Xiaomi 14

Anunțat pentru piața din China încă din luna octombrie 2023, Xiaomi 14 va ajunge din această lună și la consumatorii europeni.

Se pare că zvonurile cum că lansarea globală anticipată pentru începutul primăverii 2024 nu va include și modelul Pro se adeveresc, doar Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Ultra ajungând și în piața europeană. Aparent, Xiaomi apreciază că echiparea Xiaomi 14 Pro nu diferă suficient de echiparea „Vanilla” pentru a genera vânzări consistente în piețele globale. Astfel, producătorul va merge înainte cu o ofertă simplificată: Xiaomi 14 ca alegere principală și Xiaomi 14 Ultra pentru acei utilizatori care doresc o experiență cu adevărat premium și sunt dispuși să plătească în plus pentru asta.

Parte din noul val de telefoane cu Snapdragon 8 Gen 3, Xiaomi 14 vine cu un design atrăgător și aranjament îmbunătățit de camere foto. Relativ compact, Xiaomi 14 vine cu ecran de 6.36” și rezoluție 1.5K, în timp ce modelul Ultra face trecerea la rezoluție 2K, pe un ecran de 6.73 inch. Ambele folosesc panouri AMOLED cu rată de refresh la 120 Hz și luminozitate maximă de 3000 nits, mult peste valoarea de 2000 nits enunțată de Apple pentru seria iPhone 15.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 oferă trei camere de 50MP: wide, ultrawide și telephoto cu zoom optic 3.2X. Principalele diferențe la modelul Ultra sunt includerea unei camere periscope cu zoom optic 6X și 50MP, cameră cu zoom 2X bazată pe Sony IMX 890 (50MP) și cameră principală de 50MP cu Sony LYT-900 și lentile cu deschidere variabilă. Caracteristică întâlnită de obicei la aparate foto profesionale, lentilele cu deschidere variabilă pot fi deosebit de utile pentru ajustarea efectelor de profunzime și exersarea abilităților creative.

Xiaomi 14

Întâlnit și la rivalul Oppo Find X7, Sony LYT-900 este o versiune îmbunătăţită a lui Sony IMX 989, cu rezoluție 50MP și pixeli de 1.6µ. Spre comparație, senzorul de 200MP inclus pe Galaxy 24 Ultra folosește pixeli de numai 0.6µ, bazându-se în schimb pe capabilitățile de procesare AI pentru optimizarea calității imaginii.

Xiaomi 14 vine cu încărcare rapidă de 90W și acumulator de 4610mAh, urcând la 120W/4880mAh pentru modelul Ultra. Ambele telefoane vin cu certificare IP68 pentru protecție la apă și praf.

Potrivit invitației de lansare, noua serie Xiaomi 14 va fi disponibilă pentru piețele globale începând cu 25 februarie, prețurile oficiale și eventualele oferte în campania de precomandă urmând să fie anunțate la momentul potrivit.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.