Prima pagină » Bonei regale i s-a interzis folosirea acestui cuvânt. Nu-l rostește în fața lui George, Charlotte, Louis

Bonei regale i s-a interzis folosirea acestui cuvânt. Nu-l rostește în fața lui George, Charlotte, Louis

de Roboțelul @ iDOR.info
bonei-regale-i-s-a-interzis-folosirea-acestui-cuvant.-nu-l-rosteste-in-fata-lui-george,-charlotte,-louis

Maria Teresa Turrion Borrallo este dădacă regală din 2014. Se ocupă la Palat de educația Prințului George, a Prințesei Charlotte și a Prințului Louis. Nu are multe restricții, însă i s-a interzis folosirea unui cuvânt. Despre ce este vorba?

Bona regală Maria Teresa Turrion Borrallo, Foto Profimedia

Nimic complicat, de altfel. Dădaca regală a lui George, Charlotte și Louis nu poate spune un cuvânt obișnuit în fața lor.

Prințul și Prințesa de Wales au angajat-o pe dădaca Maria Borrallo să aibă grijă de fiul lor cel mare, George, în 2014.

Au venit apoi pe lume Prințesa Charlotte, în 2015, și Prințul Louis în 2018, iar Maria Teresa Turrion Borrallo a rămas la Palat pentru a fi dădaca regală a celor trei prinți. Apreciata bonă s-a pregătit la celebrul Norland College din Bath și pare că s-a acomodat de minune cu viața regală.

„Maria îi iubeşte foarte mult pe micuţi. Ea poate fi fermă şi strictă, dar are o fire foarte iubitoare şi se poartă cu ei cu blândeţe şi delicateţe“, scria Revista People despre Maria Teresa Turrion Borrallo în urmă cu câțiva ani. Dădaca născută în Spania a fost apoi nelipsită de lângă familia regală, care a crescut și a ajuns la trei copii. Borrallo i-a însoțit la nunți, în turnee și evenimente regale.

Înainte de lockdown-ul prilejuit în 2020 de COVID, Maria Teresa Turrion Borrallo locuia cu familia regală la Palatul Kensington și i-a și însoțit adesea în turnee și vizite regale.

Bona regală Maria Teresa Turrion Borrallo, Foto Profimedia (2) jpg

Când se află în preajma copiilor regali însă, dădaca nu are voie să îi numească ”micuți”. Singura referire va fi ”copii”, căci nu sunt tolerate diminutivele.

Autoarea Louise Heren s-a documentat aproape un an la colegiul de bone pe care însăși Maria Teresa Turrion Borrallo l-a urmat, pentru a înțelege exact cum sunt instruite dădacele bine cotate. Apoi scriitoarea a dezvăluit The Mirror că bonele sunt învățate să folosească exclusiv apelativul copii: nu micuți, nu odrasle sau alte derivate.

Pe lângă asta, o bonă calificată trebuie să li se adreseze mai cu seamă pe nume.

Louise Heren a subliniat: ”Folosirea termenului ”micuți” este interzisă. E un semn de respect pentru copii, sunt indivizi. Este o regulă strictă, de la care centrul de pregătire nu se abate.”

În rest, viața copiilor regali este cât se poate de normală. Sunt educați pentru a înțelege de ce li se întâmplă anumite lucruri. Acestea sunt explicate amănunțit, acesta este rolul unei bone foarte bine instruite.

Foto: Profimedia




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Bonei regale i s-a interzis folosirea acestui cuvânt. Nu-l rostește în fața lui George, Charlotte, Louis

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google