Prima pagină » Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt) – Arena IT

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt) – Arena IT

de Roboțelul @ iDOR.info
pixel-8-pro:-frumoasa-sau-bestia-(review-scurt)-–-arena-it

Înainte de toate, ca să fie clar pentru toată lumea titlul, începem cu explicarea lui. 🙂

Telefonul nu este primit de la vreun importator, comerciant, operator de telecom sau de la vreo agenție de marketing, ci de la un cititor. Prin urmare, perioada în care am putut testa terminalul a fost una extrem de scurtă. Cu toate acestea, țin să îi mulțumesc lui Liviu pentru ofertă.

În al doilea rând, Pixel 8 Pro este o este genul de smartphone pe care fie îl iubești ca design, fie îl detești. Iar partea de hardware și software este cam la fel – fie apreciezi maxim ce oferă, iar în utilizarea zilnică se descurcă impecabil, – fie îl urăști pentru că are un procesor mai puțin performant, AI nefinalizat parcă și camera bună, dar nu wow!

Cuprins

  • Specificații
  • Ambalaj și accesorii
  • Design și construcție
  • Software și performanță
  • Ecran și sunet
  • Camera foto și video
  • Baterie
  • Preț, puncte pro și contra

Specificații

Display
ecran de tip LTPO OLED protejat cu Gorilla Glass Victus 2,  HDR10+, 1600 nits (HBM), 2400 nits (peak), cu dimensiunea de 6,7 inci (raport ecran/corp de ~87.4%), rezoluție 1344 x 2992 pixeli, densitate de 489 ppi, 20:9 ratio, având un refresh rate maxim de 120 Hz
Chipset
procesor Google Tensor G3 (4 nm), Google Tensor G3 (4 nm) și GPU Immortalis-G715s MC10
Memorie RAM
12 GB RAM
Camera foto
Principală: triplă de 50 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/1.31″, 1.2µm, dual pixel PDAF, multi-zone Laser AF, OIS; 48 MP, f/2.8, 113mm (telephoto), 1/2.55″, 0.7µm, dual pixel PDAF, OIS, 5x optical zoom; 48 MP, f/2.0, 126˚ (ultrawide), 0.8µm, dual pixel PDAF
Are opțiuni Dual-LED flash, Pixel Shift, Ultra-HDR, panorama și Best Take. Poate filma 4K@30/60fps, 1080p@24/30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS, 10-bit HDR.
Secundară: 10.5 MP, f/2.2, 20mm (ultrawide), 1/3.1″, 1.22µm, PDAF
Are Auto-HDR, panorama și filmează 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60fps.
Stocare
128, 256GB, 512GB și 1TB  spațiu de stocare (eu l-am primit pe cel de  256 GB)
Conectivitate
Single SIM (Nano-SIM), Dual SIM (Nano-SIM, eSIM); Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, tri-band, Wi-Fi Direct; Bluetooth 5.3, A2DP, LE, aptX HD; GPS (L1+L5), GLONASS (G1), GALILEO (E1+E5a), QZSS (L1+L5); NFC; port USB Type-C 3.2
Sistem de operare
Android 14 Vanilla Edition
Acumulator
5050 mAh din aliaj Litiu-Ion, compatibilă cu încărcare pe fir la 30W și 23W wireless. Compatibil reverse charging
Altele
senzor de deblocare cu amprentă digitală integrat în ecran; senzor de deblocare facială; disponibil în patru culori:  Obsidian, Porcelain, Bay și Mint; OTG; certificare IP68;

Ambalaj și accesorii

Am primit telefonul în cutia de retail, dar pentru că nu era nou, ci utilizat, a lipsit încărcătorul. Nu e mare problemă pentru mine, că am destule încărcătoare prin casă, unul și de la un Nexus 5, stră-stră-bunicul străbunicului lui Pixel 8 Pro. 🙂

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt)

Altfel, cutia este una fără prea multe elemente încărcate, albă, subțire și elegantă tocmai prin simplitate.

Design și construcție

Ce ar fi de spus despre un design de telefon care abia dacă s-a schimbat în trei ani? La fel ca și seria iPhone 15 din acest an, Pixel 8 Pro este un pic mai curbat decât anul trecut, cu culori noi și un finisaj mat. Este clar mai frumos decât Pixel 7 Pro, dacă îți pasă de detaliile fine, ceea ce mie îmi pasă. Dar este posibil să vorbească nostalgia la mine, pentru că desenul părții din spate îmi aduce aminte de Nexus 6P, unul dintre favoritele mele all time

Pixel 8 Pro este mai rotunjit pe la colțuri și mai plat pe ecran. Acest lucru face ca telefonul să fie mai ușor de ținut în mână, oferind în același timp o vedere mai bună a conținutului. Finisajul este impecabil, iar culorile sunt mai mult elegante și primitoare decât neobișnuite și moderne. Bine, eu am primit clasicul negru acum, dar am un prieten care obișnuește că nu face mofturi la culoarea telefoanelor cumpărate, atât timp cât sunt negre. 😛

Panelul de 6,7 inci are marginile extrem de înguste, camera selfie fiind de tip punch hole. Pe spate este amplasat modulul camerei cu bliț și logo Google, iar toate astea îl fac să pară elegant, deși simplu.

Punctul minus de la acest capitol este dat de amplasarea butoanelor pe latura dreaptă: cel de volum este primul, fapt ce mă încurcă personal. Probabil pentru utilizatorii pe termen lung nu va fi deloc o problemă, sunt perfect conștient.

Deși telefonul are spatele protejat cu Gorilla Glass Victus 2, recomand utilizarea unei huse, tocmai din cauza infamului modul de cameră!

Software și performanță

În esență te aștepți ca un telefon făcut de Google, care rulează Android, tot făcut de Google, se comportă impecabil. Lucru care se și confirmă în utilizarea zi cu zi. Nu am întâmpinat nicio problemă în cele aproape cinci zile cât l-am folosit: se mișcă rapid, fără să agațe, poți instala orice program sau joc din Google Play, poți urmări filme la rezoluții înalte, iar senzorii de deblocare sunt rapizi. Apropo, mi se pare că este teelfonul care nu a dat niciodată rateuri la deblocare, indiferent de varianta folosită și care a avut procesul cel mai rapid de unlock dintre toate câte am testat eu până acum.

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt)

Unul dintre plusurile seriei Pixel 8 o constituie integrarea AI. Nu am reușit să testez mare lucru din asta, în afară de camera foto, din cauze care țin de timp și de zona în care ne aflăm… Cu toate acestea, m-am folosit de micul gimmick integrat în modulul de cameră = senzorul de temperatură. Știu, nu te va ajuta prea des și poate nu dă rezultate tocmai exacte, dar e simplu de aflat dacă poți bea ceaiul din cană sau mai aștepți sau cam la ce temperatură e ciorba de pe foc. 🙂 În cazul meu, am verificat la ce temperatură îmi dă water dispenser-ul de la frigider apa:

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt)

Spațiul de stocare este un punct discutabil – 256GB este minimul din zilele noastre, dar el urcă până la 1TB în oferta producătorului.

Cum Google a anunțat deja că noile telefoane vor avea suport oficial timp de șapte ani, cred că vei schimba mai degrabă Pixelul tău decât să rămâi fără un Android la zi. 🙂

Călcâiul lui Ahile mi se pare procesorul Tensor G3, produs în casă, să zicem așa, care nu este cel mai ascuțit creion din penar. Aș fi preferat un Snapdragon de ultimă generație, dar chiar și așa, nu ai ce să reproșezi în utilizarea obișnuită.

Ecran și sunet

Ecranul de 6,7 inci, de aceeași dimensiune ca la Pixel 7 Pro, este impecabil: puternic și vibrant, face cu față la ore întregi de binging fără să deranjeze ochii. Suportă conținut HDR, este suficient de luminos pentru a vedea în aer liber și are o rată de reîmprospătare maximă de 120 Hz pentru o derulare lină în jocuri.

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt)

Google l-a înzestrat chiar cu propriul branding: Super Actua, parcă într-o încercare tot mai vizibilă de a copia Apple la aceste aspecte. În termeni practici, se pare că aceasta se referă la luminozitatea ecranului, care este extrem de bună. Pixel 8 Pro poate atinge 2.400 de nits la luminozitate maximă și încă mai ”pompează” 1.600 de nits atunci când nu sunteți în lumina directă a soarelui!

La nivel de audiție, fiind dotat cu speakere duale, nu ai ce să îi reproșezi…

Camera foto și video

Camera principală de pe Pixel 8 Pro este considerabil mai bună decât cea de pe Pixel 7 Pro, dar îmbunătățirile pot fi greu de explicat pentru a justifa trecerea de la generația anterioară la actuala.

Vorbind de îmbunătățiri, nu toate care au fost anunțate pentru Pixel 8 Pro sunt încă gata. Îmbunătățirea video Night Sight va fi disponibilă mai târziu, din câte am înțeles, și va îmbunătăți videoclipurile pe timp de noapte. Nu este gata nici update-ul zoom-ului pentru teleobiectivul și camerele principale. Aceste caracteristici vor veni probabil într-un update ulterior, sperăm că înainte de sfârșitul anului.

După ce ați făcut fotografiile, mergeți la Google Photos pentru a le edita, iar Google Photos pe familia Pixel 8 este o aplicație specială. Are funcții pe care nu le veți găsi pe alte telefoane Pixel, telefoane Android, iPhone-uri sau chiar pe PC. Aici a fost cel mai agresiv implementat AI-ul, lucru care se vede la funcția de Magic Eraser, mult superioară față de cea de pe modelele anterioare sau de pe alte smartphone-uri. Cu toate acestea, este posibil să nu fie ceva ce va fi pe placul tuturor, după cum a explicat Alex aici.

Ce mi-a plăcut enorm la Pixel 8 Pro este capacitatea de a livra poze de calitate în modul point and shoot, adică fix metoda prin care majoritatea dintre noi facem poze: alegi ce vrei să fotografiezi, deschizi camera telefonului, faci câteva cadre, apoi ștergi ce nu e ok.

Mai jos vă las câteva dintre fotografiile și clipurile video pe care le-am făcut cu telefonul, pe categorii:

  • camera principală zi zoom diferit
  • camera principală zi bokeh
  • camera principală zi macro
  • camera principală night mode zoom diferit
  • camera principală zi pano
  • camera selfie zi
  • camera selfie zi bokeh zoom diferit
  • camera selfie night mode zoom diferit

Și aici e un punct minus, pentru că nu am reușit să trec deloc peste asta, este dificultatea de a trece de pe foto pe video. La fel ca și la capitolul design, posibil să fie o chestie de obișnuință.

Baterie

Durata de viață a bateriei pe telefoanele Pixel devine mai bună în fiecare an (atâta timp cât evitați seria A, care pare că a făcut mari compromisuri acolo), iar eu sunt bucuros să raportez că Pixel 8 Pro nu a avut probleme în a rezista o zi întreagă de utilizare. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece are o baterie mai mare decât flagshipurile etalon de acum (Samsung Galaxy S23 Plus sau Apple iPhone 15 Pro Max).

Managementul energiei poate fi destul de agresiv. Acel ecran este luminos, dar Google îl menține reglat la o luminozitate sănătoasă care nu vă va obosi ochii și nu va consuma prea mult bateria. Există o mulțime de funcții de gestionare a energiei încorporate, de asemenea.

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt)

Puteți alege economisirea standard a bateriei sau economisirea extremă a bateriei, care limitează mai multe aplicații și procese din fundal. Există, de asemenea, o funcție enigmatică de baterie adaptivă care este activată în mod implicit. Cu atât mai bine, pentru că această baterie chiar durează.

Pixel 8 Pro se încarcă la o putere de 30 W, ceea ce înseamnă că am avut o baterie plină într-o oră și 50% în 30 de minute. Cu toate acestea, există totuși loc de îmbunătățiri, mai ales dacă bateria va continua să crească și dacă vom compara cu ce avem pe piață la capitolul high-end.

Preț, puncte pro și contra

La momentul redactării acestui articol, Google Pixel 8 Pro costa în configurația testată de mine 4884,99 RON pe eMAG și 4687,99 RON pe Vexio. Personal, pentru 10% diferență parcă aș alege Samsung Galaxy S24+ (review aici) din prisma faptului că este importat și are suport oficial aici, dar și pentru că are specificații superioare, mai ales dacă ai nevoie de DEX sau stylus pentru productivitate.

Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt)

PRO

  • șapte ani de suport software
  • dual-sim, compatibil 5G
  • încărcare pe fir, wireless și reverse
  • autonomie bună
  • certificare IP68
  • display excelent LTPO OLED, cu 120Hz refresh rate
  • hardware potent
  • construcție premium
  • grip bun
  • compact pentru cât de mare este
  • Android curat
  • capacități AI
  • camera excelentă în mod point and shoot

CONTRA

  • design discutabil pentru modulul de camere
  • capacități AI limitate pentru România
  • nu e importat oficial de Google în România
  • încărcarea ar putea fi mai rapidă
  • Design și construcție
  • Hardware
  • Conectivitate
  • Autonomie
  • Foto/Video
  • Raport preț/performanță




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Pixel 8 Pro: Frumoasa sau bestia (review scurt) – Arena IT

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă