Galaxy S24 Plus

Cu baterie mai mare și ecran mult mai bun decât modelul anterior, Galaxy S24 Plus a depășit cu 53% vânzările S23 Plus, pe piața din SUA.

Deși Galaxy S24 Ultra atrage toate privirile și este cel mai discutat pe canalele media, cei mai mulți consumatori fie nu-și permit costul exorbitat al modelului-flagship, sau pur și simplu nu au nevoie de suportul S Pen sau de aranjamentul foto extravagant. Iar Samsung a știut foarte bine să „citească” așteptările fanilor, livrând pe Galaxy S24 Plus cam același ecran întâlnit și la modelul Ultra, dar într-o carcasă ceva mai ergonomică și simțitor mai ușoară. Iar prețul, chiar dacă nu este cu mult mai mic, este redus suficient cât să facă alternativa „ușor digerabilă”. Adăugând la jocul psihologic, Galaxy S24 „vanilla” este mai ieftin, dar nu cu mult. Așa că de ce să nu iei aproape modelul de top?

Recapitulând, Galaxy S24+ este primul model din serie oferit cu ecran de rezoluție WQHD+ și nu doar FHD+. Saltul de claritate nu e mare, dar există iar ajustarea adusă listei cu specificații cântărește destul de mult în comparația cu S24 Ultra, mulți cumpărători ajungând pur și simplu la concluzia că un ecran la fel de bun ca pe modelul Ultra este suficient pentru nevoile lor.

Decisivă pentru înclinarea balanței direcția lui Galaxy S24+ este și includerea suportului pentru încărcare rapidă de 45W, comparat cu 25W la Galaxy S24 „vanilla”.

Chiar și fără ajustările operate de Samsung în lista cu specificații, tendința generală în rândul consumatorilor rămâne în favoarea achiziționării de telefoane cu ecran cât mai mare.

Galaxy S24 Plus

Potrivit raportului atribuit companiei de analiză Counterpoint Research, vânzările Galaxy S24 sunt cu doar 8% mai mari decât ale predecesorului Galaxy S23. Și oarecum îngrijorător pentru Samsung, care a investit masiv în promovarea Galaxy AI, vânzările Galaxy S24 Ultra sunt de fapt mai mici cu 1 % decât ale predecesorului Galaxy S23 Ultra. Aici, explicația ar putea fi găsită în faptul că S24 Ultra este simțitor mai scump decât modelul de anul trecut, în timp ce S23 Ultra poate fi găsit cu reduceri consistente, de până la 40% din prețul modelului nou lansat.

Merită precizat că statisticile valabile pentru piața din SUA ar putea să nu reflecte întrutotul realitatea din piața europeană, decizia de cumpărare fiind influențată și de faptul că versiunile Galaxy S24 și S24 Plus pentru Europa vin cu alt chipset decât cele de SUA.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.