Prima pagină » Top 5 jocuri preferate pe GeForce NOW, pe care le poți juca și pe laptopul de muncă

Top 5 jocuri preferate pe GeForce NOW, pe care le poți juca și pe laptopul de muncă

de Roboțelul @ iDOR.info
top-5-jocuri-preferate-pe-geforce-now,-pe-care-le-poti-juca-si-pe-laptopul-de-munca

Se întâmplă uneori să nu fii lângă „rig-ul” tău de gaming, fie că vorbim de un PC sau un laptop pe care te bazezi să-ți ruleze jocurile preferate. Așa că, în deplasare, în ziua de astăzi, ai opțiuni, oferite de cloud gaming. Fie că vorbim de un laptop secundar de travel, care nu este așa puternic, de o tabletă, de un Smart TV sau poate chiar și de telefonul personal. Așa că, ești acoperit în caz că ai chef de gaming atunci când ești în deplasare.

Ce este GeForce NOW?

GeForce Now este un serviciu de cloud gaming care permite utilizatorilor să își joace jocurile pe diverse dispozitive. Acest serviciu utilizează puterea serverelor Nvidia pentru a rula jocurile pe hardware-ul lor, iar utilizatorii pot transmite jocurile pe dispozitivele lor prin intermediul internetului. Acest lucru elimină necesitatea de a deține un hardware gaming puternic pentru a rula jocurile, deoarece toate calculele sunt făcute pe serverele Nvidia.

GeForce Now este disponibil prin aplicație nativă pe PC Windows, Mac OS, Android, Android TV/Google TV, dar și alte televizoare smart, cum ar fi cele de la Samsung și LG, mai noi de anul 2021.

Acesta mai poate fi accesat și fără o aplicație nativă, direct din anumite browsere, și anume Google Chrome, Microsoft Edge și iOS Safari prin acest portal.

Abonamente și noutăți

GeForce NOW Ultimate este acum disponibil în întreaga America de Nord și Europa, oferind puternica placă video RTX 4080 pentru gameri peste tot. Membrii GeForce NOW Ultimate pot experimenta ultimele standarde în gaming, oferite de jocuri cu FPS mare – până la 240 FPS, împreună cu NVIDIA Reflex – și cea mai mică latență, către orice dispozitiv.

Cu ajutorul GeForce RTX 4080 SuperPODs, membrii Ultimate pot experimenta funcții disponibile doar pe arhitectura Ada Lovelace – cum ar fi DLSS 3 cu Generare de Cadre pentru frame-rate-uri mari și fidelitate vizuală, sau ray tracing complet pentru cea mai captivantă experiență cinematică de iluminare în joc. Membrii Ultimate pot, de asemenea, face streaming la sesiuni prelungite de gaming și avea accesul cel mai rapid la echipamentele de gaming în cloud GeForce RTX 4080.

Ce este ray tracing?

Ray Tracing este o tehnică avansată de randare utilizată în grafică computerizată pentru a simula modul în care lumina interacționează cu obiectele dintr-o scenă tridimensională. Această tehnică calculează traiectoriile razelor de lumină într-un mediu virtual, determinând cum acestea sunt reflectate, refractate sau absorbite de diverse suprafețe pentru a crea o imagine finală cu o iluminare și o umbrire realiste.

Ray Tracing este folosit pentru a obține efecte vizuale de înaltă calitate, precum reflexii precise, umbre realiste și iluminare globală, contribuind la crearea unor imagini mai realiste și mai impresionante în jocuri video, filme și alte aplicații grafice.

Day Pass

NVIDIA a anunțat recent abonamentele de o zi disponibile pentru GeForce NOW. Abonamentul este valabil pentru 24 de ore și beneficiezi de o experiență de gaming în cloud pe un RTX 4080 fără a fi nevoie de un alt abonament. Ultimate Day Pass este disponibil pentru 7,99$, iar Priority Day Pass pentru 3,99$.

Abonamentele de o zi primesc aceleași beneficii ca membri Ultimate sau Priority, precum sesiuni mai lungi de joacă, acces mai rapid la servere și ray tracing în jocurile compatibile. Utilizatorii de Ultimate Day Pass beneficiază și de acces la aceleași tehnologii care se găsesc pe plăcile video din seria 40 pentru streaming de până la 4K 120 fps.

Top 5 Jocuri Preferate ce pot fi jucate prin GeForce Now

1. Cyberpunk 2077

Acest „Crysis” al vremurilor actuale, nu este doar un „vehicul” de livrare a ultimelor tehnologii în materie de Ray Tracing, DLSS, Frame generation și alte încă câteva. Este un „complete package” Este un joc, cu o atmosferă deosebită, personaje de care te atașezi ușor și cu o poveste tragică. Faptul că îl avem pe Keanu Reeves în rol secundar, este un bonus mai mult decât binevenit.

Inițial a sosit prin 2020, cu ceva probleme la debut. S-a ajuns să se dea banii înapoi unora dintre cumpărători, pentru versiunea de PS4. Între timp jocul a primit update-uri uriașe și un DLC, despre care am scris aici. Vedeta este Idris Elba.

Avantajul când îl joci prin GeForce NOW e că e ca și cum l-ai juca local, cu aceeași abundență de opțiuni grafice. Tuning-ul de grafică e stufos, de la Ambient Occlusion la Contact Shadows, Anisotropy, Chromatic Aberration, Depth of Field și evident Ray Tracing. Poți face Night City să arate mai bine decât orașul din Alita sau producțiile lui Luc Besson, inclusiv în 4K. Și mulțumită DLSS nu ai nici probleme cu frame rate-ul.

2. Control

Control e printre primele jocuri care au primit tratamentul de înfrumusețare cu Ray Tracing, și în general, un joc solid făcut de cei de la Remedy. Poate nu mulți știu, dar acest joc este să zicem, o variantă mai populară al lui Quantum Break, lansat inițial doar pentru Xbox One și pentru PC. Control, este mai ales, potrivit persoanelor cu dragoste pentru povești supranaturale și se petrece în același univers ca și Alan Wake, care a fost inspirat foarte mult de Twin Peaks, în special de al 3-lea sezon.

Acțiunea principală are loc la sediul FBC, o clădire imensă din New York, unde au loc activități paranormale. Este o poveste clasică cu o dimensiune străină care vrea să corupă lumea noastră, asemănătoare cu cea din Stranger Things. Ne aventurăm alături de Jesse Faden, o protagonistă curajoasă, dar uneori înțepată și enervantă, mereu surprinsă de evenimentele ce se desfășoară pe parcursul poveștii.

Dacă ai fost fan al serialului Fringe, te vei simți ca acasă aici. E foarte mult abstract aici, iar modul în care interacționezi cu obiectele cu acea „forță” în stil Star Wars încă nu a fost egalat de alt joc. Titlul arată excelent și nu doar pe laptopul de muncă pe care am pornit GeForce NOW, neavând placă grafică. Arată bine și pe monitoare smart Samsung și TV-uri Samsung, care vin cu GeForce NOW preinstalat.

3. Layers of Fear

Am jucat jocul ăsta ca să fac hatârul unui mic. E unul dintre dezvoltatorii care au lucrat la versiunea nouă, cea din 2023. Jocul suportă și HDR și este și RTX Ready. Vestea bună e că avem integrate aici și Layers of Fear 1 și Layers of Fear 2, în același joc. Plus DLC-ul The Final Note, care o să vă aducă o dezvăluire surprinzătoare și aflați și povestea încă nespusă a lui The Writer.

Vorbim aici despre un titlu construit în Unreal Engine 5, cu rezoluție 4K, HDR și Ray Tracing. Coșmarul pictorului izolat pentru a-și crea arată se vede în first person în prima parte, iar în a doua ești la bordul unei nave, un actor care urmează instrucțiunile unui regizor. Groaza nu este cea clasică din jocurile horror, e totul mental. Camere care se repetă și se transformă, puzzle-uri enervante doar pentru a fi enervante.

Gravitație care o ia razna, ferestre care se închid și deschid, sunete ciudate. E ceva de coșmar aici, dar executat cu mult bun gust și eleganță. Inspirația e pe alocuri de la legendarul demo al lui Kojima, P.T., dar poate și de la Visage. Tehnicile repetitive de schimbare de geometrie ale jocului din 2016 parcă au fost corectate puțin.

4. Resident Evil 3 Remake

Resident Evil 3 a debutat prin 1996, dar eu am apucat să-l joc de abia prin 1999, pe primul PlayStation. El, împreună cu Crash Bandicoot 3 erau să mă facă să ratez examenul de capacitate. Și cum trăim în epoca remake-urilor și remaster-urilor, în 2020 a apărut Resident Evil 3 Remake. Îl găsiți în GeForce NOW, îl am în librăria de pe Steam și el vine cu RTX și HDR.

Jill Valentine e printre ultimii oameni din Raccoon City și se confruntă cu creaturile odioase de la Umbrella Corp. Nemesis e vedeta incontestabilă a acestui joc, unul dintre personajele negative legendare din istoria gaming-ului. RE3 a inaugurat conceptul de personaj care te urmărește și după ce îi închizi ușa în față. Cel mai insistent inamic, teribil și de la distanță, prin lansatorul de rachete. Și acum și mai impresionant, la rezoluție ridicată nu pixelat.

Ca bonus, jocul include și Resident Evil Resistance, un soi de clonă Dead by Daylight, în care poți juca cu amicii un mod 4 versus 1. Unul este monstrul, alături de hoarda de zombii, ceilalți sunt supraviețuitorii. Un Mastermind umblă și la camere și capcane pentru a-i chinui pe supraviețuitori. Avem și ray tracing, care face cotloanele pline de flăcări și apa din Raccoon City să arate fabulos, dar și moduri cu frame rate ridicat, pentru urmăriri mai dinamice cu Nemesis.

Merge inclusiv pe un Galaxy S24 sau al meu iPhone 15 Pro cu aplicația GeForce NOW si controller conectat. Clar mai bine pe iPhone decât Resident Evil Village sau RE4 Remake. 

5. Dying Light 2

Dying Light 2 a fost lansat în 2022 și mi se pare că a fost subestimat de mulți. L-am jucat pe GeForce NOW, atât când avea dor RTX 3080, cât și acum când avem RTX 4080. La grafică putem modifica setările de rezoluție, gamma, efectul Film Grain și, evident, și ray tracing. Apar 3 moduri de Ray Tracing plus alte reglaje, cum ar fi Vertical Sync, Upscaler Mode, Field of View, Anti Aliasing Quality, Motion Blur Quality, Particles, Sun Shadows, Contact Shadows.

Ambient Occlusion este și el aici. Dying Light 2 este un joc al apusurilor superbe și al parkour-ului nocturn care a consacrat și prima parte. Poți savura reflexiile soarelui pe suprafețe lucioase, din metal sau sticlă. Poți vedea lampile UV facând prăpăd noaptea. Actualizările au mai rezolvat problema cu vegetația. Pentru un joc atât de dinamic, mă bucur că a stat mai mereu pe la 60 FPS, lucru util pentru acele urmăriri nocturne.

Acțiunea se desfășoară în orașul fictiv Villedor, la 20 de ani de la evenimentele din primul Dying Light. În centrul poveștii este un protagonist nou, Aiden Caldwell, care se dovedește a fi departe de arhetipul eroului clasic. Aiden este caracterizat de o anumită naivitate și panică, iar prezentarea sa nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Misiunea lui Aiden este să-și găsească sora, Mia, iar acest aspect este unul dintre punctele centrale ale intrigii, deoarece cei doi au fost implicați în experimente legate de zombificarea lumii în copilărie.

Actorii vocali nu impresionează în mod deosebit, iar apariția lui Rosario Dawson în rolul lui Lewan nu este suficientă pentru a compensa acest aspect. În schimb, atmosfera pare să fie mai propice pentru elemente de amuzament și comedie involuntară, cu relații disfuncționale între locuitorii din Viledor.

Din acest motiv, fiecare trădare suferită în joc devine mai ușor de acceptat, iar Hakon, unul dintre personaje, se remarcă prin caracterul său hibrid între playboy-ul de acțiune și băiatul sensibil, aducând un aer proaspăt și interesant în poveste.

Concluzii:

Doar în 2024 am fost în San Francisco, Barcelona, Atena. Și am petrecut ceva timp acolo. Am bagaj ușor, așa că eu călătoresc cu un laptop fără placă grafică. Dar în timpul liber îmi place să continui progresul în Cyberpunk, să fac misiuni secundare în Night City și să mai fugăresc creaturi prin Dying Light 2. RE3 Remake e pură nostalgie, iar Control are o arhitectură și o coloană sonoră superbe. Practic nu ratez nimic și nu plâng prea mult după desktopul cu RTX 4080 de acasă, pentru că GeForce NOW aduce aceeași experiență.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Top 5 jocuri preferate pe GeForce NOW, pe care le poți juca și pe laptopul de muncă

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă