Prima pagină » Nokia G42 5G review in romana

Nokia G42 5G review in romana

de Roboțelul @ iDOR.info
nokia-g42-5g-review-in-romana

Uite Nokia G42 5G review in romana. Intampinam acest sfarsit de saptamana in mare stil si va aducem review-ul complet (ar fi culmea sa fie numai pe jumatate 🙂 ) al unui terminal Nokia lansat destul de recent.

Este vorba despre smartphone-ul mid-range G42 5G. Dupa perioada de testare destul de lunga, va precizam ca in minte ni s-au imprimat multe chestii/lucruri interesante 🙂

Astfel ca, fara alte vorbe introductive, va invitam sa petreceti urmatoarele minute alaturi de noi pentru a descoperi totul despre acest nou terminal Nokia 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Nokia G42 5G review in romana

Nokia G42 5G review in romana – DESIGN

Nokia G42 5G review in romana

Demaram prin a va spune ca smartphone-ul Nokia G42 5G a fost conceput in asa fel incat utilizatorul poate inlocui cateva componente uzate sau deteriorate (in urma unei trante) precum bateria, ecranul sau portul USB C.

Mentionam ca toate acestea sunt posibile gratie parteneriatului Nokia cu firma americana iFixit (companie care ofera componente/scule/ghiduri pentru reparatie gadget-uri/device-uri).

Practic, iFixit pune la dispozitie instrumente, componente si tutoriale pentru inlocuirea pe smartphone-ul G42 a display-ului, acumulatorului si/sau a portului USB C.

Detalii complete despre cele mentionate va invitam cu drag sa descoperiti pe pagina oficiala a terminalului G42 5G. Cu aceste aspecte lamurite, haideti sa parcurgem de la cap la coada acest terminal Nokia 🙂

Nokia G42 5G review in romana

Smartphone-ul are un aspect elegant si o carcasa solida (realizata din plastic). Chiar daca device-ul are constructie din plastic, in nicio clipa nu am ramas cu senzatia de ieftin sau fragilitate. Device-ul este excelent pus laolalta 🙂

In ceea ce priveste culoarea carcasei, modelul primit la teste este ‘vopsit’ in mov. Insa, in lumina de afara, observam ca spatele capata o nuanta de albastru. Noi credem ca arata foarte bine 🙂

Va precizam ca spatele lasa un feedback placut la atingere iar el nu este alunecos. Revenim la partea de constructie si va spunem ca smartphone-ul dispune de protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa). Excelent 🙂

Nuanta de mov isi face simtita prezenta atunci cand smartphone-ul este scaldat in lumina soarelui. In lumina unui spatiu interior (poza din dreapta), parca avem o combinatie de mov cu albastru. Device-ul arata foarte bine 🙂

Aaaa… sa nu uitam. Cand telefonul este expus la o sursa de lumina, pe spate isi fac aparitia mici granule argintii 🙂

Nokia G42 5G review in romana

Nokia G42 5G review in romana
Ne pare bine sa va anuntam ca pe spate sunt greu vizibile urmele de amprente si praf 🙂

Nokia G42 5G review in romana

Piesa de design care domina peisajul (in partea din spate) este modulul camerei principale. El arata modern si elegant. Coboram un pic mai jos si observam la mijloc inscriptia NOKIA.

Smartphone-ul are profil slim de 8.55mm iar ca si greutate, el cantareste 193.8 grame. Din imaginile de mai sus observam ca rama device-ului este vopsita in ton cu partea din spate.

Nokia G42 5G review in romana

Facem pasul spre zona frontala. Aici gasim un ecran echipat cu urmatoarele: diagonala 6.56 inci, format 20:9 si notch in forma de V.

Haideti sa mai admiram inca odata profilul slim al terminalului (de aceasta data cu ecranul orientat in sus).

Nokia G42 5G review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Nokia G42 5G review in romana

Deasupra ecranului este asezat difuzorul pentru apeluri. Va mentionam ca sunetul in convorbiri este bun iar pe timpul testarii, semnalul a fost excelent (Cluj Napoca).

Display-ul este inconjurat pe margini de jur imprejur de o dunga neagra din plastic (este subtire).

Ne indreptam privirea catre partea din spate si observam ca device-ul are extremitati laterale usor curbate.

Si acum haideti sa privim mai de aproape modulul camerei principale. El arata elegant si observam ca iese usor in afara carcasei.

Nokia G42 5G review in romana

A sosit momentul sa vedem ce elemente hardware afiseaza terminalul pe margini. Pe marginea stanga gasim in partea de sus slotul SIM (Dual SIM hibrid).

Pe marginea dreapta intalnim inspre partea de sus tasta pentru ajustare volum si butonul de power (incorporeaza scanner de amprente). Tasta de volum ofera un feedback bun la apasare. In ceea ce priveste butonul de power, la apasare, uneori el este un pic zgomotos.

Apropo de senzorul pentru amprente, el este usor/rapid de configurat. Procedura pentru deblocare device este una precisa si destul de rapida.

Si acum facem pasul catre marginile de sus/jos. Cea de sus este curata (daca se poate spune asa). Pe marginea de jos avem urmatoarele elemente – difuzorul audio, portul USB C (2.0), un microfon si jack-ul 3.5mm.

Nokia G42 5G review in romana – AUDIO

Nokia G42 5G review in romana

Din pacate, terminalul nu dispune de boxe stereo. Difuzorul audio pozitionat in partea de jos suna ok. El iese in evidenta prin volumul destul de generos.

Legat de calitatea audio, difuzorul nu distorsioneaza cand este dat la maxim iar sunetul redat este decent. Trebuie spus faptul ca basul este redat slab.

In ceea ce priveste restul de dotari audio, smartphone-ul dispune de Radio FM, 1 microfon, inregistrare audio OZO 3D si redare audio OZO.

FUNCTII AUDIO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Nokia G42 5G review in romana

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type