Google Messages

Google pregătește adăugarea opțiunii de editare în aplicația Messages, permițând corectarea mesajelor deja trimise. Inclusiv SMS-uri. Cu condiția ca persoana aflată la celălalt capăt să folosească tot Google Messages.

Preinstalată pe majoritatea dispozitivelor cu Android, aplicația Google Messages este pe cale să primească o funcție deosebit de utilă, dar pe care nu o asociam până acum cu mesageria SMS. Este vorba de opțiunea de editare, la care vei putea apela pentru corectarea mesajelor deja trimise atât timp cât nu au fost vizionate de persoana aflată la celălalt capăt.

Încă aflată la etapa de testare cu versiunea Messages beta, noua funcționalitate trebuie mai întâi activată prin adăugarea unui parametru la pornirea aplicației. Modul de folosire este cât se poate de simplu. Trebuie doar să ții apăsat pe mesajul dorit și va apărea un submeniu “Editing message” conținând opțiunile relevante.

La fel ca și în alte aplicații de mesagerie, va exista o limită de timp pentru editarea mesajelor trimise, Google alocând o fereastră de 30 de minute. De partea cealaltă, destinatarul va vedea un marcaj semnalizând că mesajul primit a fost editat, precum și un istoric cu toate modificările aduse. Altfel spus, nu vei putea face să dispară mesajele neinspirate pe care ai apucat să le trimiți, dar le vei putea ascunde forma inițială prin folosirea opțiunii de editare, eventual sperând că destinatarului nu va avea curiozitatea să vadă istoricul editărilor.

Din păcate, Google precizează că pentru destinatarii care nu folosesc Messages, sau versiunea aplicației nu include această funcționalitate, SMS-urile editate vor fi pur și simplu primite ca mesaje noi, fără ca acestea să înlocuiască/ascundă mesajul inițial.

Aceasta nu este singura îmbunătățire pregătită a aplicației Messages, Google testând și opțiunea pentru acordarea de reacții la mesaje, sub forma unor emoji-uri pe care le aplici mesajelor primite, reflectând într-un mod non-verbal atitudinea ta față de acestea.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.