Prima pagină » Momente emoționante la înmormântarea îndrăgitei interprete Victorița Cică. Elevele ei au cântat cu ochii în lacrimi VIDEO

Momente emoționante la înmormântarea îndrăgitei interprete Victorița Cică. Elevele ei au cântat cu ochii în lacrimi VIDEO

de Roboțelul @ iDOR.info
momente-emotionante-la-inmormantarea-indragitei-interprete-victorita-cica.-elevele-ei-au-cantat-cu-ochii-in-lacrimi-video

Îndrăgita interpretă de muzică populară Victorița Cică a fost condusă marți, 6 februarie 2024, pe ultimul drum. Elevele sale au cântat cu lacrimi în ochi și vocile tremurânde unul dintre cântecele îndelung exersate la orele de canto.

Victorița Cică (50 ani) a murit duminică, 4 februarie 2024, anunțul fiind făcut chiar de soțul artistei. Tot soțul a anunțat, în această dimineață, că interpreta de muzică populară va fi condusă marți, 6 februarie, pe ultimul drum, slujba religioasă având loc la Biserica „Sf. Petru și Pavel” din orașul Balș.

Interpreta de muzică populară Victorița Cică a murit la doar 50 ani FOTO: Adevărul

Interpreta de muzică populară Victorița Cică a murit la doar 50 ani FOTO: Adevărul

Familia, prietenii, colegii, foștii și actualii elevi au ajuns înainte de prânz la biserică. Elevele artistei, membre în grupul „Mlădițele Oltului”, au cântat cu ochii în lacrimi una dintre melodiile pe care le-au învățat sub îndrumarea Victoriței Cică.

Copilele nu și-au putut stăpâni plânsul, cântând cu vocea tremurândă. În lacrimi au fost și tinerii interpreți cărora Victorița Cică le-a îndrumat primii pași în lumea muzicii populare, activitatea de îndrumător de tinere talente a regretatei interprete fiind intensă în ultimii ani.

Victorița Cică a predat canto popular atât la Palatul Copiilor, cât și la Școala Populară de Arte și Meserii, în ultimii ani pregătindu-și elevele chiar în orașul Balș.

Și colegii din Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, unde Victorița Cică era solistă, i-au adus  un ultim omagiu, orchestra interpretând în curtea bisericii mai multe melodii.

Printre numele mari din muzica populară de la vârsta de 9 ani

Victorița Cică mărturisea cu șase ani în urmă, într-un dialog pentru „Adevărul”, că a muncit enorm pentru a pătrunde în lumea marilor artiști de muzică populară. Primul premiu important l-a câștigat pe când avea doar 9 ani, la un festival la Sighetu Marmației.

Tot atunci a cântat pentru prima dată la o nuntă, mergând atunci  cu alţi participanţi la festival la o nuntă tradiţională la care nașul era oltean. A fost intrarea ei în lumea muzicală, la scurtă vreme fiind cooptată în două ansambluri de amatori din Craiova.

Viața sa a fost aproape o continuă aventură. A cântat și a colaborat cu mai multe ansambluri renumite din România, a fost în nenumărate turnee în străinătate, a avut colaborări de excepție și, în ultimii aproximativ 10 ani, a retrăit emoția începutului cu fiecare elev căruia i-a intuit și i-a antrenat talentul. Povestea Victoriței Cică, pe larg, AICI.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Momente emoționante la înmormântarea îndrăgitei interprete Victorița Cică. Elevele ei au cântat cu ochii în lacrimi VIDEO

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type