Prima pagină » MWC 2024: Gaming din viitor cu HTC VIVE și TLC Ray Neo

MWC 2024: Gaming din viitor cu HTC VIVE și TLC Ray Neo

de Roboțelul @ iDOR.info
mwc-2024:-gaming-din-viitor-cu-htc-vive-si-tlc-ray-neo

În cadrul MWC 2024, am venit în contact cu o nouă generație de dispozitive de gaming, pe cât de spectaculoase ca aspect și experiență, pe atât de diferite față de modul nostru de a ne juca în prezent. Și potențial creatoare de dependențe puternice prin natura mai închisă și poate mai personală a experienței.

De la gaming clasic la realitate virtuală și XR

La standul HTC VIVE am văzut tineri și adulți prinși în jocuri accesibile numai lor, dar și un stil de joc inteligibil și pentru cei din exterior. Nu am testat căștile, dar după fețele celor care folosesc echipamentele sunt sigur că experiența este WOW. Căștile prezente la stand sunt VIVE XR Elite , VIVE Pro 2 și VIVE Focus 3 și accesorii pentru acestea. Iată-le în următoarele imagini.

HTC VIVE XR Elite este o cască pentru realitatea extinsă, care dispune de:

  • procesor Qualcomm Snapdragon XR2;
  • 12 GB de RAM și 128 GB de stocare;
  • rezoluție combinată de 3840 x 1920 p;
  • câmp vizual de până la 110 grade;
  • difuzoare încorporate;
  • baterie detașabilă care oferă până la 2 ore de alimentare;
  • design ergonomic.

VIVE Pro 2 este o cască VR premium, cu un ecran dual RGB cu rezoluție de 2448 × 2448 pixeli per ochi (4896 x 2448 pixeli combinați), o rată de reîmprospătare de 90/120 Hz (doar 90Hz suportat prin adaptorul wireless VIVE), un câmp vizual de până la 120 de grade (orizontal) și căști Hi-Res certificate.

VIVE Focus 3 este o cască VR all-in-one, care oferă o rezoluție de 2448 x 2448 pixeli per ochi (4896 x 2448 pixeli combinați), o rată de reîmprospătare de 90 Hz, un câmp vizual de până la 120 de grade și dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon XR2, cu 8 GB de RAM și 128 GB de memorie, cu suport pentru până la 2TB microSD. De asemenea, are un design ergonomic, cu o baterie detașabilă.

Cum arată cei prinși în lumea virtuală, destul de interesant și totodată distopic. Nu-mi dau exact seama dacă văd ceva din lumea exterioară, dar faptul că nu se lovesc între ei confirmă că nu sunt complet absenți din cea reală.

Și o variantă mai pacifistă, ca să-ți antrenezi loviturile de la 11 metri, purtând cască HTC VIVE XR Elite și senzori la picioare. Am surprins echiparea și câteva secunde din joc. Ceea ce vede utilizatorul apare și pe televizor. E cumva super-tare.

În timp ce mă plimbam la standul TLC, uitându-mă la telefoanele și tabletele lor care protejează ochii (NXTPAPER), și pe care nu le-am văzut până acum în România, am dat peste ochelarii Ray NeoX 2 și Ray NeoX2 Lite.

TCL Ray Neo X2 sunt ochelari AR (Augmented Reality) cu ecrane Micro-LED cu o rezoluție de 2448 x 2448 pixeli per ochi, sunt alimentați de un procesor Qualcomm Snapdragon XR2, au 6GB de RAM și 128GB de memorie și dispun de un sistem de navigare inteligent cu SLAM (Simultaneous Localization and Mapping), recunoaștere a gesturilor, și un asistent inteligent integrat.

Ochelari gaming TCL Ray NeoX 2
Ochelari gaming TCL Ray NeoX 2

Pe aceștia i-am și pus la ochi și m-am jucat, folosind și controllere Nintendo Switch. E ca și cum ți-ai pune un televizor foarte aproape în fața ochilor, dar păstrând totuși acces la mediul înconjurător cu vederea periferică.

Jocul pe care l-am nimerit era tip ”third person”, avea ca personaj principal un copil, iar eu trebuia să-l îndrum să traverseze o pădure. Eram pe un munte și, la un moment dat, am căzut de pe o stâncă, dar am reînviat automat și am reluat traseul în direcția indicată pe minimap. Puteam să schimb perspectiva asupra personajului, să-l privesc de la același nivel, de mai sus sau de jos, dar n-am găsit cum să-l schimb în first person, poate nici nu era posibil.

În momentul în care loveam diverse obstacole, personajul căpăta o tentă roșie pentru 2-3 secunde, ca și cum ar fi fost afectat. Experiența de folosire a controllere-lor este simplă și intuitivă. De obicei mă joc pe tastatură plus mouse sau touchscreen și totuși nu am simțit că mi-e mai greu.

Din experiența mea și a celorlați ”zombi”, căștile / ochelarii de realitate virtuală nu doar că ne oferă o fereastră spre lumi neexplorate și experiențe captivante, ci ne conectează și mai profund cu povești, jocuri și cu oameni din întreaga lume, în moduri pe care abia începem să le înțelegem.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: MWC 2024: Gaming din viitor cu HTC VIVE și TLC Ray Neo

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă