Xiaomi Mix Fold 4

Lansat în luna august a anului trecut, Xiaomi Mix Fold 3 a uimit cu suplețea carcasei și performanțele oferite. Însă toate acestea au venit cu unele compromisuri pe care succesorul Mix Fold 4 promite să le corecteze.

Cu grosime de 10,9 mm în modul pliat și ecran mai mare decât la rivalul Galaxy Z Fold5, Mix Fold 3 este sesizabil mai subțire însă greutatea este tot cam pe acolo (255 vs 253 grame), semn că Xiaomi mai are de lucrat la acest aspect.

Potrivit informațiilor obținute deocamdată pe surse, Mix Fold 4 va avea o greutate între 220 și 240 grame, totodată primind un rating superior pentru protecție la apă și praf. Toate acestea fără a sacrifica capabilitățile de răcire a chipsetului Snapdragon 8 Gen 3, despre care se știe deja că este puțin mai fierbinte decât predecesorul Gen 2.

O altă diferență față de rivalul Samsung este memoria RAM instalată, Mix Fold 4 venind cu 16 GB RAM în echiparea standard și până la 1TB memorie internă. Deși capacitatea acumulatorului nu depășește pragul psihologic de 5,000 mAh, măcar ne alegem cu încărcare rapidă de 100W prin USB-C, mai mult decât dublul vitezei oferită pe telefoane Samsung.

Xiaomi Mix Fold 4

Aranjamentul foto va avea ca element central o cameră de 50MP optimizată pentru sensibilitate crescută la lumină, plus o cameră Periscope pentru poze cu zoom. Cu siguranță va exista și o cameră ultrawide, plus o cameră telephoto cu nivel intermediar de zoom optic. Este de așteptat ca Xiaomi să păstreze nivelurile de 3.2x și 5x zoom optic, dar cu puțin noroc senzorul de 10MP va fi schimbat cu unul de 50MP măcar pentru camera Periscope.

Un alt neajuns pentru Mix Fold 3 a fost camera frontală de 20MP, limitată la rezoluție 1080p în modul de filmare. Probabil că Xiaomi va prelua rețeta folosită deja cu modelul Xiaomi 14 Ultra, incluzând o cameră de 32MP cu suport pentru filmare 4K.

Din păcate, pentru mai multe imagini cu noul design de carcasă va trebui să așteptăm alte dezvăluiri, Xiaomi Mix Fold 4 fiind așteptat pentru lansare abia din a doua jumătate a acestui an.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.