Prima pagină » Mi-am luat un eSIM de la Red Bull Mobile pentru roaming de date ieftin în străinătate

Mi-am luat un eSIM de la Red Bull Mobile pentru roaming de date ieftin în străinătate

de Roboțelul @ iDOR.info
mi-am-luat-un-esim-de-la-red-bull-mobile-pentru-roaming-de-date-ieftin-in-strainatate

Operatorii români de telefonie pierd ocazia de a câștiga niște bani practicând tarife încă mari la roaming-ul de date și voce în afara Uniunii Europene. Nu la fel de mari ca acum câțiva ani, dar tot mari.

Trăim însă vremurile când au apărut o mulțime de servicii online care-ți instalează un eSIM în telefon și plătești câțiva euro pentru câțiva GB de trafic de date în țara destinație aleasă de tine. Consumi acest trafic. După ce ți-ai terminat călătoria, pur și simplu poți șterge sau dezactiva eSIM-ul din telefon.

Sunt două avantaje mari, de fapt: tarifele sunt relativ mici; poți cumpăra eSIM-ul dinainte și să-l activezi la intrarea în țara destinație, fără să stai acolo să cauți SIM-uri locale prin aeroport sau chioșcuri.

Iar cum tot mai multe telefoane suportă eSIM, cred că operatorii de telefonie trebuie să regândească un pic strategia de roaming.

VODAFONE ȘI ORANGE

De exemplu, ca să vedeți de unde a pornit ideea acestui articol. Astăzi sunt în Serbia, care nu este în UE, iar operatorii români au următoarele oferte la abonament pentru asta:

  • Vodafone: 4 GB pentru 18 euro.
  • Orange: 2 GB pentru 4 euro, dar valabili 24 ore, deci plătești zilnic câte 4 euro. Altă opțiune: 10 GB pentru 20 euro, valabili 15 zile, ceea ce este ok.

Pe cartelă nu știu care este situația. Probabil mai rea.

Mi-am luat eSIM de la Red Bull Mobile cu 2 euro per GB. Aleg eu câți GB vreau, iar traficul este valabil o lună de zile. Am dat momentan 4 euro pe 2 GB și văd eu în Belgrad în ce ritm îi consum.

Dar Serbia este o țară vecină nouă și tarifele sunt mai accesibile decât alte destinații. Uitați alte tarife ale Vodafone:

  • SUA: 4 GB la 18 euro.
  • Thailanda: 3 GB cu 30 euro.
  • Maroc: 3 GB cu 30 euro.
  • Maldive: 17,85 euro per MB! Asta înseamnă 17.850 de euro per GB, la propriu îmi iau o Dacia Duster cu cât ar costa 1 GB de trafic în Maldive.

Prin comparație, un eSIM Red Bull costă 6 euro per GB în Maldive. Or fi și mai ieftine.

Ca să fiu corect, precizez că sunt foarte multe țări, inclusiv îndepărtate, în care Vodafone taxează 30 de euro pentru 3 GB de date, deci nu plătești peste tot în Dustere.

N-am pus și Orange mai sus pentru că la ei oferta de 2 GB/4 euro pe zi și 10 GB/20 euro pe 15 zile este valabilă în multe țări, dar sunt și țări cu 3 GB/30 euro. În Maldive, de asemenea, te costă “doar” 9.900 de euro pentru 1 GB de date la Orange.

Vă puteți juca pe site-urile de roaming de la Vodafone și Orange pentru a căuta diverse țări. Situația este mai bună decât în trecut pentru că prin 2019 erau o mulțime de țări unde 1 GB de date costa 8.000 sau 9.000 de euro.

DIGI

Digi are tarife foarte mici de roaming în câteva țări. Exemple: SUA: 0,4 euro per GB, Thailanda: 0,8 euro per GB, Chile: 5 euro per GB, Filipine: 14 euro per GB, Maldive: 11.900 euro per GB.

Altfel spus, dacă mergi în SUA sau Thailanda, netul în roaming este aproape moca. În alte țări, însă, poți plăti foarte mult.

În funcție de destinatie, poate fi o idee bună să vă luați un abonament Digi lunar de 3 euro și să-l țineți ca SIM secundar. Aveți practic trafic nelimitat în România și este util și în roaming. Singura problemă este că, deși Digi suportă acum eSIM, întâi vă trebuie cartelă clasică de la ei (cred).

YESIM

Un prieten mi-a recomandat Yesim pentru achiziția unui eSIM de roaming. Cică ar fi un serviciu mare și pe care l-a folosit anterior cu succes.

Mie nu mi-a mers. Nu am reușit să mă loghez două zile la rând în aplicația lor sau pe site-ul lor, indiferent că încercam să fac cont de la zero sau să mă loghez cu Apple ID sau Google.

În cele din urmă am abandonat încercarea și am căutat pe Google alternative. Așa am dat peste Red Bull Mobile.

eSIMdb

Am dat de fapt și de site-ul eSIMdb.com, care îți compară prețul unor astfel de servicii de eSIM-uri. Cu această ocazie, am aflat că sunt zeci de astfel de servicii, majoritatea oferind diverse pachete nelimitate sau cu trafic limitat, valabil 1 sau 7 sau 15 zile etc.

Uitați-vă și pe aici dacă aveți chef de explorat. În general, însă, un tarif de 2 euro per GB este bun.

RED BULL MOBILE

M-a atras numele. Nu știu câtă încredere să am în alte companii, dar în Red Bull am încredere în sensul că probabil nu vând datele mele spre sute de alte companii și nu analizează ce trafic de date fac. Sper că nu.

Site-ul esim.redbullmobile.com zice că ai eu dezvoltat sistemul acesta pentru atleții lor, care călătoresc des la competiții și na… aveau nevoie, dar acum l-au deschis pentru toată lumea.

De fapt sunt revânzători pentru A1, care este un operator telecom mare din Austria.

Anyway, am instalat aplicația Red Bull Mobile Data eSIM (iOS, Android), mi-am făcut cont, am dat permisiuni pentru instalarea unui eSIM în telefon.

S-a instalat eSIM-ul în telefon.

Abia apoi, după instalare, alegi țara în care călătorești și cât trafic vrei. Aplicația are un simplu slider din GB în GB, așa că alegi exact câți vrei, iar valabilitatea lor pare a fi o lună de zile.

Poți plăti cu cardul sau cu PayPal.

Dacă vă activați un astfel de eSIM, indiferent de unde, nu uitați să-l dezactivați din setările telefonului până ce ajungeți în țara respectivă, altfel vă consumă baterie degeaba. Când ajungeți la destinație, îl activați și de asemenea comutați traficul de date al telefonului pe acel eSIM, ca să nu consumați din SIM-ul de România.

Am apăsat Publish pe acest articol din Serbia, după ce m-am convins că funcționează. N-am băut niciodată un Red Bull. Mi se pare chiar amuzant că primul produs Red Bull cumpărat de mine este un eSIM.

VPN

Btw, dacă aveți nevoie și de un VPN, vi-l recomand pe cel de la Bitdefender. Eu l-am cumpărat când eram în Maldive. A fost ceva problemă cu houti și tăierea unor cabluri prin Marea Roșie, iar la jumătatea concediului nu am mai putut accesa de pe wi-fi-ul hotelului jumătate din site-urile românești, inclusiv blogul.

Cel puțin așa bănuiesc eu, că de acolo a venit o problemă de routare a traficului.

M-am gândit că un VPN probabil o ia pe căi ocolite și deci ar fi bun. Deși sunt asaltat de reclame la tot felul de VPN-uri pe la youtuberii pe care-i urmăresc (ca să fie clar, acest articol nu este plătit de nimeni), am ales Bitdefender VPN pentru că sunt români și compania are un acționariat clar și este una de securitate. Cu alte VPN-uri au fost tot felul de scandaluri legate de vânzarea datelor de trafic sau schimbarea proprietarilor fără știrea clienților.

A funcționat atât de bine și este așa bine integrat cu sistemul de operare și dispozitive mobile încât probabil o să scriu un articol separat.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Mi-am luat un eSIM de la Red Bull Mobile pentru roaming de date ieftin în străinătate

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă