Prima pagină » Motivul uluitor din spatele plasării fructelor și legumelor în supermarket. Cum funcționează trucurile asupra cumpărătorilor: Este un labirint cu un scop

Motivul uluitor din spatele plasării fructelor și legumelor în supermarket. Cum funcționează trucurile asupra cumpărătorilor: Este un labirint cu un scop

de Roboțelul @ iDOR.info
motivul-uluitor-din-spatele-plasarii-fructelor-si-legumelor-in-supermarket.-cum-functioneaza-trucurile-asupra-cumparatorilor:-este-un-labirint-cu-un-scop

Duminica, 10 Martie 2024, ora 21:50

1627 citiri

Motivul uluitor din spatele plasării fructelor și legumelor în supermarket. Cum funcționează trucurile asupra cumpărătorilor: Este un labirint cu un scop

Imagine dintr-un supermarket FOTO Pixabay

Te-ai gândit vreodată la aranjarea universală a supermarketurilor? Designerii ingenioși stau în spatele acesteia, încurajându-te subtil să parcurgi fiecare culoar și să îți umpli căruciorul fără să îți dai seama.

Ia în considerare acest impuls pentru a lua o listă de cumpărături la supermarket în mod consecvent.

„Strategia care intră în designul magazinului de alimente, din perspectiva psihologică și de marketing, este absolut incredibilă”, a explicat pentru nypost.com Reeves Connelly, care a studiat designul arhitectural la Institutul Pratt.

„Vei simți mai puțină vinovăție atunci când vei lua alimente nesănătoase mai târziu”

Potrivit lui Reeves, există un motiv specific pentru care fructele și legumele sunt adesea plasate în partea din față a magazinului.

„Supermarketurile plasează secțiunea de produse în apropierea intrării, astfel încât să iei fructe și legume mai întâi și, în speranța că vei simți mai puțină vinovăție atunci când vei lua alimente nesănătoase mai târziu.”

Ouăle și laptele sunt întotdeauna plasate în spate.

Laptele și ouăle, produsele de bază folosite în gospodării și care se termină cel mai frecvent, sunt rar plasate în partea din față a unui supermarket.

Produsele esențiale sunt intenționat plasate în partea din spate

El a explicat: „Poate ai observat și că produse esențiale precum laptele și ouăle sunt intenționat plasate în partea din spate a magazinului, astfel încât să fii nevoit să parcurgi alte culoare pentru a ajunge la ele.”

„Și se asigură că umplu capetele culoarelor cu multe opțiuni nesănătoase, cum ar fi gustările și băuturile carbogazoase, pentru a se asigura că dai peste ele pe drumul tău spre produsele esențiale.”

Designerii nu vizează doar dorințele adulților; ei doresc, de asemenea, să se asigure că și copiii vor dori mai mult – un alt motiv pentru a face cumpărături singur.

„O altă modalitate prin care își determină clienții să cheltuiască mai mulți bani este aranjarea rafturilor cu cereale astfel încât cele bogate în zahăr să fie la nivelul ochilor copiilor, iar aceștia să fie mai predispuși să ia o cutie, în timp ce opțiunile mai sănătoase sunt plasate în partea de sus,” continuă el.

Este un labirint cu un scop

Există și un motiv pentru care adesea te simți pierdut în supermarketul tău local. În mod surprinzător, ei schimbă locurile lucrurilor.

Reeves a spus: „Ei sunt foarte conștienți că aceste tactici devin mai puțin eficiente după ce vizitezi magazinul de câteva ori și îți faci o idee mai bună despre unde se află totul, așa că vor muta în mod regulat produsele pe diferite culoare pentru a te dezorienta.”

Cu peste jumătate de milion de aprecieri, clipul i-a lăsat pe mulți cu gândul la vizitele lor anterioare la supermarket. Alții au înțeles de ce factura lor de cumpărături era atât de mare.

„Trucurile lor mici mereu funcționează asupra mea,” mărturisește o persoană.

„MEREU. Intru să iau 3 lucruri și sfârșesc prin a cheltui 300 de dolari,” strigă un cumpărător.

Un altul adaugă: „Nebun cum unii oameni sunt plătiți să îi facă pe alții mai săraci și mai nesănătoși.”

„Asta e motivul pentru care urăsc cumpărăturile la supermarket. Trebuie să trec printr-un labirint doar pentru a lua ouăle și laptele,” recunoaște un cumpărător obișnuit.

În timp ce alții sunt mândri să precizeze că nu au căzut niciodată în capcană.

„De aceea țin mereu o listă cu prețurile LA MINE,” împărtășește un cumpărător.

Mărturisirea unui român care s-a mutat la țară:

Cei care renunță la viața de la bloc pentru a se muta la țară iau decizia cu speranța că vor petrece mai mult timp în aer liber cultivând legume și vor avea astfel și o alimentație mai…

Topul alimentelor contrafăcute, pe care le cumpărăm din supermarket. Pe listă se află produse pe care le consumăm zilnic

Specialiștii din domeniul siguranței alimentare de Food Fraud Database, citați de Antena 3 arată că 10% dintre produsele alimentare pe care le găsim în supermarketuri sunt contrafăcute….




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Motivul uluitor din spatele plasării fructelor și legumelor în supermarket. Cum funcționează trucurile asupra cumpărătorilor: Este un labirint cu un scop

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă