizualizare a datelor, generând diagrame din tabele sau date furnizate în prompturi.

Iar dacă ești suficient de naiv încât să-i ceri asta, Bard îți va oferi sfaturi medicale pe teme dintre cele mai diverse, rămânând să te lămurești mai târziu dacă au fost bune sau nu.

Google a abordat extinderea Bard în mod responsabil, consultându-se cu experți în siguranță și dezvoltare pentru copii pentru a modela politicile de conținut care să acorde prioritate siguranței. Există până și Ghidul de alfabetizare AI, conținând tot felul de informații și sfaturi video despre utilizarea responsabilă a AI generativă și opțiunea de a controla Activitatea Bard.

Tot pentru siguranța tinerilor, Google a dezvoltat și mecanisme pentru verificarea validității răspunsurilor, Bard recunoscând în mod automat conținutul neadecvat, oprind interacțiunea cu utilizatorul. Google promite că va îmbunătăți Bard în continuare, facilitând explorarea și învățarea responsabilă de către adolescenți la nivel global.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.