Prima pagină » Compania aeriană europeană care va introduce zboruri cu zone fără copii

Compania aeriană europeană care va introduce zboruri cu zone fără copii

de Roboțelul @ iDOR.info
compania-aeriana-europeana-care-va-introduce-zboruri-cu-zone-fara-copii

Dacă ați fost vreodată nevoit să stați într-un zbor cu un bebeluș care plânge sau un copil care țipă, poate v-ați dori o companie aeriană doar pentru adulți. Compania turcească Corendon Airlines a venit în ajutor. Compania tocmai a anunțat că va introduce zone fără copii pe una dintre rutele sale. Așa-numita zonă „Only Adult” va fi accesibilă pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani.

Compania turcească Corendon Airline va introduce zone fără copii pe una din rutele sale FOTO Freepik

Corendon este primul transportator european care oferă acest serviciu, urmând exemplul unor transportatori precum AirAsia.

Compania aeriană turcească Corendon introduce zone „Only Adult” pe zborurile dintre Amsterdam și insula Curaçao din Caraibe. Compania va începe să ofere acest serviciu în luna noiembrie a acestui an.

Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani.

Zona va fi separată de restul avionului prin pereți și perdele. Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro de persoană. 

De asemenea, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor.

Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop „să se adapteze călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului”. 

Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii pot fi mai puțin îngrijorați de deranjarea celorlalți pasageri.

„Se pot bucura de călătorie fără să se îngrijoreze dacă copiii lor fac puțin zgomot”, a spus el.

Corendon oferă deja hoteluri destinate exclusiv adulților în mai multe destinații, printre care Curaçao, Bodrum și Ibiza.

Ce alte companii aeriene au zone fără copii

Corendon este prima companie aeriană din Europa care oferă zone rezervate exclusiv adulților, dar unele companii internaționale au deja acest serviciu.

AirAsia X are o zonă liniștită pe zborurile sale A330 pe distanțe lungi, care este rezervată pasagerilor cu vârsta de peste 12 ani.

Scoot, un transportator low-cost cu sediul în Singapore, dispune de cabine ScootinSilence pe zborurile sale 787. Acestea sunt, de asemenea, accesibile doar călătorilor cu vârsta peste 12 ani.

TUI, KLM și Transavia au declarat pentru ziarul olandez NU.nl că nu au planuri actuale de a exclude copiii din anumite părți ale avioanelor lor.

Însă călătorii par să fie încântați de idee. Într-un sondaj realizat sw Redfield și Wilton Strategies, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă ar dori să vadă zone fără copii în transportul public.

Aproape 60% dintre respondenți au fost de acord că o zonă rezervată exclusiv adulților în avioane și trenuri „ar fi un lucru pozitiv”, în timp ce 27% nu au fost de acord, iar 14% nu au fost siguri.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Compania aeriană europeană care va introduce zboruri cu zone fără copii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type