YouTube Create

Anunțată în luna septembrie, aplicația YouTube Create este disponibilă deja în 21 de țări, oferind creatorilor YouTube o soluție la îndemână și complet gratuită pentru editarea clipurilor video, înainte de a fi încărcate pe platforma Google.

Spre deosebire de TikTok, YouTube nu dispunea până acum de o soluție dedicată pentru editare video, alternativa CapCut fiind deopotrivă mai ușor de folosit și mai puternică, clipurile astfel publicate pe platforma administrată de ByteDance apărând mai rapid și la un nivel de calitate superior.

Într-o postare pe blog , YouTube a anunțat că YouTube Create este disponibilă de acum în alte 13 țări. Aplicația care a debutat cu versiune beta disponibilă utilizatorilor din 8 țări ajunge și la utilizatorii din Spania, Hong Kong, Brazilia, Australia și alte câteva țări .

Google a creat aplicația YouTube Create cu scopul de a oferi creatorilor de conținut instrumentele necesare într-un format ușor de utilizat pentru editarea „din mers” a producțiilor video, fără complicațiile descărcării pe PC și editarea într-o aplicație specializată. În mod ironic, aplicația rezultată pare să copieze CapCut, Google copiind inovația ByteDance, proprietarul TikTok.

Google YouTube Create

CapCut oferă instrumente creative încorporate și filtre AR și AI, soluția devenind extrem de populară printre creatorii de conținut fără aptitudini pentru editare video. Practic, soluția pusă la dispoziția creatorilor TikTok a deschis accesul uni categorii de vedete-aspirante altfel nici nu ar fi conceput să se aventureze într-un domeniu de activitate până de curând inaccesibil autorilor fără cunoștințe pre-existente de producere a conținutului video.

Cu aplicația YouTube Create puteți edita atât videoclipuri scurte, cât și videoclipuri YouTube de lungime normală, direct de pe telefonul tău cu Android. Și în mod ideal, vei înregistra clipul de editat direct din aplicație, asigurând că experiența de editare este cât mai cursivă și intuitivă cu putință.

Deși a ajuns la utilizatorii din mai multe regiuni, inclusiv unele țări europene, aplicația YouTube Create rămâne deocamdată inaccesibilă creatorilor din România.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.