Prima pagină » HONOR Magic6 Pro: Camera pusă la treabă de Dragobete, vrea trofee în 2024… pe merit

HONOR Magic6 Pro: Camera pusă la treabă de Dragobete, vrea trofee în 2024… pe merit

de Roboțelul @ iDOR.info
honor-magic6-pro:-camera-pusa-la-treaba-de-dragobete,-vrea-trofee-in-2024…-pe-merit

Și am ajuns și la cameră, unde avem o poveste lungă. Începem cu camera selfie, de 50 de megapixeli, decupată în ecran și cu vestea bună a suportului pentru autofocalizare. Are deschidere F/2.0, plus un senzor ToF 3D lângă. Filmează 4K 30 FPS.

Video-review HONOR Magic6 Pro, secțiunea Cameră

În spate se află o cameră principală de 50 MP, cu diafragmă cu deschidere variabilă, între F/1.4 și F/2.0, dar și cu PDAF și stabilizare optică, plus telemetru laser. Avem parte apoi de o premieră: cea mai mare rezoluție pentru o cameră telephoto. De la maximul de 64 MP sărim acum la 180 de megapixeli, o cameră periscop cu deschidere F/2.6, PDAF, OIS și zoom optic 2.5X. Avem și zoom lossless 5X, combinând pixelii între ei.

Plus a treia cameră, cea ultrawide de 50 MP, cu deschidere F/2.0, unghi de 122 de grade și autofocalizare pentru Macro. Există și blitz LED și filmare 4K la 60 FPS. 

Honor în continuare nu crede în filmare 8K. Avem totuși parte de filmare HDR și 10 bit. În zona Movie avem LOG și LUT pentru colorizare și profiluri de culoare. AI e și el în ecuație, iar captura video aduce și ea Super Night, ceva ce nu am văzut pe alte telefoane.

Pozele au profiluri Natural, Vibrant sau Authentic, în funcție de preferințe. Legat de funcția de captură sportivă, poți captura mișcări foarte rapide, dar „înghețate” în timp prin alipirea a zeci de cadre. E cu detecție automată, apropo. Zoom-ul ajunge la 100X, iar AI-ul folosește 8 milioane de imagini pentru a realiza o captură sportivă la nivelul DSLR-urilor cu care lucrează jurnaliștii de la La Marca, L’Equipe și altele de gen.

Pentru sporturi ca fotbal, Formula 1, baschet, scrimă și altele.

Legat de poze, îmi place ce văd. Aș putea jura că este peste Pixel 8 Pro la fotografie, telefon pe care îl folosesc și în prezent pe lângă iPhone 15 Pro. Avem claritate, culori plăcute și nu sunt discrepanțe de colorit și calitate între camere. Dacă aș fi să mă leg de ceva, ar fi faptul că la camera ultra wide se distorsionează exagerat la margini, dar asta e oarecum de înțeles. Practic aici, când facem fotografii, ne interesează mai mult să cuprindem o arie cât mai mare în fotografie, fără a ne îndepărta de subiect.

Tehnic e imposibil deci să nu avem aceste distorsiuni. Ce mi-a plăcut la mod deosebit e cerul, unde se vede albastrul lui impecabil – inclusiv cu norii care nu apar doar ca o pată albă pe cer. M-a surprins plăcut și faptul că acel albastru al cerului se distinge bine și prin ramurile copacilor. De regulă el este redat ca fiind alb de numeroase alte telefoane.

Avem și culori superbe la jucăriile din parc, iar la zoom pe lac își arată din nou mușchii. Zic că e comparabil aici cu rivalul Galaxy S24 Ultra.

Selfie-urile sunt mai naturale, mai umane, mai puțin procesate decât la Pixel 8 Pro. Perfect decupate la portret și până și fundalul arată bine. Văd toți porii, irişii ochilor perfect.

Apropo, nici macro-urile cu mușchi de pe copaci nu arată rău deloc, fiind făcute cu camera ultrawide. E nevoie de câteva duble, dar rezultatul e spectaculos, cum e și cel cu conul de brad.

Și dacă n-au fost de ajuns pozele din parc, avem și poze indoor de la târgul de Dragobete de la Hala Laminorul din București, cu roșul și rozul puse în evidență.

Apar și urși polari care arată cam înspăimântători în imaginile capturate cu acest telefon. Să nu uităm nici de close-up. Aici îmi place la mod deosebit acea lumină de semnalizare a mașinuței din parc care se afișează în cele mai mici detalii. Vreau să scot în evidență și fotografiile cu bokeh, atât cele cu jucăriile din parc, cât mai ales cele portret, selfie. Honor nu a ignorat nici la acest capitol pe Magic6 Pro. Aici se vede chestiunea cu diafragmă cu deschidere variabilă.

Zecile de mostre foto de acest tip dovedesc acest lucru. Chiar dacă personal îl consider pe S24 Ultra un firicel mai bun la acest capitol, asta nu înseamnă că Honor e mai prejos. În ansamblu însă, Magic6 Pro mi se pare că domină restul telefoanelor pe partea de fotografie.

Ei bine la fotografia nocturnă, HONOR Magic6 Pro excelează iar. Culorile sunt calde aș zice, un pic spre portocaliu pe alocuri, dar păcatul ăsta apare mai mult pe ultrawide. Tot pe ultrawide sunt și halourile de lumini ceva mai mari. Altfel lumina și claritate din belșug, dynamic range larg, LED-uri perfect înghețate în timp la Catenă, uniformizare corectă de lumini și umbre.

Și nici zoom-ul nu e rău. 

Să vorbim și despre filmare. Paleta de culori e largă și chiar și de n-ar fi, putem umbla la colorizare după, cu acele profiluri de culoare deja consacrate. Roșul e aprins, dar nu exagerat, soarele ce bate din față nu schimbă expunerea la mod negativ sau culorile. Detalii avem gârlă, obiectele nu au contur ars, panoramarea e lână, fără ghosting.

Filmarea selfie m-a surprins plăcut și la microfon, cu voce cu bas. Ochi expresivi, fundal larg în spatele meu și cu detalii impresionante. Văd oameni cum plimbă odraslele în parc și nu la modul blurat, ci clar, în spatele meu.

Am testat și zoom-ul și se face foarte lin, iar chiar și cel 6X sau 10X arată binișor, deci puteți merge cu telefonul la meci, dacă tot mergem pe latura asta sportivă în recenzie.

Nu avem mod special de stabilizare, dar nici nu e nevoie, în 4K lucrurile arată excelent, nici telefoane cu gimbal nu scot așa ceva. Parcă coborâm prin melasă și nutella, fără sacadarea inerentă a pașilor.

Focalizarea o idee mai lentă decât Pixel 8 Pro și Galaxy S-urile de acum 2-3 ani, dar parcă mai precisă decât la Galaxy S24 Ultra.

Ce mă îngrijorează e un oarecare ecou la filmările cu muzică, de la cea când coborâm trepte la cele de la Laminorul. Mă rog acolo ecoul provine și de la hala metalică. De testat la concerte înainte să ne edificăm 100%. Îmi place cum arată culorile de la interior, apropo, nu apare vreo urmă de zgomot, nici măcar la detaliile palmierilor.

Uit imediat de plângerile despre microfon, când aud acel clopot crisp din Timișoara, cu surround așa. Acolo avem zoom excelent, dar cu salturi între gradații, portocaliu pe filmare ultrawide, dar în general o calitate ireproșabilă a cadrelor.

Panoramarea s-a făcut rapid, fără a pierde din claritate și calitate. O idee mai calde nuanțele parcă decât sunt obișnuit să văd și ceva flicker pe lateral la filmat din mers.

Disponibilitate

Prețuri actualizate




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: HONOR Magic6 Pro: Camera pusă la treabă de Dragobete, vrea trofee în 2024… pe merit

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă