Bose Ultra Open Earbuds

Bose Ultra Open Earbuds sunt un răspuns elegant pentru Huawei Free Clips, produsul încercând să-ți ofere cât mai mult din confortul neintrusiv al unei perechi de căști ce nu-ți „penetrează” urechea, sacrificând puțin spre deloc din calitatea audiției. î

Huawei Free Clips este fără îndoială un produs inovator. Exact genul de căști pe care le porți și uiți că le porți, realizând abia când primești un apel sau pornești un clip pe YouTube că ai de fapt căști la urechi. Dar nici Free Clips nu sunt un produs perfect, căștile reproducând cu dificultate efectele de bass. Totodată, sunetul localizat cumva lângă ureche trebuie să fie destul de puternic, suficient cât să ajungă și la urechile persoanelor din jur. Altfel spus, cam greu să porți apeluri telefonice confidențiale, sau să urmărești în toiul nopții clipuri pe TikTok, fără să deranjezi partenerul de viață care doarme lângă tine.

Deocamdată nu este clar dacă cei de la Bose pot oferi o experiență mai bună, însă produsul lor Ultra Open Earbuds pare un compromis între căștile Free Clips de la Huawei și orice alt set de căști wireless de tip in-ear. Cert este că narativul de marketing susține același lucru: căștile sunt purtate fără a-ți penetra canalul urechii, experiența obținută fiind atât de confortabilă încât le poți folosi de-a lungul întregii zile.

Cu designul neconvențional și promisiuni mari, căștile Bose Ultra Open Earbuds sunt oferite la prețul de 299 USD peste nivelul vastei majorități a căștilor wireless, fie ele și de categorie premium.

”Căștile Ultra Open Earbuds sunt pentru persoanele care doresc să rețină în permanență conștientizarea mediului înconjurător; Designul lor înseamnă în mod fundamental că vei auzi întotdeauna zgomotul extern – și îl veți auzi în mod natural, la volum maxim. Indiferent dacă mergi pe bicicletă, ieși la alergat, lucrezi într-un mediu unde căștile obișnuite nu sunt practice, sau doar consideri că întregul concept in-ear este inconfortabil, acestea vă permit să vă parcurgeți activitățile zilnice rămânând permanent pe deplin în alertă, având coloana sonoră preferată în fundal”.

În ciuda prețului piperat, Bose Ultra Open Earbuds nu oferă chiar tot ce ți-ai putea dori de la o pereche de căști wireless. Spre exemplu produsul nu suportă conectivitate multipunct (comutarea instantanee între mai multe dispozitive asociate), nu dispun de încărcare wireless iar despre funcția ANC (Noise Cancelling) nici nu poate fi vorba. Din nou, bass-ul nu e foarte puternic, dar cine știe, poate că acestea ar sunt căștile ideale pentru tine.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.