Prima pagină » Nokia XR21 Unboxing: Telefon robust, „ca de armată” cu garanţie, actualizări extinse

Nokia XR21 Unboxing: Telefon robust, „ca de armată” cu garanţie, actualizări extinse

de Roboțelul @ iDOR.info
nokia-xr21-unboxing:-telefon-robust,-„ca-de-armata”-cu-garantie,-actualizari-extinse

A trecut ceva vreme de când n-am mai testat un telefon robust şi a trecut ceva vreme de când n-am mai testat un telefon Nokia. Iată că ambele se îmbină azi, deoarece l-am scos din cutie pe Nokia XR21. Un telefon „de armată„, judecând după rezistența corpului său şi după… nuanță. Costă în jur de 2400 de lei la evoMAG şi rezistă la scăpări pe beton, în apă şi mai are şi 3 ani garanţie.

Ce e în cutie?

În primul rând cutia e fabricată din material reciclat, mai precis carton reciclat. Apoi găsim cablul de la USB-C la USB-C, cheiţa pentru SIM, dar şi manualul şi garanţia. Nu avem husă, nici încărcător. la pachet

Design

Nokia XR21 îşi ia în serios numele de telefon robust şi vine cu certificare militară MIL STD 810H, dar şi certificare IP68 şi IP69K. E masiv, dă senzaţia de telefon căruia i s-a ataşat o husă deja şi e foarte lung. Cu butoanele a durat un pic să mă obişnuiesc, mai ales cel Power, care e plat şi adâncit. Componentele din aluminiu de aici, cele din sasiu sunt în proporţie de 100% reciclate.

Nokia XR21

Pe lângă nuanţa verde „Army” pe care o văd aici, apreciez şi luciul verde metalizat al modulului camerei, care e neaşteptat de elegant. Spuneam de masivitate, iată dimensiuni: 10.5 mm în talie şi 231 de grame. Avem parte de protecţie Gorilla Glass Victus în faţă, spate din plastic şi ramă din plastic.

Terminalul rezistă la apă şi praf şi se poate scufunda în apă până la 1.5 metri adâncime timp de 60 de minute. Se poate şi scapă pe beton de la 1.8 metri înălţime. Mi-a dat senzaţia de duritate şi robusteţe şi e extra aderent.

Display şi hardware

Nokia XR21 vine cu un ecran de 6.49 inch, un IPS LCD cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz şi aspect 20:9. Nu ne putem ascunde de faptul că are muchii groase. Dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 695, un CPU de 6 nanometri, cu 8 nuclee şi GPU Adreno 619. Acelaşi procesor se găseşte şi pe realme 10 Pro şi pe POCO X4 Pro 5G. E însoţit de 6 GB RAM, 128 GB stocare, dar nu are slot microSD. 

Nokia XR21

Ce are în schimb sunt două butoane fizice extra, unul roşu sus, care poate avea funcţie SOS sau orice altă funcţie şi aplicaţie îi asociem noi, plus unul în stânga. Şi acestuia îi putem asocia orice apăsării, dublei apăsări sau tinerii apăsat, de la captură de ecran la blitz şi captură de ecran. 

Bateria este una de 4800 mAh, care se încarcă pe fir la 33W. Mă mir să văd că telefonul nu are şi funcţie de Power Bank, în general cele robuste au. Mai primim şi difuzoare stereo şi jack audio, apoi două sloturi nano SIM. Pe partea de conectivitate avem 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, GPS dual band, un port USB-C 2.0 jos, dar şi NFC, care e ascuns bizar de bine în setări. Are şi radio FM. Cititorul de amprente e în butonul Power. 

Cameră

Începem cu cea selfie, de 16 megapixeli decupată în ecran, cu deschidere F/2.4 şi filmare Full HD la 30 FPS. În spate se află o cameră principală de 64 de megapixeli, cu deschidere F/1.8 şi PDAF. E însoţită de o cameră ultrawide de 8 megapixeli, cu deschidere F/2.2, dar şi de un blitz dual LED foarte puternic, care are şi rol de lanternă. Camera filmează doar în Full HD la 30 sau 60 FPS, limitare de la CPU.

Nokia XR21

Interfaţa camerei aduce opţiuni precum filmare Cinema, Ultra Steady Video pentru stabilizare ceva mai avansată, dar există şi opţiunea Steady. Avem parte şi de HDR, Portrait, Night (cu sub-mod Trepied), plus Flash Shot (folosit pentru a captura obiectele în mişcare rapidă). Continuăm cu Time Lapse, Pro, Slow Motion, Dual Sight, Panorama, Speed Warp (un soi de Hyperlapse). 

Software

Rulează Android 13 cu un UI stock şi doar cu câteva aplicaţii preinstalate: Netflix, Spotify, Linkedin, Booking, GoPro Quik, ExpressVPN. Avem 3 ani de actualizări de OS şi 3 ani de garanţie la pachet. Văd că Android afişează acum şi opţiune care te alertează când ai un tracker nou şi necunoscut în zona ta şi mă refer la un AirTag sau SmartTag de exemplu. 

Impresii

Nokia XR21 e genul acela de telefon care e folosit de un pădurar, petrolist, poate un om din armată. E dur şi rezistent la „trântă” şi oferă strictul necesar pentru activitățile de zi cu zi. Mi-aş fi dorit să ştiu cum e ecranul de folosit când e ud şi dacă merge cu mănuşi (o să aflu). Sunt curios și cât rezistă plasticul acela la o scăpare pe o schelă de metal, în construcţii.

Iar sunt chestii greu de aflat, când nu e telefonul tău. Şi ce condiţii are garanţia. Altminteri e clasicul telefon low midrange cu Snapdragon 695, cu extra butoane şi robusteţe. Revenim cu review. 

Nokia XR21, prețuri actualizate:

Nokia XR21 Unboxing




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Nokia XR21 Unboxing: Telefon robust, „ca de armată” cu garanţie, actualizări extinse

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă