Prima pagină » Mașinile electrice împing industria auto înainte: Ce modele urmează să apară

Mașinile electrice împing industria auto înainte: Ce modele urmează să apară

de Roboțelul @ iDOR.info
masinile-electrice-imping-industria-auto-inainte:-ce-modele-urmeaza-sa-apara

Evoluția industriei către vehiculele electrice aduce noi modele interesante de la startup-uri precum Fisker și VinFast, în timp ce vechiul VW adaugă un pic de interes cu un monovolum EV.

Trecerea industriei către vehiculele electrice aduce perspective noi asupra stilului și utilității auto, cu totul, de la brutalistul Cybertruck al Tesla până la nostalgia monovolumului ID Buzz de la Volkswagen, chiar după colț.

Startup-urile conduc o mare parte din experimente, deși mărcile vechi își transformă în sfârșit vehiculele concept electrice în altele reale.

VW își păstrează, de asemenea, vehiculele cu ardere proaspete în timpul tranziției EV. Atlas și Atlas Cross Sport de la VW vor trece printr-o reproiectare completă în 2026, începând cu ceea ce probabil va fi ciclul lor final de produs ca vehicule cu ardere internă. Următoarea generație Tiguan este acum programată să debuteze în 2025 și va aduce cu sine o nouă versiune de înaltă performanță la acel moment.

Tesla își extinde gama

Liderul pieței de vehicule electrice, Tesla, își extinde gama de patru vehicule cu pickup-ul Cybertruck în acest an și promite un „Model 2” general, probabil până în 2025. Rival Rivian Automotive pregătește și modele mai puțin costisitoare.

Fisker și-a schimbat prioritățile către un pick-up pentru al doilea model, bazat pe noul său crossover Ocean. VinFast a cunoscut o plimbare sălbatică pentru prețul acțiunilor sale, dar a înregistrat o activitate de vânzări mult mai mică pentru primul său vehicul din SUA, crossover-ul VF 8. Marca vietnameză promite modele VF 9, VF 7 și VF 6 până la sfârșitul anului 2024.

Supraviețuirea unora dintre startup-urile mai noi, cum ar fi Fisker și VinFast, depinde de numerar, de acceptarea pieței și de planurile ca viitoarele fabrici din SUA să se califice pentru stimulente fiscale federale pentru vehicule electrice.

Dacă totul merge bine, consumatorii americani vor înota în alegerile de vehicule electrice doar de la aceste startup-uri – și puternicul VW – până în a doua jumătate a deceniului.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Mașinile electrice împing industria auto înainte: Ce modele urmează să apară

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă