sony psvr2

Dacă ai un PS5, cel mai probabil ți-a surâs ideea unui PSVR 2, o cască de realitate virtuală gândită special pentru jocuri. Și nu te pot condamna, deoarece modelul celor de la Sony este unul dintre cele mai interesante și mai capabile căști VR disponibile acum pe piață. Vine cu două ecrane OLED de foarte bună calitate, cu un refresh rate mare și un field of view generos. Singura problemă cu PSVR 2 este că, deși funcționează foarte bine pe un PS5, nu există suport pe PC… Until now!

Bine, nu chiar acum-acum, ci mai târziu în decursul acestui an. Conform unui blog oficial Sony, compania a început deja să lucreze la suportul PSVR 2 pe PC, o veste extrem de bună pentru oricine și-a cumpărat deja o cască de genul sau pentru cei care intenționează să o facă. Discuția asta nu este una nouă, iar prima generație a căștii VR nu a avut suport oficial pe Windows, ci doar prin intermediul unor drivere speciale create de comunitate.

Când Sony au ieșit pe piață cu PSVR 2, una dintre cele mai arzătoare întrebări ale oamenilor era dacă noua cască va avea suport și pe PC-ul nostru cel de toate zilele, întrebare al cărei răspuns tăios a venit numaidecât: „PSVR 2 este gândit să funcționeze perfect doar cu PlayStation 5”. Asta a lăsat un gust amar în gurile multora care își doreau să se bucure de toate capabilitățile mișto ale căștii pe mai multe platforme. Dar se pare că lucrurile se vor schimba cât de curând.

Încă nu știm dacă PSVR 2 va fi compatibil cu SteamVR, cea mai folosită și mai robustă platformă de realitate virtuală pentru jocuri. If that’s the case, atunci cel mai probabil majoritatea librăriei de jocuri VR de pe Steam va fi inclusă. Dacă nu, cealaltă variantă pe care Sony ar putea să o implementeze este să valideze jocurile compatibile individual, dar asta ar fi o soluție incompletă și nu atât de utilă ca integrarea SteamVR. Vom mai reveni asupra acestui subiect în lunile care urmează, pe măsură ce apar noi informații.

Photo of Tudor Bostan

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.