Samsung pregătește o surpriză neplăcută utilizatorilor care obișnuiesc să participe la sesiuni de videoconferință pe Google Meet, compania fiind pe cale să înlăture aplicația instalată pe smart TV-uri și monitoare inteligente.

Samsung a început să notifice utilizatorii că, începând cu 9 martie 2024, Google Meet nu va mai fi disponibil pe televizoarele și monitoarele lor inteligente. Măsura luată deja pentru dispozitivele din generația 2024 se va aplica televizoarelor și monitoarelor lansate între 2021 și 2023. Samsung nu explică exact de ce elimină Google Meet, dar putem specula că parteneriatul cu Google în baza căruia a fost oferit acest „favor” s-a încheiat.

În contextul schimbărilor operate, devine tot mai evident că Google dorește să se concentreze mai mult pe Android decât să continue susținerea unor platforme rivale, precum Tizen. Recent au apărut și alte indicii pentru asta, Google oprind deja suportul pentru Google Assistant pe televizoarele și monitoare Samsung.

samsung smart tv google meet

Probabil că unul dintre motivele pentru care smart TV-urile Samsung au fost puse la loc de cinste în sălile de ședință ale companiilor este posibilitatea organizării de videoconferințe prin Google Meet, folosind ecranul de mari dimensiuni pentru a vedea mai bine participanții la discuții. Exceptând conectarea televizorului la un PC echipat cu tot ce trebuie (ex. cameră web, microfon), nu prea există soluții „elegante” pentru cei care se regăsesc în această situație, dispozitivele cu platformă Tizen fiind parte dintr-un ecosistem închis, Samsung impunând propriile reguli de acces la aplicații.

Probabil că retragerea unui element de funcționalitate care era prezent pe televizoarele și monitoarele Samsung încă de la momentul achiziționării, eventual și trecută în materiale de promovare, nu arată prea bine pentru reputația companiei sud-coreene, care își dezamăgește acum o parte dintre utilizatori.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.