Prima pagină » Mașinile electrice, rele pentru mediu

Mașinile electrice, rele pentru mediu

de Roboțelul @ iDOR.info
masinile-electrice,-rele-pentru-mediu

Mașinile electrice eliberează mai multe emisii toxice decât vehiculele pe benzină și sunt mai rele pentru mediu, arată un studiu citat de Daily Mail.

Studiul, care a fost publicat în 2022, dar a început să circule din nou după ce a fost citat într-un articol de opinie WSJ, a constatat că frânele și anvelopele eliberează de 1.850 de ori mai multe particule în comparație cu țevile de eșapament moderne care au filtre care reduc emisiile.

S-a descoperit că vehiculele electrice sunt cu 30% mai grele în medie decât vehiculele pe benzină, ceea ce face ca frânele și benzile de rulare a anvelopelor să se uzeze mai repede decât mașinile standard și eliberează particule mici, adesea toxice în atmosferă.

Hesham Rakha, profesor la Virginia Tech, a declarat pentru Dailymail.com că studiul este doar „parțial corect”, deoarece, deși vehiculele electrice sunt mai grele, anvelopele lor vor emite mai multe microplastice în aer, dar acest lucru ar putea fi valabil și pentru sedan versus SUV.

Rakha a spus că este foarte dificil să se determine diferența dintre cantitatea de microplastice emise de benzile de rulare a anvelopelor EV și de vehiculele pe benzină, deoarece trebuie separate microplasticele care sunt deja în aer de alte surse cu ceea ce iese din anvelope.

Rakha și echipa sa de la Virginia Tech sunt în proces de a efectua teste pe teren pentru a determina cât de multe microplastice sunt emise de mașinile electrice și pe benzină, folosind simulatoare de trafic care vor imita un cadru urban.

El a adăugat că nu se așteaptă să existe o diferență majoră între vehiculele EV și cele pe benzină, spunând că nu au măsurat-o încă, dar se așteaptă ca diferența să fie de aproximativ 20 la sută.

Acest lucru nu înseamnă că oamenii ar trebui să se îndepărteze de mașinile electrice, deoarece „sunt mai eficiente fiindcă au emisii zero”, a spus Rakha, dar avertizează și că de asemenea, generează mult CO2 atunci când sunt încărcate.

Bateriile EV cântăresc aproximativ 453 kg și pot duce la emisii de anvelope care sunt de aproape 400 de ori mai mari decât emisiile din țeava de eșapament.

Poluarea cu particule poate crește problemele de sănătate, inclusiv boli de inimă, astm, boli pulmonare și, în cazuri extreme, poate duce la spitalizare, cancer și moarte prematură.

Noile mașini pe benzină sunt create pentru a fi „mai curate”, prin actualizarea echipamentelor motoarelor cu ardere internă pentru a include filtre de particule care reduc emisiile.

Greutatea crescută a vehiculelor electrice datorită bateriilor lor litiu-ion face ca benzile de rulare a anvelopelor să se uzeze mai repede, producând în cele din urmă mai multe emisii.

Studiul, realizat de firma Emissions Analytics, a spus că principala diferență dintre țeava de eșapament și emisiile anvelopelor este că majoritatea emisiilor de particule eliberate din anvelopă ajung direct în sol și apă, în timp ce evacuarea afectează negativ calitatea aerului.

Efectele compoziției anvelopei se reduc la materialele din care este fabricată anvelopa, a raportat studiul.

Anvelopele ușoare sunt de obicei fabricate din cauciuc sintetic, care este dezvoltat folosind cauciuc natural brut, care adaugă umpluturi și aditivi, dintre care unii sunt cancerigeni recunoscuți.

Emissions Analytics a testat uzura anvelopelor atât pe vehiculele electrice, cât și pe cele pe benzină, după ce le-au parcurs cel puțin 1.600 km.

Cercetătorii au folosit un sistem de eșantionare pentru a colecta particule imediat în spatele fiecărei anvelope și apoi au măsurat dimensiunea particulelor emise de banda de rulare.

S-a constatat că, cu cât masa și greutatea vehiculului sunt mai mari, cu atât mai rapid vor fi eliberate emisiile de particule din anvelope din cauza cuplului crescut dintre anvelope și drum.

Un raport separat din 2020 al firmei Emissions Analytics a spus că anvelopele vor fi probabil o preocupare majoră în următorii ani, deoarece „consumatorii trec la mașini mai mari și mai grele”.

„Cercetările arată că acestea contribuie la poluarea marine cu microplastice, precum și la poluarea aerului cu particule mai fine”, continuă raportul.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Mașinile electrice, rele pentru mediu

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă