Prima pagină » Actorul italian Pierfrancesco Favino, la Festivalul de la Veneţia 2023: „Ajunge! Lăsaţi italienii să joace rolurile de italieni în filme”

Actorul italian Pierfrancesco Favino, la Festivalul de la Veneţia 2023: „Ajunge! Lăsaţi italienii să joace rolurile de italieni în filme”

de Roboțelul @ iDOR.info
actorul-italian-pierfrancesco-favino,-la-festivalul-de-la-venetia-2023:-„ajunge!-lasati-italienii-sa-joace-rolurile-de-italieni-in-filme”

Pierfrancesco Favino, unul dintre cei mai faimoşi actori din Italia, a declarat că artiştilor italieni ar trebui să le fie oferită posibilitatea de a interpreta personajele italiene din marile producţii cinematografice internaţionale, scrie Reuters, citată de Agerpres.

El nu a menţionat niciun nume, însă apelul său a fost făcut cu doar o zi înainte ca lungmetrajul „Ferrari” să fie lansat la Festivalul de Film de la Veneţia. În acest film, actorul american Adam Driver îl joacă pe magnatul italian Enzo Ferrari, iar actriţa spaniolă Penelope Cruz interpretează rolul soţiei acestuia.

În urmă cu doi ani, Adam Driver a interpretat un alt italian celebru, Maurizio Gucci, în filmul „House of Gucci”, regizat de Ridley Scott. Alte personaje italiene din acel film au fost jucate de Lady Gaga, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek şi Al Pacino.

„Îmi doresc ca actorii italieni… să fie mai prezenţi în filmele internaţionale pentru care sunt scrise personaje italiene”, a declarat Pierfrancesco Favino la un eveniment de promovare a noului său film, „Comandante”, realizat în limba italiană şi care deschide miercuri Festivalul de la Veneţia.

„Nu am nimic împotriva marilor staruri americane… (dar) există actori talentaţi şi în ţara noastră. Ei aşteaptă doar să li se ofere rolurile potrivite”, a adăugat Pierfrancesco Favino, vorbind într-o engleză perfectă, potrivit jurnaliştilor de la Reuters.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Actorul italian Pierfrancesco Favino, la Festivalul de la Veneţia 2023: „Ajunge! Lăsaţi italienii să joace rolurile de italieni în filme”

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă