Prima pagină » iOS 18 ar putea aduce elemente noi de UI / UX, inspirate de noul visionOS

iOS 18 ar putea aduce elemente noi de UI / UX, inspirate de noul visionOS

de Roboțelul @ iDOR.info
ios-18-ar-putea-aduce-elemente-noi-de-ui-/-ux,-inspirate-de-noul-visionos

În ultimii ani parcă nu am avut schimbări mari la nivel de aspect pentru iOS. Au existat mici modificări ici-colo, cel mai mare update vizând probabil posibilitatea de a personaliza lock screen-ul device-urilor Apple odată cu iOS 16 / iPadOS 16. Ei bine, azi aflăm că iOS 18 ar putea aduce în sfârșit un UI / UX complet nou, regândit, inspirat de noul visionOS, sistemul de operare dezvoltat de către Apple pentru casca de realitate extinsă Vision Pro. Mai jos avem detalii.

Informațiile vin prin intermediul publicației The Verifier. Se vehiculează că Apple plănuiește să integreze elemente vizuale din visionOS în noul iOS 18. Diferențele dintre cele două sisteme de operare sunt destul de clare. Deși există similarități, visionOS aduce forme mai rotunjite, umbre, o senzație de adâncime grație ferestrelor plutitoare care se pot suprapune.

Publicația susține că tvOS 17.2 este o dovadă clară a tranziției spre un astfel de UI ce include elemente transparente și forme mai „fluide”. Aici apare un sidebar similar din punct de vedere al aspectului cu layout-ul integrat de aplicațiile visionOS. 

În plus, chiar și jurnalistul Mark Gurman spune că odată cu iOS 18 Apple pregătește „schimbări ambițioase”, referindu-se atât la un aspect nou UI / UX, cât și la opțiuni AI similare cu cele prezentate de către Google pentru terminalele Android.

Mai multe detalii vom afla în următoarele săptămâni, odată ce iOS 18 va fi disponibil în variantă Developer Preview. Personal cred că această schimbare are sens, având în vedere că Apple vrea să popularizeze termenul de „Spatial Computing” și evident noul său produs AR / VR. Aducând o parte din experiența VisionOS pe iPhone și iPad, compania va face mai atractivă experiența de a deține un astfel de device în viitor.

Se vehiculează că Apple va lansa în următorii ani astfel de computere spațiale ceva mai ieftine, accesibile pentru utilizatorii ecosistemului său.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: iOS 18 ar putea aduce elemente noi de UI / UX, inspirate de noul visionOS

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type