Prima pagină » iPhone SE4 ar putea fi livrat cu design de iPhone 16

iPhone SE4 ar putea fi livrat cu design de iPhone 16

de Roboțelul @ iDOR.info
iphone-se4-ar-putea-fi-livrat-cu-design-de-iphone-16

Seria de smartphone-uri iPhone SE a fost o idee bună inițial, care s-a transformat pe parcurs într-o glumă. Prima generație de SE era chiar o afacere bună, oferind design-ul din generația trecută cu hardware-ul generației actuale, la un preț mult mai accesibil. Următoarele modele SE2 și SE3, însă, erau deja mult prea învechite chiar și la momentul lansării, cu ecrane LCD mici, baterii care abia țin toată ziua și camere depășite. Se pare însă că Apple a înțeles de ce noile SE-uri nu au succes în piață și pregătește un iPhone SE4 mult mai avansat. De la design-ul de iPhone 6 al generației curente, următoarea generație ar putea trece direct la forma lui iPhone 16.

Lansarea următorului model iPhone SE ar putea avea loc în 2025

Conform leaker-ului Majin Bu de pe X, o sursă relativ de încredere de informații neoficiale, următorul model iPhone SE va fi lansat abia anul viitor. Acesta ar putea folosi platforma hardware a lui iPhone 16, dar și multe dintre caracteristicile sale de design, inclusiv insula dinamică din ecran, decupajul care a debutat pe generația iPhone 14 Pro.

Diferențele majore vor fi legate de hardware-ul intern. De exemplu, iPhone SE4 va integra doar o singură cameră pe spate, așa cum am văzut și pe modelele SE de până acum. Cel mai probabil vor apărea și alte compromisuri pentru a atinge un preț semnificativ mai mic decât iPhone 16.

Zvonurile mai vechi (întărite de analistul Ming-Chi Kuo) afirmau că noul iPhone SE 4 ar putea integra chiar și un panel OLED, și un modem 5G proprietar Apple, diferit de cele de la Qualcomm folosite pe iPhone-urile din prezent. Acesta ar fi compatibil însă doar cu rețele sub-6GHz, nu și cu mmWave, așa cum vedem pe iPhone-urile din SUA.

Nu este clar însă dacă design-ul de iPhone 16 va veni și cu același procesor. Am văzut în ultimii ani disponibilitatea Apple de a folosi procesoare mai vechi pe dispozitivele de buget. iPad-urile de bază sunt, de obicei, cu vreo 2 generații de procesoare în urmă, iar modelul Air este cu un an în urma Pro-urilor. Un iPhone SE4 probabil că nu va folosi Apple A17 sau A18, ci un model de procesor mai vechi, pe un proces de fabricație mai ieftin.

Astfel, iPhone SE4 ar putea sparge una dintre tradițiile seriei, de a folosi cel mai nou și mai puternic procesor Apple pe un model considerat de buget.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: iPhone SE4 ar putea fi livrat cu design de iPhone 16

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă