Prima pagină » Oppo și Vivo ar putea ieși de pe piața de pliabile

Oppo și Vivo ar putea ieși de pe piața de pliabile

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-si-vivo-ar-putea-iesi-de-pe-piata-de-pliabile

Chiar dacă Samsung este jucătorul dominant pe piața de dispozitive pliabile, se pare că doi dintre producătorii de smartphone-uri de acest gen sunt pe cale să părăsească această categorie de produse din cauza Huawei. Korea Economic Daily raportează că Oppo și Vivo ar fi pe cale să renunțe complet la dispozitivele pliabile, în timp ce Huawei pariază și mai mult pe această zonă. Același raport spune că Huawei va lansa un dispozitiv „tri-fold”, cu două balamale, care ar putea plia un ecran mult mai mare, de mărimea unei tablete.

Vânzările scăzute de pliabile ar putea duce la retragerea Oppo și Vivo de pe acest segment de piață

Conform articolului publicat de Korea Economic Daily, Huawei are în plan lansarea unui dispozitiv pliabil cu ecran de 10”, care necesită două balamale. Oppo și Vivo, în schimb nu vor concura cu un astfel de dispozitiv, urmând să renunțe complet la smartphone-urile pliabile din oferta lor. Această decizie ar fi luată după ce ambele brand-uri au suferit scăderi majore în acest segment de piață în 2023. Raportul KED sugerează că seriile Oppo Find N/ Find N Flip și Vivo X Fold sunt în pericol să fie „pensionate” în viitorul apropiat.

În China, piața ar rămâne să se împartă între Samsung și Huawei pe partea de pliabile și sunt așteptate chiar și scăderi din cota de piață Apple (care a terminat 2023 pe locul 1 în China), dacă acest dispozitiv tri-fold ajunge pe piață.

Desigur, nu știm exact când ar putea avea loc acest eveniment. Huawei, Samsung și alte companii lucrează de mulți ani la dispozitive tri-fold, însă până în prezent niciuna nu a reușit să și aducă un astfel de dispozitiv pe piață.

Ar fi o veste proastă dacă Oppo și Vivo ar părăsi zona de pliabile pentru utilizatori, întrucât Oppo Find N3, cunoscut drept OnePlus Open în Europa, este probabil cel mai bun pliabil de la momentul actual din punct de vedere hardware și software. Am fost foarte impresionat de dispozitiv atunci când l-am avut la review, iar astfel de modele ar putea împinge și concurența din piață să inoveze mai mult. Modelele Samsung Galaxy Z Fold, de exemplu, au fost criticate în ultimii ani pentru stagnare, oferind upgrade-uri minore de la an la an. Cu un concurent puternic precum Oppo, și modelele de la Samsung ar putea evolua mai mult de la o generație la alta.

Ne așteptăm ca modelul tri-fold de la Huawei să rămână exclusiv Chinei, așa cum și seria Mate 60 a fost lansată doar în această regiune.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Oppo și Vivo ar putea ieși de pe piața de pliabile

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă