Prima pagină » Doliu în muzică. Cunoscutul artist a murit înaintea unui concert

Doliu în muzică. Cunoscutul artist a murit înaintea unui concert

de Roboțelul @ iDOR.info
doliu-in-muzica.-cunoscutul-artist-a-murit-inaintea-unui-concert

Vineri, 15 Martie 2024, ora 14:34

2591 citiri

Doliu în muzică. Cunoscutul artist a murit înaintea unui concert

Sylvain Luc FOTO Facebook

Chitaristul francez Sylvain Luc, un virtuos al jazzului de renume internaţional, a decedat la vârsta de 58 de ani, a anunţat joi conducerea Festivalului Paris Music, eveniment în cadrul căruia artistul ar fi trebuit să cânte, informează AFP.

Muzicianul era programat să cânte joi seară un solo la Cité de l’architecture et du patrimoine.

”Am aflat cu stupefacţie de dispariţia prietenului nostru Sylvain Luc”, a scris într-un comunicat David Godevais, directorul evenimentului. ”Această veste ne face să plonjăm într-o mare tristeţe”.

Născut pe 7 aprilie 1965 la Bayonne, Sylvain Luc a descoperit chitara la vârsta de patru ani, apoi vioara şi a studiat violoncelul timp de 10 ani la conservatorul din Bayonne. După ce se instalează la Paris în 1988, polivalenţa sa muzicală îi permite să lucreze ca aranjor, compozitor şi acompaniator pentru diverşi artişti francezi de varietăţi – Catherine Lara, Michel Jonasz – sau internaţionali – Al Jarreau.

Un obişnuit al cluburilor de jazz pariziene, talentele sale la chitară l-au adus în preajma unor talente mondiale ale genului, în special din sfera americană, cum ar fi trompetistul Wynton Marsalis, bateristul Elvin Jones sau cântăreaţa Dee Dee Bridgewater.

Şi-a început cariera la vârsta de 10 ani, când a înregistrat alături de fraţii lui mai mari un disc de folclor basc, după ce a exersat alături de ei la balurile din regiunea natală.

”Balul este o şcoală sacră. Te pomeneşti că interpretezi tot ceea nu vrei să interpretezi. Dar invitaţia la dans, la a-ţi mişca corpul, este de neînlocuit”, a spus el la un moment dat pentru Le Monde.

A murit românul care a asasinat la ordin o sportivă de top și pe iubitul acesteia. Câți ani de închisoare a primit

Presa olandeză informează faptul că Valentin Ion, ucigașul voleibalistei Ingrid Visser și al iubitului ei, Lodewijk Severijn, a murit la vârsta de 70 de ani. Conform De Telegraaf, românul…

Cluburile tehno din Berlin au ajuns pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Care sunt tradițiile protejate din România

În ultimii ani, tot mai multe cluburi de muzică tehno din Berlin s-au închis, iar această componentă culturală a capitalei Germaniei este amenințată. În patrimoniul cultural imaterial…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Doliu în muzică. Cunoscutul artist a murit înaintea unui concert

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă