Prima pagină » Nokia XR21 review in romana

Nokia XR21 review in romana

de Roboțelul @ iDOR.info
nokia-xr21-review-in-romana

Uite Nokia XR21 review in romana. Incepem saptamana cum nu se poate mai bine si va aducem ceva interesant si special 🙂 Va precizam ca de cateva zile am ajuns la finalul perioadei de teste pentru terminalul rugged XR21 al celor de la Nokia.

Astazi va prezentam pe larg toate parerile si impresiile ce ni s-au intiparit in urma experientelor avute cu device-ul. Tinem sa va spunem ca device-ul sa numara printre cele mai slim smartphone-uri rugged (posibil sa fie cel mai slim).

Ca si dotari, mentionam ca telefonul poseda un panou LCD de refresh inalt, o configuratie mid-range destul de potenta, boxe stereo, conectivitate generoasa si o carcasa eleganta/durabila. Ce parere aveti despre cele insirate ? Noi consideram ca ‘suna’ foarte bine 🙂

Convinsi ca sunteti nerabdatori sa descoperiti detalii full despre device, inchidem aici partea introductiva si acceleram in tromba spre partea de review 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Nokia XR21 review in romana

Nokia XR21 review in romana – DESIGN – DEMARAM CU PARTEA RUGGED

Nokia XR21 review in romana

Haideti sa incepem acest punct al review-ului prin a explora impreuna caracteristicile rugged ale device-ului.

FISA TEHNICA

# Display protejat de sticla Gorilla Glass Victus

# Spate din policarbonat durabil la impact

# Margini din TPU durabile la impact

# Modul camera acoperit cu sticla Gorilla Glass

# Cadru interior din aluminiu

# Protectii/certificari IP68, IP69K si MIL-STD 810H

# Durabilitate la caderi (de pana la 1.8 metri), praf, scufundari in apa, jeturi de apa, vibratii, temperaturi extreme (-20 – 55 grade) etc

# Utilizare display cu manusi si/sau maini imbibate cu apa

Am demarat testarea rugged cu spalarea/udarea device-ului sub un jet de apa (jet de intensitate scazuta). Cu display-ul pornit, apa care curge pe ecran da un pic peste cap touch-ul. Daca nu este activat meniul lock screen, terminalul o sa inceapa sa deschida pe aplicatii.

Cu lock screen-ul activat, apa care curge pe ecran din nou activeaza touch-ul, insa, telefonul ramane pe meniul lock screen. Cel mai indicat este ca telefonul sa fie spalat/udat sub un jet de apa cu ecranul blocat. Asa nu o sa apara probleme.

Dupa spalarea temeinica a device-ului pe ambele parti, l-am sters/uscat cu o carpa, am lasat telefonul cateva minute pentru a se usca iar apoi am inceput sa utilizam din nou dispozitivul. Terminalul a trecut cu brio peste acest prim test 🙂

Nokia XR21 review in romana

Am continuat cu testarea rugged si am scufundat device-ul intr-un vas cu apa pentru cateva minute (cu display-ul pornit). De aceasta data, nu au aparut probleme cu touch-ul 🙂 Pare ca doar apa in miscare afecteaza partea de touch. Terminalul a trecut cu brio si de acest test 🙂

Apa se scurge repede de pe display si de pe partea din spate.

Urmatorul test rugged a fost cel de impact. Noi am trantit dispozitivul pe pamant tare, pietris (imbinat cu nisip) si lemn. Carcasa/device-ul a incasat si absorbit fara probleme cele cateva teste de impact.

Din punct de vedere estetic, va precizam ca policarbonatul (plastic dur usor cauciucat) de pe spate si marginile (TPU) nu au fost afectate.

In urma celor cateva teste de impact, a ramas destul de mult praf pe partea din spate. I-am facut un dus device-ului iar partea din spate si-a recapatat aspectul impecabil 🙂

Nokia XR21 review in romana

Acum haideti sa aruncam o privire peste cele 2 taste fizice pentru comenzi rapide. Pe marginea de sus gasim un buton (metalic) vopsit in rosu. El este solid si lasa un feedback bun la apasare.

Prin apasarea butonului din partea de sus, pot fi indeplinite/realizate task-uri precum system shortcuts (captarea de screenshot, play/pauza muzica, blocare/deblocare ecran etc), pornirea/lansarea unei aplicatii sau semnal SOS de urgenta.

Apoi, prin apasarea si mentinerea butonului din partea de sus, pot fi realizate/indeplinite aceleasi task-uri mentionate mai sus. Chestia tare e ca butonul rosu poate fi configurat in diverse moduri.

Spre exemplu: poti alege ca prin simpla apasare sa pornesti aplicatia Youtube iar prin apasare si mentinere sa pornesti lanterna. Combinatiile sunt nenumarate 🙂

In ceea ce priveste situatiile de urgenta, butonul rosu poate fi setat pentru a apela persoana, serviciul de urgenta etc adugat de tine la sectiunea ‘Emergency information’.

Nokia XR21 review in romana

Si acum ne indreptam privirea catre butonul fizic (din metal) asezat pe marginea din partea stanga. Tasta este solida, are striatii (ajuta la gasirea rapida a butonului) si lasa un feedback bun la apasare.

Butonul de pe lateral poate fi setat pentru a fi utilizat cu aplicatii tip ‘Push to talk’ (apasa pentru a vorbi).

Tasta laterala mai poate fi setata pentru task-uri precum system shortcuts (screenshot, lanterna etc) sau pornire de aplicatie.

Nokia XR21 review in romana

Si uite ca am ajuns la finalul segmentului rugged. Noi consideram ca device-ul are niste capabilitati rugged excelente. Carcasa/device-ul face fata cu brio la diverse intemperii/situatii (trante, apa, praf, jeturi de apa, noroi, pietris si asa mai departe).

Daca indragiti telefoanele rugged, va invitam cu drag sa va uitati si peste Cat S75 review in romana (device testat de catre echipa GadgetLab).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Nokia XR21 review in romana

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă