Prima pagină » Aplicațiile la care nu vei avea acces cât timp conduci. Android Auto le interzice de acum – UseIT.ro

Aplicațiile la care nu vei avea acces cât timp conduci. Android Auto le interzice de acum – UseIT.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
aplicatiile-la-care-nu-vei-avea-acces-cat-timp-conduci-android-auto-le-interzice-de-acum-–-useit.ro

Se pare că această schimbare e dezvoltată de ceva timp. Potrivit unor discuții pe Reddit, Android Auto a prezentat în trecut probleme privind limitarea accesului la aplicațiile de navigație – cu excepția momentului în care mașina e parcată. 

Sau unele aplicații care considerau că mașina e în mișcare, chiar dacă nu era. Ca urmare, unii utilizatori s-au întrebat dacă mașina lor cauza problemele. Se pare că nu. Acestea proveneau din nevoia de a restructura sistemul. 

Rămâne de văzut cum va funcționa această schimbare pe viitor, în funcție de piețele pe care e disponibilă. 

În plus, cu noua versiune 11.4, Android Auto va și rezuma mesajele pe care le primesc șoferii. Cu ajutorul inteligenței artificiale. Dincolo de aplicațiile la care nu vei avea acces cât timp conduci, și citirea mesajelor poate fi periculoasă atunci când ești la volan.

Acum, însă, Android Auto poate rezuma mesajele lungi pe care le primești. În plus, există o funcție prin care poți asculta acest rezumat.

Android Auto poate rezuma mesajele cu ajutorul AI 

Cu această funcție, mesajele care conțin peste 40 de cuvinte vor fi rezumate. Mesajele care sunt mai mici vor putea fi recitate de sistem în întregime.

Potrivit 9to5Google, compania speră să limiteze șansele ca șoferii să fie distrași cât timp conduc. Ca urmare, Android Auto „rezumă automat mesajele lungi sau conversațiile de grup foarte active cât timp conduci”. În plus, sistemul „sugerează răspunsuri relevante și acțiuni pe care le poți face fără să atingi telefonul”, dincolo de aplicațiile la care nu vei avea acces cât timp conduci. 

Șoferii trebuie să știe că acest rezumat al mesajelor poate să fie puțin diferit față de conținutul original. Dar mesajul o să apară pe telefon. Așa că cel mai sănătos e să îl citești în întregime. Înainte să optezi pentru funcția de a răspunde la rezumat, tot cu ajutorul AI, fără să fie nevoie să atingi telefonul. 

Dacă preferi ca Android Auto să nu rezume sau să îți citească mesajele cu voce tare, poți dezactiva funcția în setări. Fie cu ajutorul display-ului mașinii, fie cu ajutorul telefonului.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Aplicațiile la care nu vei avea acces cât timp conduci. Android Auto le interzice de acum – UseIT.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă