Prima pagină » Cea mai scumpă mașină din lume a fost livrată unui miliardar misterios. Cum arată și cât costă | GALERIE FOTO

Cea mai scumpă mașină din lume a fost livrată unui miliardar misterios. Cum arată și cât costă | GALERIE FOTO

de Roboțelul @ iDOR.info
cea-mai-scumpa-masina-din-lume-a-fost-livrata-unui-miliardar-misterios.-cum-arata-si-cat-costa-|-galerie-foto

04-03-2024 | 16:27

Profimedia

Deschide galeria

Un „miliardar misterios” tocmai a achiziționat cea mai scumpă mașină din lume, o adevărată operă de artă pe patru roți.

autor

Chiar dacă sunt mulți producători de mașini de lux pe piață, Rolls-Royce a dat lovitura în acest clasament. Celebrul producător britanic a deținut anterior titlul de cea mai scumpă mașină din lume pentru Boat Tail, despre care se crede că a fost vândută la un preț amețitor de pest 29 de milioane de dolari.

Acum, Rolls-Royce a lansat modelul Arcadia Droptail și va produce doar patru exemplare în total. Așadar, se precizează că Droptail-urile anterioare se vindeau cu aproximativ 30 de milioane de dolari, așa că este probabil ca Arcadia să se situeze într-o categorie de preț similară.

Mașina, comandată de un miliardar din Singapore

„Roadsterul construit manual celebrează puritatea formei și a materialelor naturale, servind în același timp ca o declarație îndrăzneață a gusturilor personale ale clientului care l-a comandat, definite prin precizie și reținere subtilă”, se arată pe site-ul Rolls-Royce.

Schițele pentru misteriosul cumpărător au fost întocmite pentru prima dată în 2019 și, la fel ca și desenul, persoana bogată a dorit ca Droptail să fi „rezonat profund cu profilul de roadster, poziția joasă și liniile dramatice ale caroseriei”.

Citește și

Însă, producătorul auto nu a dezvăluit numele cumpărătorului, dar se crede că persoana care a comandat mașina este un miliardar din Singapore, potrivit Unilad.

Una dintre caracteristicile cheie ale interiorului modelului Arcadia Droptail este cadranul ceasului de bord, pentru a cărui asamblare au avut nevoie de cinci luni.

Acesta a fost salutat ca fiind „cel mai complex cadran de ceas Rolls-Royce creat vreodată”. Arcadia are și o viteză impresionantă, fiind dotat cu un motor V12 twin-turbo de 6,6 litri, capabil să producă 593 de cai putere.

„Arcadia Droptail este profund legat de personalitatea și preferințele clientului, iar prin captarea caracterului acestuia, am fost împuterniciți să facem declarații inspirate de design, meșteșug și inginerie care arată lumii ambiția noastră și abilitățile noastre de neegalat”, a declarat Chris Brownridge, director executiv al Rolls-Royce.

Sursa: Unilad

Etichete: masina, rolls royce, miliardar,

Dată publicare: 04-03-2024 16:27

Articol recomandat de sport.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cea mai scumpă mașină din lume a fost livrată unui miliardar misterios. Cum arată și cât costă | GALERIE FOTO

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă