Prima pagină » Cine este Sanda Ladoși. Artista a renunțat la profesie, pentru a se dedica familiei: „Nu mi-am dorit cariera atât de tare cum mi-am dorit copiii”

Cine este Sanda Ladoși. Artista a renunțat la profesie, pentru a se dedica familiei: „Nu mi-am dorit cariera atât de tare cum mi-am dorit copiii”

de Roboțelul @ iDOR.info
cine-este-sanda-ladosi.-artista-a-renuntat-la-profesie,-pentru-a-se-dedica-familiei:-„nu-mi-am-dorit-cariera-atat-de-tare-cum-mi-am-dorit-copiii”

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cine este Sanda Ladoși. Deși avea o carieră prodigioasă, artista a renunțat o vreme la carieră pentru a se dedica familiei. Pentru Sanda Ladoși dorința de a deveni mamă a atârnat greu în balanța vieții și a luptat enorm pentru a-și vedea visul împlinit. Azi, la 54 de ani, mama a doi adolescenți superbi, Ioana și Bogdan, în vârstă de 15 și 17 ani, este o femeie și o mamă fericită, dar și o artistă împlinită.

Vezi galeria foto Arrow_read_more

„Când vine seara’, „Între noi mai e un pas’, „Nu mă iubi’, „Mi-e dor’ și „Khalini’ sunt doar câteva dintre piesele iconice ale Sandei Ladoși, iar Ștefan Iordache, Ovidiu Komornik, Ioan Gyuri Pascu și Marcel Pavel sunt câțiva dintre artiștii care au performat alături de ea. Sanda Ladoşi s-a născut pe 2 ianuarie 1970, la Târgu Mureş. În copilărie, artista a cântat în diverse coruri și grupuri, iar pe la 10 ani a început să studieze muzica și a învățat pian, chitară clasică și canto.

Născută într-o familie de profesori, Sanda Ladoși a urmat studii în educație. A renunțat însă la cariera didactică imediat după absolvirea liceului, în 1988. S-a mutat de la Târgu Mureș la București pentru a-și urma visul de a deveni cântăreață profesionistă, dar în același timp studia Dreptul la Universitatea Titu Maiorescu, facultate pe care a absolvit-o în 2001. După ce a câștigat Festivalul de la Mamaia, Sanda Ladoși a decis să se dedice exclusiv muzicii.

Sanda Ladoși, o carieră fabuloasă

Cine este Sanda Ladoși. În 1987, a participat la concursul ”Steaua fără nume”, în 1988 a obţinut premiul I la secţiunea interpretare a Festivalului Mamaia, iar un an mai târziu a participat la aceeaşi manifestare, cu un recital. Primul său duet se numeşte ”Aşa e moda” – o compoziţie a lui Cătălin Tîrcolea, interpretată împreună cu Aurelian Temişan. Albumul de debut ”Când vine seara” a fost lansat în 1993, iar un an mai târziu, apare cel de-al doilea album – ”Între noi mai e un pas”. Şase piese de pe acest album sunt interpretate în duet cu regretatul actor Ştefan Iordache. În această formulă de aur, Sanda Ladoşi obţine locul II la Festivalul Mamaia ’94, iar în ’95 – locul III la secţiunea de creaţie a aceluiaşi concurs, cu piesa ”Eu vreau să-ţi spun că te ador”.

Citește și: La 53 de ani, Sanda Ladoși evită operațiile estetice: „Când oi fi prea ciudată, mă retrag’

Citește și: Ce a descoperit Sanda Ladoși după moartea lui Bogdan Stanoevici: „Nimeni nu a reușit să-și salveze persoanele pe care le-a pierdut…’

Albumul ”Nu mă iubi” a apărut în septembrie 1997, la Târgul Internaţional de Muzică Bucureşti, Sala Palatului. Două dintre piesele de pe acest album sunt tot în duet cu actorul Ştefan Iordache.

În anul 1999, a câştigat premiul III la Festivalul Mamaia, secţiunea compoziţie, cu o piesă compusă de Dan Iagnov, şi a finalizat albumul ”Mi-e dor”, pentru care a lucrat timp de doi ani împreună cu compozitorul Eugen Mihăescu. Albumul include un remix al şlagărului ”Mi-e dor să te văd” şi un cover al piesei ”Clipe ce dor”, interpretată iniţial de Mihaela Runceanu. Se remarcă, de asemenea, piesele cu ritm latino: ”Dansând prin vise”, ”Dacă eşti singur”, ”În vorbe nu mai cred”. Câteva dintre piesele de pe album sunt foarte cunoscute, ”Adu-ţi aminte” câştigând chiar premiul IV la secţiunea şlagăre a Festivalului Mamaia ’99. Lansarea albumului a avut loc în decembrie 1999.

Cine este Sanda Ladoși. În 2001, a efectuat un turneu în SUA şi a lansat videoclipul ”O noapte cu tine”, iar în 2004 a câştigat selecţia naţională pentru concursul Eurovision, desfăşurat la Istanbul, cu piesa ”I Admit”.

În anul 2006, a fost lansat albumul ”Khalini”. Sanda Ladoşi a avut duete şi cu Marcel Pavel, Ioan Gyuri Pascu, Ovidiu Komornyik. Compozitorii care i-au încredinţat piese spre interpretare sunt mulţi – Eugen Mihăescu, Marcel Dragomir, Adrian Ordean, Ionel Tudor, Cornel Meraru, Mihai Constantinescu, Alexandru Simu, Raimond Vancu, George Popa, Ovidiu Komornyik, Dan Iagnov, cu acesta din urmă având cea mai lungă colaborare – 11 ani şi peste 50 de melodii.

În ultimii ani, a apărut şi pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, fiind invitată în spectacole, și a fost director adjunct responsabil cu domeniul artistic la Circul Metropolitan. (sursa – Agerpres)

Sanda Ladoși a renunțat o vreme la carieră pentru a se dedica familiei

Cine este Sanda Ladoși. Artista a povestit în mai multe rânduri despre dorința ei de a deveni mamă. Și-a dorit atât de mult asta, încât nu a precupețit niciun efort, iar fertilizărtile in vitro pe care le-a făcut până a reușit să aibă copiii ar fi descurajat pe oricine.

„Nu a fost greu. A fost de-a dreptul frustrant. Foarte multă lume, pe baza informațiilor pe care le-am dat, se regăsește în povestea mea. Doar că trebuie să înțeleagă că situația mea a fost una particulară și că nu înseamnă generalizare, că toate femeile care nu au reușit să aibă copii prin diverse metode sau chiar la nivel natural au aceeași problemă fiziologică ca a mea. Problema fertilității în sine e extrem de complexă și de multe ori nu are legătură doar cu latura fizică, ci și cu cea psihică, energetică, și cu cea a forțelor care ne conduc viața la nivel de univers. Nu se așază planetele.

Toți ne facem proiecte în domeniul nostru de activitate și investim timp, bani, energie, suflet, ne punem sufletul pe tavă și pur și simplu nu se leagă lucrurile. Nu se întâmplă. Parcă ai sentimentul că toate forțele sunt împotriva ta. Așa spune universul, că ceea ce faci nu e ce trebuie. Același lucru e și cu copiii. Sunt momente în care ne încrâncenăm și vrem, și vrem, și forțăm lucrurile. La mine, în clipa în care m-am relaxat – vorbesc la nivel psihic – universul mi-a trimis și elementele esențiale care au dus la rezolvarea problemelor mele fiziologice și la venirea pe lume a acestor doi copii„, a spus într-un interviu artista pentru VIVA!

După zeci de încercări frustrante, Sanda Ladoși a rămas însărcinată pe cale naturală

„La nivel fiziologic, au fost răceli repetate. Nu mi-am dat seama că s-a creat o endometrioză și orice aș fi făcut, natural sau artificial, nu ar fi ieșit sub nicio formă. Și am întâlnit o persoană pe care nu am văzut-o în viața mea, dar vezi tu, așa creează Dumnezeu minunile prin legăturile umane. Mi-a scos în cale această ființă, care mi-a făcut o simplă investigație, pe care nu mi-a făcut-o nimeni înainte. Mi-a găsit problema, mi-a dat un tratament, iar la o lună am rămas însărcinată natural, după tot chinul pe care l-am avut cu inseminarea, fertilizările… Cine face așa ceva este eroină. E foarte complicat. E și dureros, frustrant…”, a mai spus artista pentru VIVA!

Sanda Ladoi a mărturisit că nu și-a pierdut speranța nici după cinci inseminări și două fertilizări in vitro.

„Nu mi-am piedut speranța. A fost o încrâncenare de altă natură. Mi-i doream atât de tare și mi se părea nedrept, pentru că nu era ambiție din aceasta că vreau să fac copii cu orice preț, era o chestiune esențială, de tânără visam să am copii. Nu mi-am dorit cariera atât de tare cum mi-am dorit copiii”, ne-a mai dezvăluit artista.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Libertatea.ro

Fanatik

dinpopor.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cine este Sanda Ladoși. Artista a renunțat la profesie, pentru a se dedica familiei: „Nu mi-am dorit cariera atât de tare cum mi-am dorit copiii”

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă