Prima pagină » AMD va lansa două procesoare Ryzen 5000 cu memorie 3D V-Cache – gadgets & lifestyle.

AMD va lansa două procesoare Ryzen 5000 cu memorie 3D V-Cache – gadgets & lifestyle.

de Roboțelul @ iDOR.info
amd-va-lansa-doua-procesoare-ryzen-5000-cu-memorie-3d-v-cache-–-gadgets-&-lifestyle.

Posesorii de PC-uri construite pe socket-ul AM4 de la AMD se vor bucura să audă că producătorul pregătește două procesoare noi din seria Ryzen 5000 cu memorie 3D V-Cache. Este vorba despre Ryzen 5 5500X3D și Ryzen 7 5700X3D, iar prin intermediul acestor modele compania își ține promisiunea pe care a făcut-o înainte de lansarea platformei AM5 cu memorie DDR5, și anume că va lansa chip-uri pentru AM4 până spre 2024.

Pe partea de specificații, AMD Ryzen 7 5700X3D va fi o versiune ceva mai „cuminte” a celebrului 5800X3D. Va avea aceeași configurație octa-core cu SMT, doar că frecvența în Boost va fi mai mică, la doar 4.1 GHz. În schimb, chip-ul va oferi 96MB de memorie L3 Cache și același TDP de 105W. Ryzen 5 5500X3D pe de altă parte, vine într-o configurație hexa-core, frecvență de 4 GHz în Boost și aceeași capacitate de 96MB de L3 Cache.

La fel ca și în cazul primelor procesoare cu memorie 3D V-Cache atașată, frecvența noilor chip-uri este mai mică decât variantele standard. Pe lângă asta, posiblitățile de overclock sunt zero, dar asta devine o chestie din ce în ce mai redundantă. AMD nu doar că și-a ținut promisiunea, dar cu această lansare ne arată că platforma AM4 nu a murit.

Cu prețurile pentru memoria DDR4 la un minim istoric și cu o mulțime de oameni care și-au cumpărat AM4 în ultimii șase ani, aceste două procesoare noi vor fi cu siguranță de interes. Cu atât mai mult cu cât memoria 3D V-Cache și-a dovedit utilitatea, iar procesoarele precum 5800X3D au fost adevărate rarități printre gameri și pasionații de hardware.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: AMD va lansa două procesoare Ryzen 5000 cu memorie 3D V-Cache – gadgets & lifestyle.

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type