Prima pagină » Școala fără ziduri pentru profesori și elevi. Soluții digitale pentru transformarea sălii de clasă într-un spațiu conectat și sigur (P) – Edupedu.ro

Școala fără ziduri pentru profesori și elevi. Soluții digitale pentru transformarea sălii de clasă într-un spațiu conectat și sigur (P) – Edupedu.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
Profesorii au un rol esențial în procesul educațional, atât de dinamic și complex în noua era digitală pe care o traversăm. Ei sunt, alături de părinți, principala forță care stă la baza evoluției elevilor, cu scopul de a-i pregăti pe aceștia încă de pe băncile școlii pentru provocările lumii în care trăim.

Învățământul modern depinde din ce în ce mai mult de tehnologiile inteligente de comunicare și colaborare, care contribuie la reducerea decalajului dintre învățarea în sala de clasă fizică și învățarea online. Aceste medii mixte permit mai multă flexibilitate și incluziune în cazul elevilor care nu pot participa în persoană și al celor care, din diverse motive, iau parte la cursuri de la distanță. Cu toate acestea, accesul la tehnologie atât în mediul urban, cât și rural variază foarte mult,  întrucât elevii provin din diferite medii sociale și economice. De aceea, este foarte important ca toți elevii să beneficieze de tehnologii inteligente de comunicare și colaborare, astfel încât acest decalaj digital care are deja un impact asupra nivelului de performanță al elevilor, să fie redus la minim. Lenovo lucrează îndeaproape cu cadrele didactice, pentru a le pune la dispoziție, atât lor, cât și elevilor, un mediu de învățare echitabil.

În plus, datorită parteneriatelor strategice cu lideri tehnologici din industrie, portofoliul Lenovo de soluții dedicate mediului educațional se îmbogățește constant cu tehnologii inovatoare care sporesc atât eficiența predării, cât și implicarea elevilor. Tehnologia Lenovo este accesibilă, flexibilă și sigură atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Lenovo și ecosistemul Microsoft aduc la viață sala de clasă hibridă

Împreună cu Microsoft, Lenovo revoluționează peisajul educațional, oferindu-le profesorilor instrumentele care pot transforma cu ușurință orice spațiu fizic într-o sală de clasă hibridă și conectată. Toate aceste tehnologii sunt susținute de soluții hardware, software și de servicii de suport dedicate, care permit o colaborare fluidă și un management facil.

Aceste soluții valorifică ecosistemul Microsoft, oferindu-le profesorilor instrumentele, strategiile și echipamentele necesare pentru a-i susține pe elevi în obținerea celor mai bune rezultate. Dispozitivele Lenovo care rulează Microsoft Teams sunt concepute pentru colaborare, astfel încât elevii să poată avea o experiență de învățare valoroasă și captivantă de oriunde.

De ce să alegeți soluțiile Lenovo pentru educație:
  • Predare flexibilă în diferite locații. Elevii beneficiază de aceleași condiții, indiferent dacă se află în sala de clasă sau acasă. În plus, un singur profesor poate oferi lecții atractive și interactive pentru mai multe clase simultan, chiar și pentru cele care sunt dispersate geografic.
  • Învățare colaborativă. Elevii se pot conecta cu profesorii, dar și cu colegii de clasă, pot colabora și partaja fișiere de oriunde și în timp real.
  • Învățare personalizată: Experiențe de învățare captivante de tip “unu-la-unu” în clasele conectate.

Cu soluțiile Lenovo pentru săli de clasă hibride elevii au acces la educație într-un mod echitabil, profesorii pot îmbunătăți colaborarea și permite învățarea personalizată. Mai mult decât atât, ecosistemul Microsoft disponibil pe dispozitivele Lenovo cuprinde o gamă largă de aplicații practice menite să susțină procesul educațional, din mai multe perspective.

Aceste programe sunt concepute pentru a spori eficiența predării, pentru a încuraja implicarea elevilor și pentru a promova alfabetizarea digitală. De la utilizarea OneNote și Office 365 la stimularea creativității cu ajutorul Sway și PowerPoint, profesorii pot folosi instrumente și strategii practice pentru a crea experiențe de învățare dinamice pentru elevii lor, pentru a spori colaborarea și comunicarea în clasă, dar și pentru a stimula imaginația tinerilor și a-i provoca să-și depășească limitele. Datorită ecosistemului Microsoft, cadrele didactice pot, astfel, să integreze tehnologia fără probleme în practica lor zilnică.

LanSchool transformă sala de clasă într-un spațiu conectat și sigur

Împreună cu instrumentele Microsoft, soluția LanSchool de la Lenovo joacă un rol foarte important în susținerea profesorilor în procesul de predare. Cu ajutorul LanSchool, profesorii pot oferi sprijin elevilor în activitățile la clasă, pot stimula colaborarea, atât în clasă, cât și în afara ei. Profesorii au control asupra conținutului care poate fi accesat de elevi și pot trimite mesaje individuale elevilor sau în grup, pe parcursul lecțiilor. LanSchool funcționează cu Microsoft Teams asigurând un proces de învățare captivant și sincronizat de oriunde, de pe orice dispozitiv.

LanSchool le oferă profesorilor funcționalități extrem de utile, pentru a facilita gestionarea eficientă a lecțiilor, fie că este vorba de o activitate desfășurată în sala de clasă ori la distanță. Blocarea ecranului atunci când este necesar, folosirea notificărilor push și vizualizarea ecranului fiecărui elev sunt doar câteva dintre aceste funcții utile.De asemenea, pentru concentrare maximă, profesorii pot limita accesul la resurse neautorizate în timpul orelor de curs, pot stimula interacțiunea elevilor cu ajutorul mesageriei proprii și își pot partaja ecranul pe toate dispozitivele conectate, pentru a capta mai ușor atenția audienței. Și pentru că evaluarea trebuie să fie corectă, sigură și cât se poate de rapidă, soluția LanSchool permiteprofesorilor să administreze testări direct pe ecranele elevilor prevenind astfel fraudarea sau copierea.

Toate aceste beneficii vin în sprijinul profesorilor și elevilor, iar pentru o experiență completă este nevoie și de echipamentele potrivite. Printre ele, desktop-ul conceput pentru colaborare Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 sau laptopurile Lenovo ThinkBook, proiectate din materiale și finisaje premium, alimentate de procesoare puternice de la Intel® și AMD, care pot rula aplicații și programe software educaționale complexe.

Teste exigente de durabilitate și protecție împotriva daunelor accidentale

Lenovo a dezvoltat o serie de funcții speciale pentru protecția și siguranța utilizatorilor din domeniul educațional, în așa fel încât echipamentele să reziste mai mult timp și să poată fi utilizate pe termen lung. Astfel, toate laptopurile Lenovo Think beneficiază de serviciul de garanție Accidental Damage Protection (ADP), pentru ca utilizatorii să poată sta liniștiți în cazul unei deteriorări accidentale a echipamentului. De asemenea, acestea au trecut multiple teste MIL-STD 810H, un instrument valoros pentru evaluarea durabilității și rezistenței echipamentelor din școli, lucru care le transformă în parteneri de încredere în procesul educațional.

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, viitorul educației este, într-o mare măsură, în mâinile profesorilor și instituțiilor care au un cuvânt de spus în ceea ce privește integrarea inovației în actul educațional. Investind în dezvoltarea profesională și furnizând tehnologii de ultimă generație precum LanSchool, care funcționează ușor împreună cu soluțiile din ecosistemul Microsoft, companii precum Lenovo îi sprijină pe profesori în valorificarea întregului potențial al fiecărui elev.

Lenovo se implică activ în dezvoltarea de soluții tehnologice de încredere pentru instituțiile de învățământ din România și nu numai. Pentru mai multe detalii despre echipamentele și tehnologiile Lenovo dedicate mediului educațional, vă rugăm să accesați: https://www.lenovoedu.ro/

Citește și:
Laptop pentru profesor – ghid util cu specificațiile cele mai potrivite pentru o experiență de predare mai bună




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Școala fără ziduri pentru profesori și elevi. Soluții digitale pentru transformarea sălii de clasă într-un spațiu conectat și sigur (P) – Edupedu.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă