Prima pagină » Motivul pentru care mașinile electrice au mai multe probleme tehnice decât cele obișnuite

Motivul pentru care mașinile electrice au mai multe probleme tehnice decât cele obișnuite

de Roboțelul @ iDOR.info
motivul-pentru-care-masinile-electrice-au-mai-multe-probleme-tehnice-decat-cele-obisnuite

06-12-2023 | 10:30

StirilePROTV

Vehiculele electrice au mai multe probleme tehnice decât celelalte mașini, dar asta nu din cauză că sunt electrice.

autor

Automobilele electrice au cu 79% mai multe probleme tehnice decât cele cu motor termic, potrivit celui mai recent sondaj anual realizat de Consumer Reports.

Însă acest lucru nu are legătură cu sistemul de propulsie, precizează Jake Fisher, directorul centrului de testare auto al grupului.

Mașinile electrice tind să aibă mai multe probleme pentru că în general sunt modele noi, iar mașinile proaspăt lansate au, de regulă, mai multe defecțiuni, indiferent de motorizare. Producătorii auto nu au la dispoziție mai mulți ani pentru a rezolva toate problemele, întrucât au deja modelele pe care le produc de ani de zile, explică expertul citat de CNN.

În plus, modelele electrice tind să fie mai scumpe și să includă tehnologii mai sofisticate, de la senzori suplimentari la tot felul de gadgeturi. Toate aceste dotări cresc riscurile ca unele lucruri să nu meargă cum trebuie.

Citește și

„Dacă vă uitați la vehiculele electrice, ele tind să fie înțesate cu noi tehnologii, cele mai recente gadgeturi și ecrane”, explică Fisher.

De regulă, proprietarii de mașini electrice reclamă probleme cu bateriile și încărcarea, dar acestea sunt, în mare, și rezultatul noutății acestor mașini, nu al tehnologiei în sine de propulsie.

„Dacă toți producătorii ar fi făcut mașini electrice de 100 de ani și apoi unul dintre ei ar fi decis brusc să construiască un motor cu ardere internă cu o transmisie, acesta ar fi plin de probleme”, a exemplificat expertul.

Citește mai multe pe spotmedia.ro.

Sursa: spotmedia.ro

Etichete: masini electrice,

Dată publicare: 06-12-2023 10:30

Articol recomandat de sport.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Motivul pentru care mașinile electrice au mai multe probleme tehnice decât cele obișnuite

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type