Prima pagină » Ce aplicații consumă bateria telefonului cel mai rapid? Iată topul DxOMark

Ce aplicații consumă bateria telefonului cel mai rapid? Iată topul DxOMark

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-aplicatii-consuma-bateria-telefonului-cel-mai-rapid?-iata-topul-dxomark

Nu ştiu dacă ştiţi, dar pe 18 februarie a fost Ziua Internaţională a Bateriei şi pentru a o sărbători, cei de la DxOMark au pus de un top cât se poate de interesant. E vorba despre clasamentul aplicaţiilor care consumă cea mai multă baterie pe telefonul mobil.

baterie dxomark

Francezii din echipa de teste Battery Quality au analizat 14 smartphone-uri, 7 din zona midrange şi 7 flagship-uri, toate lansate în 2023 şi le-au evaluat consumul bateriilor în aplicaţii de mesagerie, consum de video-uri scurte şi streaming de video-uri mai lungi. Au împărţit totul pe categorii şi aşa am aflat că SMS-ul consumă cea mai multă baterie dintre aplicaţiile de mesagerie, deoarece foloseşte conexiune date. Snapchat Chat pare să mănânce ceva mai multă baterie, aflat pe locul 2, mai multă decât WhatsApp sau Instagram Chat. 

baterie dxomark

Dintre aplicaţiile de streaming video scurte, Instagram-ul cu ale sale Reels consumă cea mai multă energie, urmate de Facebook Reels. Pe locul 3 sunt YouTube Shorts, la egalitate cu TikTok. Aplicaţiile de consum video cu durata lungă ne arată că Amazon Prime Video e de departe energofagul cel mai mare, urmat de Disney şi YouTube, cu Netflix pe locul 4.

baterie dxomark

Aici au de suferit mai mult telefoanele midrange, mult mai mult decât cele flagship, care sunt mai bine optimizate pentru streaming-ul long format. Sunt şi câteva ponturi aici şi anume că anumite aplicaţii consuma mai multă energie deoarece rulează mereu în fundal, adună date, sincronizează date și oferă notificări. Altele folosesc servicii de localizare des, ca Uber sau Google Maps.

Cum poţi verifica ce aplicaţii consumă mai multă baterie?

  • Pe iOS intri în Battery şi apoi Battery Usage by App. Apoi le poţi dezactiva Background App Refresh şi accesul la localizare în vreme ce le utilizezi.
  • Pe Android intraţi în Settings, apoi la Battery şi apăsaţi pe Battery Usage. Acolo o să apară o listă cu aplicaţii, care indică screen time-ul şi timpul de rulare în fundal.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce aplicații consumă bateria telefonului cel mai rapid? Iată topul DxOMark

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă