Prima pagină » Lidl a început construcția unui nou supermarket în Sibiu, în Valea Aurie

Lidl a început construcția unui nou supermarket în Sibiu, în Valea Aurie

de Roboțelul @ iDOR.info
lidl-a-inceput-constructia-unui-nou-supermarket-in-sibiu,-in-valea-aurie

Lanțul de supermarketuri Lidl a demarat săptămâna aceasta construcția unei noi unități în municipiul Sibiu. Noul supermarket este ridicat pe strada Theodor Mihaly din cartierul Valea Aurie, va avea 83 locuri de parcare și va fi inaugurat în a doua parte a acestui an.

Noul Lidl este ridicat pe terenul unei foste fabrici, demolată anul trecut. Aproximativ 7.600 de mp măsoară terenul de pe strada Theodor Mihali, nr. 3-5, unde au fost desființate mai multe hale.

Pe terenul astfel eliberat o suprafață de aproximativ 2400 metri pătrați va fi ocupat de magazinul propriu-zis, restul fiind 83 locuri de parcare, spații verzi, zone de acces și platforme pentru circulație.

Accesul auto în zona comercială se va face din strada Theodor Mihaly, unde este propusă și amenajarea unor noi treceri de pietoni. Pentru cei care vor merge la cumpărături fără mașină vor exista intrări și din străduța adiacentă, unde se află în prezent magazinul Profi.

Valoarea estimativă a investiției era estimată anul trecut, când s-au obținut avizele necesare, la 2,3 milioane de lei.

Ziarul Turnul Sfatului a stat de vorbă anul trecut cu mai mulți locatari din zonă, solicitându-le un punct de vedere, mai ales că noul supermarket va funcționa practic între blocuri. De asemenea, în vecinătate se află două supermarketuri Profi, unul Mega Image, un magazin La Doi Pași, Tarpi, Simpa și Trans Agape.

Pe de o parte, sibienii care locuiesc în cartier spun că această zonă a Sibiului nu avea un supermarket de mari dimensiuni, cererea fiind evidentă. Pe de altă parte, locatarii blocurilor din imediata apropiere spun că deja spațiile sunt supraaglomerate, un supermarket urmând să sufoce totul.

”Uitați-vă la parcări, de jur împrejur. Abia se mai poate merge pe trotuar, totul este ocupat de mașini. Sunt mașini peste tot, ce credeți că se va întâmpla când o să vină aici mașini din tot cartierul și tot Sibiul? Uitați-vă la ce se întâmplă la Lidl din Terezian sau alte cartiere care au supermarketuri între blocuri. Credeți că toată lumea parchează ordonat în parcarea magazinului? O să fie un haos pe aici”, este de părere un vecin.

Un altul ridică problema traficului, Școala cu nr. 25 având gardul practic lipit de viitorul magazin.

”Pe toate străduțele din această parte a cartierului sunt străzi cu sens unic, iar dimineața și la prânz când merg copiii la școală totul se sufocă, se ajunge să circuli bară la bară. În rest este liniște. După ce o să facă supermarketul așa o să fie, bară la bară, non stop. Degeaba îi fac supermarketului – Lidl că așa am auzit că va fi – o parcare mare, clienții au acces tot pe niște străduțe înghesuite, pe acolo trebuie să meargă. O să ajungă cartierul ăsta să fie ca Vasile Aaron. Eu nu pot să înțeleg cum gândesc cei din primărie când aprobă așa ceva, în loc să păstreze puținele spații verzi și zone aerisite, le înghesuie pe toate când aprobă asemenea proiecte”, crede un alt vecin.

”În afară de problema traficului eu cred că o să apară și o problemă de siguranță rutieră, sunt sute de copii care merg la școală lângă un supermarket”, spune cu îngrijorare un părinte.

Pe măsură ce te îndepărtezi de terenul pe care va fi ridicat supermarketul, părerile încep să se schimbe.

”Domnule, de 20 de ani așteptăm așa ceva. Avem ceva magazine, dar din astea micuțe, dacă vrei să faci cumpărături mari trebuie să mergi pe Alba Iulia sau în Șelimbăr. Valea Aurie e un cartier în care poți să mergi și pe jos la supermarket, nu trebuie să mergi cu mașina. Eu cred că nu o să fie așa înghesuială și dimpotrivă, toți cei care mergeau la mall-ul din Șelimbăr plecând din Valea Aurie vor cumpăra de aici, deci scade traficul prin oraș”, crede un domn care locuiește pe strada Preot Bacca.

Pe de altă parte, la dezbaterea publică organziată de Primăria Sibiu pentru a se vedea oportunitatea construirii acestui supermarket au participat doar trei sibieni. Detalii găsiți aici:

Fabrică demolată în Valea Aurie pentru a face loc unui supermarket între blocuri. Ce spun locatarii

Citește și:

Care sunt supermarketurile și hipermarketurile din Sibiu și ce program au

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lidl a început construcția unui nou supermarket în Sibiu, în Valea Aurie

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă