Prima pagină » Ce ar putea lansa Apple în următorii 3 ani: pliabile, ochelari AR, tablete OLED?

Ce ar putea lansa Apple în următorii 3 ani: pliabile, ochelari AR, tablete OLED?

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-ar-putea-lansa-apple-in-urmatorii-3-ani:-pliabile,-ochelari-ar,-tablete-oled?

Un leaker cunoscut de pe rețeaua X, @Tech_Reve, cunoscut și drept Revegnus, citează Samsung Securities, o companie financiară subsidiară a Samsung Group, dezvăluind planurile Apple pentru următorii trei ani. Putem vedea în acest plan de lansări următoarele upgrade-uri importante pentru dispozitivele companiei, cât și introducerea unor categorii noi de produse. Chiar dacă aceste planuri ar putea fi într-adevăr adevărate pe moment, planurile companiilor se pot schimba în orice moment. Este însă interesant de văzut în ce direcții ar putea merge Apple în viitorul apropiat.

Programul de lansări Apple pentru următorii ani pare să fie foarte ambițios

Planul de lansări acoperă anii 2023 până în 2027. Deja avem Vision Pro pe listă, care a fost lansat luna trecută, iar pentru anul 2024 se pare că mai avem o lansare importantă programată: debutul tabletelor iPad Pro cu ecrane OLED, dar și nici upgrade-uri pentru modelul iPhone Pro de bază.

Noile iPhone-uri „Pro” vor folosi tot 8 GB RAM, ca în 2023, dar zoom-ul 5x va ajunge și pe modelul Pro de bază, fiind integrat în 2023 doar pe Pro Max. Cu această ocazie, se reiterează creșterea ecranului pe modelul Pro. iPad-urile Pro vor fi livrate tot în variante de 11 și 13”, dar pentru prima dată vor oferi ecrane OLED. Lansarea este așteptată foarte curând, conform zvonurilor recente.

În 2025 ar urma să vedem un nou model iPhone SE, așa cum am tot auzit din diverse surse. Acesta ar fi livrat cu ecran de 6,1” și cameră de 48 megapixeli, sugerând că este un soi de „iPhone 15” de bază actualizat, dar cu o singură cameră pe spate. Modelele iPhone Pro de anul viitor vor primi un upgrade la 12 GB RAM și un upgrade de rezoluție pe camerele secundare: 48 megapixeli pe întreaga plajă focală. Tot în 2025 este așteptată trecerea la ecrane pol-less, adică fără filtru de polarizare, care ar trebui să îmbunătățească luminozitatea cu 33% și să reducă astfel consumul de energie.

2026 ar putea fi însă anul în care Apple intră în domeniul pliabilelor, conform acestui „program”, dar și anul în care laptop-urile companiei trec la OLED. Apple ar putea livra două telefoane pliabile, cu ecrane de 6, respectiv 8”, probabil pe formatele deja consacrate, Flip și Fold. Tot în 2026 am putea vedea primele iPad-uri mai ieftine cu ecrane OLED, în gamele iPad Air și iPad Mini, cu ecrane de 8,4, respectiv 10,9”. MacBook-urile din gama Pro ar putea trece la OLED tot atunci în variante de 14 și 16”. Apple ar putea adopta și memorii RAM „low latency” (LLW) și ceea ce este numit „infrared sensor panel”.

Ochelarii AR ar putea fi foarte aproape

În cele din urmă, 2027 ar putea fi anul în care „viziunea” companiei referitoare la visionOS ar putea fi îndeplinită, în sfârșit. Se pare că Apple ar dori să lanseze ochelari de realitate augmentată, echipați cu ecrane de Micro OLED sau Micro LED de 1,4”. Tot în acest an ar putea debuta iPad-ul pliabil de 20”, un dispozitiv care a mai fost numit de-a lungul timpului în leak-uri drept un „MacBook pliabil”.

Desigur, nu ar trebui să luăm aceste informații drept confirmate. Este greu de crezut că Apple va intra în piața de pliabile în următorii doi ani, având în vedere că alte zvonuri sugerează că proiectele în desfășurare în această categorie de produse au fost recent anulate. Totuși, acest program nu iese prea mult din aria posibilităților atunci când urmărim evoluția lentă a dispozitivelor sale din ultimii câțiva ani. Adopția ecranelor pliabile și panelurilor OLED pe tablete și laptop-uri la atât de mare distanță de concurență pare foarte plauzibilă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce ar putea lansa Apple în următorii 3 ani: pliabile, ochelari AR, tablete OLED?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă