Xiaomi Pad 6S Pro

Xiaomi vine cu o soluție pentru cumpărătorii care au ezitat la vederea prețului cerut de Samsung pentru cea mai recentă versiune Tab Ultra. Xiaomi Pad 6S Pro vine cu aceeași versiune de chipset și un ecran doar cu puțin mai mic. Avantajul ar fi că și prețul va fi.. simțitor mai mic.

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 este pe cale să devină noul flagship Xiaomi pe segmentul tablete high-end. Da, mai avem și Xiaomi Pad 6, dar aceasta vine cu Snapdragon 870, un chipset de acum trei ani.

Vestea proastă este că ecranul Pad 6S Pro este, cel mai probabil, tot o soluție LCD. Adică, nu te vei putea bucura de acele ori de vizibilitate și negru profund specifice tehnologiei OLED. Dar în practică, diferențele nu sunt chiar atât de mari, ambele tipuri de ecrane fiind ușor confundabile la utilizare normală. În orice caz, dacă poți trece peste aceste aspecte află că te alegi cu rezoluție 2,5K și rată de refresh la 144Hz.

Principal argument în favoarea acestei tablete, configurația centrată în jurul procesorului Snapdragon 8 Gen 2 SoC dispune de 24 memorie RAM și până la 1TB spațiu de stocare intern. Capacitatea acumulatorului nu este cunoscută, dar cu siguranță va depăși nivelul de 10.000mAh al predecesorului Pad 5 Pro. Și viteza de încărcare rapidă crește de la 67W la 120W, prin USB-C.

Dezvoltată sub numele de model 24018RPACC, tableta urma să fie anunțată cu numele oficial Xiaomi Pad 7 Pro, însă producătorul ar fi optat pentru denumirea alternativă 6S Pro.

Xiaomi Pad 6S Pro ar urma să-și facă apariția la expoziția MWC 2024 împreună cu noua serie Xiaomi 14 în versiune globală, ambele produse apărând în ofertele magazinelor din această primăvară.

Între timp, dacă nu te atrage promisiunea unei tablete gigant, Xiaomi are  deja în ofertă modelul Pad 6, tableta suplă și ușoară având de partea sa atuul prețului foarte competitiv, de sub 2.000 RON în majoritatea magazinelor din România.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.